Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: woytek »

18 mam komisje ZUS.dwa miesiące temu przyznali rehabilitację stacjonarną(ciężko mi jest chodzić i codzienne dojeżdżanie autobusem to masakra)-czy na tej komisji prosząc o skierowanie do sanatorium nie wyjce na idiote,czy zdążyło się już komuś że zamieniono rodzaj rehabilitacji
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

woytek pisze:18 mam komisje ZUS.dwa miesiące temu przyznali rehabilitację stacjonarną(ciężko mi jest chodzić i codzienne dojeżdżanie autobusem to masakra)-czy na tej komisji prosząc o skierowanie do sanatorium nie wyjce na idiote,czy zdążyło się już komuś że zamieniono rodzaj rehabilitacji
Witaj woytek :kwiat: zawsze możesz porozmawiać i próbować ;) tam też sa normalni ludzie,co rozumieja jak Tobie ciężko..życzę powodzenia i walcz o swoje chłopie..Gośka :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

woytek - ja oczekuje za wyznaczonym terminem jeszcze nie przysłali na komisje lekarską ja jak będe zapytam o rehabilitacje z zus najwyżej mi odmówią .
Napisz nam po komisji lekarskiej co załatwiłeś .
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Napisze jak poszło,18.06to ciężki dzień będzie,mam też spotkanie o orzeczenie stopnia niepełnosprawności
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

woytek pisze:Napisze jak poszło,18.06to ciężki dzień będzie,mam też spotkanie o orzeczenie stopnia niepełnosprawności
Trzymamy kciuki..bedzie dobrze pozdrawiam Gośka :serce: Trzymaj się :kwiat:
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: madzia »

Witajcie ! dostałam wezwanie na komisje lekarską w celu przeprowadzenia badania przez lekarza orzecznika czy moje L4 jest zasadne,moze ktos byl na takiej komisji i mi opisze jak było,dodam ze w maju dostalam przydzial do sanatorium na sierpien.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16

Post autor: kasiula »

witaj Madzia..ja byłam na takiej komisji rok temu..i teraz chyba też mnie wezwą bo lekarz wypisał mi L4 na ponad 2 jednorazowo.Jeśli chorujesz..albo jesteś po jakimś zabiegu to nie masz się czym przejmować....Mi tylko przeczytała wypis ze szpitala....i też czekałam na rehabilitacje w Krakowie,,,tylko powiedziała dziękuję i to wszystko....teraz jestem po kolejnej operacji po resekcji kości czworobocznej większej tej samej ręki puściły mi ścięgna i plastyka -w sierpniu też jadę na poszpitalne do Cieplic....Myślę ,że nie masz się czego obawiać...Wszystko będzie dobrze.Skseruj sobie może kartotekę gdzie się leczysz...tzn...tam gdzie Tobie wystawiano L4..Ja mam od specjalisty traumatologi chirurgi ręki.Będzie dobrze bez obaw.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Kasiula.troche sie martwie,bo w szpitalu nie byłam tylko mnie boli kregosłup szyjny .biore leki i mam przepisany laser,ale zabiegi juz sie koncza.a L 4 Mam do 20 czerwca.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16

Post autor: kasiula »

Nie obawiaj się..jak będą pytali to powiedz że Cię boli itd.....że za dużo nie pomogły zabiegi i że odczuwasz ból..wspomnij że jedziesz jak pisałaś w sierpniu do sanatorium....ale jak nie pytają to sama za dużo nie mów...dopiero jak pytają...Będzie dobrze...jutro masz tą komisję?..bo oni wzywają z dnia na dzień by nie pozałatwiać sobie papierów..ja dostałam w piątek wezwanie to na poniedziałek....Jak będziesz po to mi napisz jak poszło czy było podobnie jak u mnie.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dostałam wezwanie na 11 czerwca ale akurat mam wizyte u ortopedy wiec zadzwoniłam i przełozyli mi na 16 czerwca.jestem pozytywnie nastawiona,ale.....
ODPOWIEDZ