Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: kasiula »

madzia pisze:Dostałam wezwanie na 11 czerwca ale akurat mam wizyte u ortopedy wiec zadzwoniłam i przełozyli mi na 16 czerwca.jestem pozytywnie nastawiona,ale.....
nie ma żadnego ale moja droga.....zobaczysz że miałam racje....będzie dobrze!
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

malgorzatas pisze:
woytek pisze:18 mam komisje ZUS.dwa miesiące temu przyznali rehabilitację stacjonarną(ciężko mi jest chodzić i codzienne dojeżdżanie autobusem to masakra)-czy na tej komisji prosząc o skierowanie do sanatorium nie wyjce na idiote,czy zdążyło się już komuś że zamieniono rodzaj rehabilitacji
Witaj woytek :kwiat: zawsze możesz porozmawiać i próbować ;) tam też sa normalni ludzie,co rozumieja jak Tobie ciężko..życzę powodzenia i walcz o swoje chłopie..Gośka :kwiat:
Woytek, jak sam o siebie nie zadbasz, to nikt się o Cibie nie upomni . Tak jak Ci doradziła Małgosia, walcz o swoje :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Czytam Wasze wpisy i w pełni niejednokrotnie podzielam Wasze obawy Co wymyśli tym razem lekarz orzecznik ..ZUS.

Dzisiejszy przykład:

Od lutego Znajomy miał problemy i ma nadal z kręgosłupem ( 50 lat i od zawsze praca siedząca)
Bodajże 2-3 lutego za Moją namową poszedł do lekarza ortopedy prywatnie ; rezonans , tomograf etc -Coś -Było jest na rzeczy ,prywatne zabiegi etc..
Początek marca PIERWSZA kontrola w ZUS - leczenie zasadne
końcówka marca lekarz prowadzący za sugerował-Hospitalizację w bodajże 3 dniu -do domu przychodzi awizo
- NIKT nie kontroluje skrzynki pocztowej Znajomy ma JEDYNY kluczyk !!
Powrót po tygodniu do domu i Poczta -Oddział ZUS.
Udaje się do ZUS z wypisem ze Szpitala DOWIADUJE się ,że OSZUKIWAŁ
-Interwencja u ... odwołanie przyjęto Tłumaczenie.
Zaczęły pojawiać się jakieś komplikacje należy wykonać serię badań - Zasugerowałem ,aby porozmawiał z lekarzem prowadzącym ,aby wystąpił z wnioskiem o prewencje rentową -myślałem o turnusie w między czasie od Szpitala ( końcówka marca do 15 maja data złożenia wniosku ) był na L-4

Zaznaczam ,że od bodajże od 20 MAJA -Znajomy wrócił do PRACY sugestia zbyt dużej absencji !!

WEZWANIA tak wezwania co 7 dni na każdy poniedziałek na godz 8,15 do tego samego doktora , który NIGDY nie miał wszystkich dokumentów co tydzień kserowanie tych samych wypisów.

Dziś dowiedziałem się ,że MA ZAPROSZENIE DO ZUS celem weryfikacji L-4 na jutro na 8,15 ( pracuje od maja )) a wyjazd na prewencje w końcówce CZERWCA

Może pracownicy ZUS obawiają się ,że ktoś chciałby "wyłudzić rentę lub..."
a może mają tam malutki < burd...>
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dziś dostałam wezwanie na 18.06.14r na komisje lekarską zus Ostrów Wlkp, napiszę co załatwiłam będę pytać o rehabilitacje z zus mam sprawy operacyjne ciąg dalszy pozdrawiam wszystkich oczekujących trzymam kciuki za pozytywne decyzje zus.
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2014 13:51

Post autor: karmel »

Witam.
Mam przyznane swiadcz rehabil do polowy wrzesnia. Zlozylam dtuk o sanatorium i w zwiazku z tym mam wezwanie na komisje.
Myslicie ze mam szanse na wyjazd do sanatorium? Moj zus nie wysle mnie na lecz ambulatoryjne bo jestem ze wsi i odleglosc ponad 65 km(slowa lekarza orzecznika odnosnie swiadczenia rehab).

Stresuje sie ze bedzie odmowa bo zbyt krotki czas do knca swiadczrnia;(

Ps to juz bedzie trzecia wizyta
1- zasadnosc l4 ( bo 5 mc w gipsie rekabyla)
2- bo lekarz nie dal zdolnosci i wyslal na swiadcz
A 3 teraz bedzie.
Stresuje sie;(
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Karmel jak piszesz jesteś na świadczeniach rehabilitacyjnych do połowy września obecnie oczekujesz na komisje lekarską cele rehabilitacju z zus piszesz że ręka była w gipsie to była operacja czy tylko włożenienie do gipsu gdzie leczenie jaki lekarz czy zwykły chirurg czy ortopeda chirurgi ręki jaka dokumentacja to wszystko bardzo warzne jesli chodzi o komisje następna komisję będziesz miała przed skończeniem świadczenie .Trudno cos powiedzieć napisz coś więcej i napisz co załatwiłaś .
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Tylko gips? Tylko piec.mc w.gipsie bo kosc draznila nerw i bezwlad grozil. Nie mogli operowac.
Mialam juz trzy komisje. Wszystko okey tzn nie mam zdolnosvi.
Mam sanatorium. Pozdrawiam
Ps najlepsi chirurdzy moja reke ogladali i leczyli.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Karmel to bardzo dobrze że masz sanatorium przyznane już po komisji napisz jak długo będziesz czekała na wyjazd gdzie pojedziesz podziel się informacją .
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mialsm do wynoru kilka terminow. Jeden za tydz, za 2 tyg,3 tyg etc;)
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: madzia »

kasiula pisze:
madzia pisze:Dostałam wezwanie na 11 czerwca ale akurat mam wizyte u ortopedy wiec zadzwoniłam i przełozyli mi na 16 czerwca.jestem pozytywnie nastawiona,ale.....
nie ma żadnego ale moja droga.....zobaczysz że miałam racje....będzie dobrze!
witam,i to juz jutro jade na te komisje,juz jestem cala nerwowa,ale tez mysle co ma byc to bedzie/
ODPOWIEDZ