nie ma żadnego ale moja droga.....zobaczysz że miałam racje....będzie dobrze!madzia pisze:Dostałam wezwanie na 11 czerwca ale akurat mam wizyte u ortopedy wiec zadzwoniłam i przełozyli mi na 16 czerwca.jestem pozytywnie nastawiona,ale.....
Komisja w ZUS-ie
Re: Komisja w ZUS-ie
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Woytek, jak sam o siebie nie zadbasz, to nikt się o Cibie nie upomni . Tak jak Ci doradziła Małgosia, walcz o swojemalgorzatas pisze:Witaj woytekwoytek pisze:18 mam komisje ZUS.dwa miesiące temu przyznali rehabilitację stacjonarną(ciężko mi jest chodzić i codzienne dojeżdżanie autobusem to masakra)-czy na tej komisji prosząc o skierowanie do sanatorium nie wyjce na idiote,czy zdążyło się już komuś że zamieniono rodzaj rehabilitacjizawsze możesz porozmawiać i próbować
tam też sa normalni ludzie,co rozumieja jak Tobie ciężko..życzę powodzenia i walcz o swoje chłopie..Gośka
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Dzisiejszy przykład:
Od lutego Znajomy miał problemy i ma nadal z kręgosłupem ( 50 lat i od zawsze praca siedząca)
Bodajże 2-3 lutego za Moją namową poszedł do lekarza ortopedy prywatnie ; rezonans , tomograf etc -Coś -Było jest na rzeczy ,prywatne zabiegi etc..
Początek marca PIERWSZA kontrola w ZUS - leczenie zasadne
końcówka marca lekarz prowadzący za sugerował-Hospitalizację w bodajże 3 dniu -do domu przychodzi awizo
- NIKT nie kontroluje skrzynki pocztowej Znajomy ma JEDYNY kluczyk !!
Powrót po tygodniu do domu i Poczta -Oddział ZUS.
Udaje się do ZUS z wypisem ze Szpitala DOWIADUJE się ,że OSZUKIWAŁ
-Interwencja u ... odwołanie przyjęto Tłumaczenie.
Zaczęły pojawiać się jakieś komplikacje należy wykonać serię badań - Zasugerowałem ,aby porozmawiał z lekarzem prowadzącym ,aby wystąpił z wnioskiem o prewencje rentową -myślałem o turnusie w między czasie od Szpitala ( końcówka marca do 15 maja data złożenia wniosku ) był na L-4
Zaznaczam ,że od bodajże od 20 MAJA -Znajomy wrócił do PRACY sugestia zbyt dużej absencji !!
WEZWANIA tak wezwania co 7 dni na każdy poniedziałek na godz 8,15 do tego samego doktora , który NIGDY nie miał wszystkich dokumentów co tydzień kserowanie tych samych wypisów.
Dziś dowiedziałem się ,że MA ZAPROSZENIE DO ZUS celem weryfikacji L-4 na jutro na 8,15 ( pracuje od maja )) a wyjazd na prewencje w końcówce CZERWCA
Może pracownicy ZUS obawiają się ,że ktoś chciałby "wyłudzić rentę lub..."
a może mają tam malutki < burd...>
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Mam przyznane swiadcz rehabil do polowy wrzesnia. Zlozylam dtuk o sanatorium i w zwiazku z tym mam wezwanie na komisje.
Myslicie ze mam szanse na wyjazd do sanatorium? Moj zus nie wysle mnie na lecz ambulatoryjne bo jestem ze wsi i odleglosc ponad 65 km(slowa lekarza orzecznika odnosnie swiadczenia rehab).
Stresuje sie ze bedzie odmowa bo zbyt krotki czas do knca swiadczrnia;(
Ps to juz bedzie trzecia wizyta
1- zasadnosc l4 ( bo 5 mc w gipsie rekabyla)
2- bo lekarz nie dal zdolnosci i wyslal na swiadcz
A 3 teraz bedzie.
Stresuje sie;(
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

Mialam juz trzy komisje. Wszystko okey tzn nie mam zdolnosvi.
Mam sanatorium. Pozdrawiam
Ps najlepsi chirurdzy moja reke ogladali i leczyli.
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Oddział NFZ: Śląski
witam,i to juz jutro jade na te komisje,juz jestem cala nerwowa,ale tez mysle co ma byc to bedzie/kasiula pisze:nie ma żadnego ale moja droga.....zobaczysz że miałam racje....będzie dobrze!madzia pisze:Dostałam wezwanie na 11 czerwca ale akurat mam wizyte u ortopedy wiec zadzwoniłam i przełozyli mi na 16 czerwca.jestem pozytywnie nastawiona,ale.....