Sanatorium Gracja Świeradów Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
alicjam
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2012 10:29
Oddział NFZ: Pomorski

Re: Sanatorium Gracja Świeradów Zdrój

Post autor: alicjam »

Szkoda Ania że jedziesz turnus szybciej. Tak byśmy mogły razem się zakwaterować. Wiesz coś o tym sanatorium?
Ania62
Na forum od: 14 cze 2012 12:11

Post autor: Ania62 »

Do tego sanatorium jadę pierwszy raz, więc nie mam jeszcze wyrobionego zdania.
Sami tworzymy atmosferę, zależy kto po co jedzie.

Pozdrawiam - Ania.
malgosia 64
Na forum od: 27 maja 2012 15:56

Post autor: malgosia 64 »

:) Witam Aniu . Też jadę w tym terminie do Gracji. Jest to mój pierwszy wyjazd więc pełen obaw. Masz rację ,że sami tworzymy atmosferę, najważniejsze to dobre nastawienie i tolerancja wobec innych. Oprócz podreperowania moich kości liczę na wędrówki po tych pięknych okolicach i miłe towarzystwo .Trzeba podł :lol: adować akumulatory :lol:
Ania62

Do miłego zobaczenia na miejscu, chyba że jedziesz tą samą trasą co ja? ( Żary-Gryfów Śląski-Śweradów)
:)
malgosia 64
Na forum od: 27 maja 2012 15:56

Post autor: malgosia 64 »

Aniu, ja mam trochę dalej :lol: jadę z Gdanska . Planuję być w Gracji rano, koło 11.00. Widzę, że nie jest to Twój pierwszy pobyt w sanatorium. Ja jestem zielona i trochę się denerwuję.Ale tak prawde mówiąc nie mogę się doczekać. Tak bardzo tęsknię za górami. Mam nadzieje,że pogoda nam dopisze. :!:
W Gracji nie ma jedynek więc może będziemy współlokatorkami . Do zobaczenia
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

Podzielam opinie Ani 62 - atmosfere tworza ludzie w pierwszej kolejnosci a pozniej meble . pozdrawiam
Ania62

zgodzę się, najlepsze są te meble :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Byłam w sanatorium Gracja faktycznie warunki nieciekawe,pokoje 3 osobowe telewizor w holu , na zabiegi trzeba chodzić ale wszędzie blisko, jedzenie słabe. okolica bardzo ładna dla lubiących piesze wycieczki wypady w góry, dla lubiących tańczyć Dom Zdrojowy , Magnolia. Biura turystyczne organizują wyjazdy do Pragi, ogólnie przyjechałam zadowolona :D Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. :D
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

alicjam pisze:Witam!
Dostałam skierowanie do sanatorium Gracja w Świeradowie na lipiec/sierpień. Mam pytanie czy ktoś był już w tym sanatorium i mógłby podzielić się opinią na ten temat, jakie są warunki lokalowe, jak baza zabiegowa i w ogóle jak okolica? Z tego co wiem to nie ma tam jedynek i nie ma rezerwacji.
Witaj - bede jecchac z Tczewa moge dolaczyc bedzie razniej -Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alicjam
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2012 10:29
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: alicjam »

Jadę z Gdyni do Świeradowa ale zawozi mnie rodzina. Czy któraś z pań będzie w Gracji? Może wiekowo byśmy się dobrały do pokoju?
ODPOWIEDZ