Świeradow "GRACJA" 7.07 -28.07.14

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Świeradow "GRACJA" 7.07 -28.07.14

Post autor: iwcia »

Witajcie kochani :kwiat:
Dostałam przydział do "Gracji" w w/w terminie :) .
Może wsród forumowiczów znajdę kogoś, kto jedzie w tym samym czasie ? Byłoby super razem się kurować :) ! :kwiat:
Zapoznalam sie juz z wszystkimi postami na temat tego sanatorium.Bardzo pozytywne :D
Jadę z radością :kwiat:
A gdyby ktoś jeszcze chciałby coś dodac, czekam z przyjemnością na info :kwiat:
Pozdrawiam :kwiat:
Andzia23
Na forum od: 11 cze 2014 22:40
Staż sanatoryjny: 2

Re: Świeradow "GRACJA" 7.07 -28.07.14

Post autor: Andzia23 »

Byliśmy w Świeradowie w ubiegłym roku w Gracji od 01-07 do 22 -07. Pobyt uważam za udany. Wprawdzie na zabiegi w większej części trzeba chodzić, bo nie wszystkie są na miejscu, ale to lepiej dla zdrowia i kondycji. Jest dużo miejsc do zwiedzania, a jeśli lubisz wędrówki górskie, to polecam wyprawę na Sępią Górę. Droga szlakiem uciążliwa, ale za to widoki z białego kamienia, rekompensują wysiłek. Polecam też wyprawę do Chatki Górzystów na Hali Izerskiej, są tam pyszne naleśniki z jagodami. Chatka Górzystów to jedyne domostwo, które pozostało po "Wiosce której nie ma" Możesz zobaczyć na stronie: .http://www.fotografiax.hg.pl/przeglad_lubanski.html. Bardzo ciekawe miejsce. Z zestawu nizinnego proponuję wędrówkę do Wodospadu Kwisy. Ciekawe są wycieczki do Zamku Czocha i do Świątyni Wang. Życzę udanego wypoczynku. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Witaj Iwcia, masz super miejsce i fajny termin. Byłam w Gracji w styczniu tego roku, to willa w której jest tylko 44 lub 46 miejsc. Okolica jest piękna, więc nudzić się nie będziesz. Jeśli potrzebujesz wiadomości na temat samej Gracji jak i Świeradowa, służę pomocą. Spędziłam tam miłe chwile i chętnie bym wróciła :kwiat: . Pozdrawiam
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Serdeczne dzieki za informacje :kwiat:
Andzia23 :kwiat: niektore z tych atrakcji juz znam, jak Czocha czy Wang, ale innne, ktore polecasz, napewno obejrzę :kwiat:
Nika :kwiat: co do info o samej Gracji, bardzo mnie interesuje, napisz cokolwiek,prosze, narazie nic nie wiem, poza tym,ze to niewielki budynek.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

iwcia maly kameralny budynek:-) :-) catering:-) :-) na zabiegi bedziesz dochodzila:-) :-) basenu tam nie ma:-) :-) zabawy w Domu Zdrojowym:-) :-) piekny park:-) :-) pijalnia warta zwiedzenia:-) :-) magiczne miejsce:-) :-) ja bylam zadowolona a zabiegami sie nie martw:-) w ciagu 2 dni juz bedziesz miala wszystko opanowane:-) :-) jak cos wiecej to pisz:-) :-) duzo kawiarenek:-) :-)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Małgosiu :kwiat: super :D super :D super :D :kwiat:
Niczym sie nie martwię :) wręcz przeciwnie :D Piekna okolica, góry,a chodzenie na zabiegi wcale mi nie straszne ;) .
Ja do tanca i do rózanca ;) No, może z naciskiem na to pierwsze :lol: :lol: :lol: :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moi mili :kwiat:
Do wyjazdu zostało mi trzy tygodnie.Czy naprawde nikt z Was nie wybiera sie w tym czasie do Swieradowa? :kwiat: Niekoniecznie do Gracji, może do innego ośrodka?
Zazdroszcze tym,na forum, ktorzy umawiaja się np. do Stegny, do Krynicy... ;)
A do Swieradowa jakos nikt nie chce jechac...
Tak, tak, zaraz napiszecie, że nie bede tam sama, i takie tam :lol:
Ale, ja chce Was :!: :kwiat: Forumowiczow :!: :lol:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

To zabierz mnie ze sobą, ja chętna tylko przydziału brak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Iwcia :kwiat: ja też bym chętnie pojechała..odświeżyła sobie wspomnienia z Swierardowem związane..och :kwiat: ale niestety moj czas jeszcze nie nadszedł..pozdrawiam ciebie :serce: nika i ja i ty to juz całe trio :serce: :kwiat: :serce: :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nika :kwiat: dawaj :lol: zaraz piszemy podanie do NFZ :lol:
ODPOWIEDZ