Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: bozenkagr »

Witam
Będąc na świadczeniu sama złożyłam wniosek o sanatorium. Orzecznik chciała mi przedłużyć świadczenie, ale podziękowałam, mówiąc, że wyjadę na urlopie. Termin i miejsce sama sobie wybrałam. Jeśli chce się wcześniej, aby się zmieścić na świadczeniu ZUS załatwia to przez Centralę w Warszawie. Później okazało się, że ortopeda nie dopuścił mnie do pracy i znów musiałam stawać na komisję. Wiem, że musi być odstęp minimum 2-miesięczny między pobytami w sanatorium z ZUS. Ja wróciłam 1 czerwca z sanatorium a w lipcu zamierzam znowu składać wniosek. pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

karmel pisze:Termin 3 lipca w gory. Niestety nad morze niby maja zakaz wysylania bo jakis przepis w trj kednostce zus obowiazuje.
Gratuluję terminu :kwiat:
Piszesz, że w góry a konkretnie gdzie ;)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Ja byłam na komisji 9 maja w ZUS Tomaszów Mazowiecki wyjazd 24 września ,był jeszcze termin 12 wrzesnia ,ale wybrałam tamten. Kolezanka była na komisji 5 czerwca wyjazd 6 listopada ,proponowano jej jeszcze 3 i 15 listopad,wcześniej nic nie ma,czyli czeka sie 5 miesięcy,oczywiście o górach ,czy morzu to tylko pomarzyć ,pani co przydziela powiedziała do 200 km
karmel
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2014 13:51
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: karmel »

Na swiadczeniu rehabilitacyjnym nie czka sie 5 mc!
Zus musi wyslac w jego trkacie do sanatorium;))
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny