Długopole Zdrój
Długopole Zdrój
Re: Długopole Zdrój
Za moich czaso to sie mawialo ze masz tu do roboty tylko :
1- chlac albo
2- spac
Specjalnie chyba w tym celu powstala w Dlugopolu knajpa-mordownia w ktorej tylko uchlac sie mozna bylo.
Jedzenie kiepskie, warunki bytowe jw. a panie od zabiegow to roznie, jedne mile inne mniej mile.
Bywalo ze pani od zabiegow umawiala sie z jakims kuracjuszem poza kolejka i wtedy ty majac nawet wyznaczona godzine zabiegu musisz czekac bo jak to pani mowila : SILA WYZSZA.
Moja interwencja w tej sprawie u Dyrektorki dala tyle co i to gdybym tej rozmowy nie odbyl - jednym slowem jestem dla nich tylko pacjentem ktory nie ma nic do gadania i tyle.
Panie pielegniarki jak i lekarze zreszta tez nie specjalnie przejmuja sie swoimi kuracjuszami bo i po co - przeciez to sa dorosli ludzie a ze chorzy niektorzy nawet bardzo to juz ich problem.
Ja rowniez jak i Ty nie mam zamiaru tam wracac bo szkoda na to czasu i pieniedzy i zdrowia zreszta tez
-
forumowicz
Są tam miejscowe, dobrze działające wody mineralne, min. na układ trawienny (drogi żółciowe).
Wspomniany "Ondraszek", a także "Dąbrówka", "Mieszko" i inne zostały wyremontowane. Ulepszono również warunki prowadzenia rehabilitacji. Jest nowa kawiarnia z ciekawym wystrojem. Jest gdzie spacerować. A że niektórym brakuje "rozrywek" typu podrinkować i zaprezentować się na parkietowym wybiegu, to już zupełnie odrębna sprawa.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ja miałem przyjemność być tam w roku ..1992 kiedy to ponad 90 % kuracjuszy było tam na skierowaniach szpitalnych po przebytej Żółtace typ B.
O ile dobrze pamiętam sanatoria tamte były nastawione na żółtaczkowców i ludków z problemami dróg zółciowych ,alkohol w całej mieścinie ze względu na schorzenia tam leczone był NIE dostępny ZRESZTĄ chyba tylko samobójcy decydowaliby się go spożywać .
Fakt była tam jedna tzw ..Tańcbuda nie opodal strażnicy WOP.
Pamiętam również ,że ówczesny personel medyczny był Bardzo PROFESJONALNIE przygotowany do tzw Szybkiego wyjścia po żółtaczkowego a diety tam stosowane ..niektóre potrawy do dnia dzisiejszego stosuję w swej diecie.Były naprawdę SUPER
Może faktycznie zmiany..ustrojowe i nie tylko w tym przypadku wyszły na gorsze temu jakim Ja wspominam wg Mojej oceny z roku 1992 Bardzo Dobremu Ośrodkowi Sanatoryjnemu
Smutne
-
forumowicz
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Długopole-Zdrój
Zaczynam własnie kurację w Długopolu i .... jestem zachwycona miejscowością . Cisza , spokój , piękny malutki park zdrojowy . Wszędzie blisko , woda lecznicza gratis ( tzn. nie liczona jako zabieg jak winnych uzdrowiskach) . Na stołówce baaaardzo sympatyczne Panie . Zobaczymy jak będzie dalej , czyli jak zabiegi
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Staż sanatoryjny: 5
Właśnie mija połowa mojego pobytu i ... ciągle jestem zachwycona .
Zabiegi super , rzetelnie wykonywane - jakościowo i ilościowo .Bardzo miły personel , zawsze chętny do pomocy , wcześniejszego wykonania zabiegu , jeśli jest taka potrzeba . Gama zabiegów bardzo szeroka : fizykoterapia w szeorkim zakresie , kąpiele, masaże różnego typu , borowiny kąpiele i okłady , rzadko gdziekolwiek spotykana kąpiel sucha CO2 , gimnastyka , również w basenie . Gimnastyka w basenie wykonywana jest w pobliskim komercyjnym SPA i tam obsługa jest najmniej chętna do negocjacji w sprawie zmiany godzin zabiegu - wręcz na wejściu informują ,że takiej możliwości nie ma . Ale basen bardzo sympatyczny i zabieg godny polecenia .
Ogólnie baaaardzo miły pobyt
-
EWELKA
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 20 wrz 2016 09:45
- Staż sanatoryjny: 2
pozdrawiam zwłaszcza personel z Mieszka