Urszula-Lądek Zdrój
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 8 razy
Urszula-Lądek Zdrój
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
Re: Urszula-Lądek Zdrój
małe kameralne sanatorium nie ma tam zabiegów tylko kuracjusze dochdzą na zabiegi do pobliskich sanatorium Wojciech ,Stanisław ,Adam najdalej Jerzy w zależności
od zaleceń lekarza .Codzienne stołowanie zabiegi w Adamie my też dochodziliśmy opisy pokoji co w pobliżu jak napisane w internecie imprezy taneczne w kawiarni Zdrojowa liczne wycieczki dowiesz się na miejscu . pozdrawiam
- Princi
- Przyjaciel forum

- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Princi
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
Będąc w 2013 na kuracji w Lądku byłam codziennym gościem w Urszuli .Była zima ,w pokoikach cieplutko , czysto .Kameralny budynek .Parking za budynkiem za opłatą z rezerwacją miejsca.Okna starszego typu ale szczelne dwu komorowe .Na każdym pietrze na korytarzu czajnik, lodówka , dywaniki .W pokoikach telewizorki LCD,stoliki , foteliki , szafy , garderoby , tapczaniki , był internet .Czyste łazienki z kabinami .Bardzo domowa atmosfera , wszyscy się znają , sympatyczne pielęgniarki .Bliziutko na posiłki do Adama.Wokół Urszuli ławeczki , park do spacerków tuż przy budynku .A termin na Lądek wspaniałyprincipiante pisze:Zadzwoniłam ale pani była jeszcze mniej zorientowana niż ja.Nie potrafiła odpowiedzieć czy w budynku jest winda i internet. Google street pokazało mi budynek z drugiej strony. Obraz nędzy i rozpaczy. Odpadający tynk,nie wymienione okna na piętrze. Nie wiem czy nie zrezygnuję
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

zabiegi rehabilitacyjne ,baseny Ty masz małe kameralne sanatorium a my mieliśmy większe ,wycieczki ,imprezy kuracja jest dla wszystkich równa .pozdrawiam napisz nam jak jak tam było .
- Princi
- Przyjaciel forum

- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Do "Wojciecha", szybciutko na śniadanie, szybciutko do "Adama" - czasu malusio i zastanawiam się kiedy zjem obiad a innego dnia śniadanie
Ale co tam, zaczyna się robić ciepło, dam radę, Lądek fajny, dużo miejsc spacerowych. Dzisiaj "obleciałam" po sanatoriach i wiem gdzie jest większość. Jeszcze tylko nie wiem gdzie jest właśnie "Urszula" i "Złoty Łan" więc jutro dalsze oblatywanie
Jak będę coś wiedziała to Ci napiszę
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Do "Złotego Łanu"trzeba bardzo ostro pod górkę,jest to najwyżej w Lądku położone sanatorium.Idziesz jak na wyciąg,lub do "Lotnika" i ulicą Żwirki i Wigury pod górę.Warto,bo widok na Lądek stamtąd najładniejszy.