Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
mariola561
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 19:44
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: mariola561 »

witam, :serce: :kwiat:
madzia pisze:Kasiula,dzieki za kciuki.dobrze trzymałas,wszystko bylo dobrze,a musze stwierdzic ze w Zusie tez pracują ludzie.Nie wolno o wszystkich mowic zle.
madziu bardzo sie ciesze ze wszystko ok-pozdrawiam
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

Komisja,komisja i po komisjach,a więc po kolei
ZUS-miła starsza pani nie przekwalifikowała rechabilitacji-ponieważ wyjazdowa wypadła by po magicznych 182 dniach zwolnienia,poradziła aby po nowym roku złożyć wniosek i na komisji poprosić o wyjazdowe.Czyli prawie sukces.
Urząd Miejski-komisja przyznała mi umiarkowany stopień niepełnosprawności na okres 2 lat,i pouczenie żeby zbierać dokumentacje medyczną i za dwa lata ubiegać się o stałke-po 3 operacjach grzbietu na 100%
dostane.Tutaj zwycięstwo-o ile można to tak nazwać.
I wisienka na torcie:-) :
Złożyłem wniosek do NFZ na po szpitalne:-)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dziś odbyła się komisja lekarska pozytywnie renta chorobowa na okres 3 lat pan orzecznik szczegółowo sprawdzała dokumentacje dużo pisania badała sprawdzała
rtg dużo rozmawialiśmy dokumentacja szpitalna kliniczna zasadna nie do podważenia to też niczego się nie czepiali rehabilitacji z zus nie zlecili ogólnie oceniam było miło
orzeczenie dostałam do ręki .Pozdrawiam wszystkich oczekujących za pozytywne decyzje wszyscy będziemy trzymać kciuki .
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

grazynamackowiak pisze:Witam dziś odbyła się komisja lekarska pozytywnie renta chorobowa na okres 3 lat pan orzecznik szczegółowo sprawdzała dokumentacje dużo pisania badała sprawdzała
rtg dużo rozmawialiśmy dokumentacja szpitalna kliniczna zasadna nie do podważenia to też niczego się nie czepiali rehabilitacji z zus nie zlecili ogólnie oceniam było miło
orzeczenie dostałam do ręki .Pozdrawiam wszystkich oczekujących za pozytywne decyzje wszyscy będziemy trzymać kciuki .
Gratuluje :!: choc renta to nie powod do radosci ,ale wiem po sobie ze bez niej byloby trudno.Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

woytek pisze:Komisja,komisja i po komisjach,a więc po kolei
ZUS-miła starsza pani nie przekwalifikowała rechabilitacji-ponieważ wyjazdowa wypadła by po magicznych 182 dniach zwolnienia,poradziła aby po nowym roku złożyć wniosek i na komisji poprosić o wyjazdowe.Czyli prawie sukces.
Urząd Miejski-komisja przyznała mi umiarkowany stopień niepełnosprawności na okres 2 lat,i pouczenie żeby zbierać dokumentacje medyczną i za dwa lata ubiegać się o stałke-po 3 operacjach grzbietu na 100%
dostane.Tutaj zwycięstwo-o ile można to tak nazwać.
I wisienka na torcie:-) :
Złożyłem wniosek do NFZ na po szpitalne:-)

Woytek, czyli wszystko odbyło się zgodnie z planem ;) Pozostaje Ci teraz czekać na "przydział" i gromadzić dokumentację na następną komisję. Życzę dużo zdrowia. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

grazynamackowiak pisze:Witam dziś odbyła się komisja lekarska pozytywnie renta chorobowa na okres 3 lat pan orzecznik szczegółowo sprawdzała dokumentacje dużo pisania badała sprawdzała
Gratuluję ludzkiego orzecznika i życzę dużo zdrowia :serce: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Gratuluje wszystkim pozytywnego załatwienia spraw w ZUS..jednak tam tez są ludzie..super kciuki sie przydaly..pozdrawiam wszystkich Goska :kwiat:
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16

Post autor: kasiula »

madzia pisze:
grazynamackowiak pisze:Madzia Kasiula ja za was kciuki trzymalam ja jutro 18 .06 .14 mam komisje lekarską już jestem przygotowana dokumentacja skserowana jutro napiszę jaka decyzja .
No jasne ze bede za ciebie kciuki trzymała,a ty usmiech, i glowa do gory
ja nie miałam komisji.....ale kciuki nie zabraknie jak trzymałaś.Dzięki... ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Super, bardzo się cieszę, że taki bezbolesny miałaś przebieg komisji uwieńczony sukcesem.
Uważam, że powinno to być normalną procedurą :)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

madzia pisze:darek! a co z tym twoim znajomym ktory mial werryfiacje L4?
Tak jak pisałem we wcześniejszych postach Znajomy pojawił się nomen omen u tego samo orzecznika tym razem dokumentacje miał w samochodzie z Pytaniem w jakiej sprawie?
Lekarz w sprawie absencji chorobowej
-Znajomy odrzekł ,że PRACUJE
-Lekarz ,że prosi o Dokumentacje medyczna ..
Znajomy wyszedł i udał się miast po dokumentację ... na tzw piętro do Dyrektora oddziału -referatu
Przedstawił SPRAWĘ i chyba ma spokój
A na turnus prewencji wyjeżdża za ..tydzień
ODPOWIEDZ