STEGNA-FALA 30.07.2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: STEGNA-FALA 30.07.2014

Post autor: jan19557 »

Dlaczego jesteś pesymistą? Ja zamierzam przekroczyć setkę. W mojej miejscowości żyło kilku stulatków. Aktualnie matka mojej szwagierki w lipcu będzie miała na koncie 104 lata i jest na chodzie. Mnie też się to marzy.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Teśka nikt nie mówił, że będzie lekko. Fakir może chodzić po rozżarzonym ogniu to ty może nauczysz się chodzić po cierniach?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie odwracaj się na pięcie i nie odchodź kiedy zawołam Cię,a wtenczas będziesz miała płatki róż pod nogami,a gdy stąpasz twardo i nie wiesz czego sama chcesz wtenczas cierń wyrasta jak pień z runa na leśnej polanie. Witaj Tesia :kwiat: :) Nie użalam się i nie użalałem się nigdy nad sobą,nie raz można być smutnym a innym razem wesołym wszystko zależy od danej sytuacji w jakiej obecnie się znajdujemy :)

Jan nie jestem pesymistą raczej realistą,a co będzie to się okaże i nie bujam w obłokach,a znam życie i nie jedno już widziałem.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Teśka ty chyba coś ściemniasz. U nas piszesz, że będziesz od 22.08 w Stegnie a w innym temacie, że od 20.09 w Gołdapiu. Turnusy jeden po drugim to chyba lekka przesada chociaż to jest możliwe ale w tym samym sanatorium.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

teśka pisze:Mam takie motto od wielu lat. Powstało we mnie właśnie po powrocie ze Stegny w 2009 roku:
Jeśli jest Ci źle, spójrz czasem nocą w niebo... ujrzysz gwiazdkę, która świeci tylko dla Ciebie i doda Ci blasku na każdy dzień :)
Tak mi sie to podobalo.ze ide wlasnie szukac tej gwiazdki.Jest mi zle i bardzo ciezko .Ide na taras szukac mojej gwiazdki.Dobrej nocki Wam zycze.pa pa :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Asiu mam nadzieje, że znalazłaś swoją gwiazdkę i już jest wszystko dobrze a ty czujesz się wspaniale, wszak już jest lato i nie powinniśmy się smucić tylko wypoczywać po ciężkiej pracy na łonie natury czego tobie i innym z całego serca życzę.
Awatar użytkownika
Justi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2014 09:22
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Justi »

teśka pisze:
jan19557 pisze:Przykro mi z tego powodu ale czasem tak bywa. Nikt nas nie zapewniał, że życie będzie usłane różami. :(
:lol: :lol: A ja zawsze powtarzam, że moje życie usłane jest różami... Tylko zastanawiam się, kiedy będę mogła stąpać po płatkach bo jak na razie, to w większości trafiam na ciernie :(
Dzień dobry :)
Teśka, usłane będzie płatkami jak sami sobie na to ...zapracujemy i zasłużymy ... ;)
Moja droga życiowa usłana jest może nie różami (choć takowe też spotykam na niej), ale różnymi kwiatami, a najbardziej lubię te polne i... ogrodowe oraz rosnące na rabatach :) Kocham w ogóle kwiaty :kwiat:
Awatar użytkownika
Justi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jan19557 pisze:
Justi pisze:Ja też nie śpię i mogłabym Ci trochę pomóc? ;) Żadnej pracy się nie boję ... ;) Jak ta Irenka Kwiatkowska z "Czterdziestolatka" :)
Dzięki za chęci ale układanie glazury i malowanie to robota nie dla ciebie.
Janie, wszem i wobec oświadczam, że mi ...podpadłeś... To jest DYSKRYMINACJA. Jesteś świadomy tego?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Justi nie wiem dlaczego. Ja uważam i nie chodzi tu o dyskryminację, że kobiety mają prawo to robić ale nie jest to najlepsze zajęcie dla płci pięknej. Praca przy zaprawie murarskiej i farbach olejnych nie najlepiej robi na paznokcie a w rękawiczkach pewne prace wykonywać jest niewygodnie. Dlatego uważam, że takie prace powinni wykonywać faceci. Nie honor by było gdybym sobie siedział a kobieta układała płytki w łazience. Szkoda waszej wypielęgnowanej z trudem cery co przy cemencie i wapnie jest raczej trudne do spełnienia. Jak widzisz robię to z troski o waszą urodę. Kobieta przy facecie ma być piękna i lśnić niczym diament lub gwiazdka na niebie.
Awatar użytkownika
Justi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kobieta przy facecie ma lśnić niczym diament... ? Ja wolę ..szafiry!!! ;) Mam słabość do szafirów i szafirków :kwiat: :)
Układanie glazury niekoniecznie mnie intryguje, ale już malowanie.... Tutaj można wykazać się :) Kreatywność i talent są bezcenne :) Do tego takie towarzystwo..
Asystentka może zrobić i podać pyszną kawę i umilić czas by szybciej i sprawniej robota została wykonana :D
ODPOWIEDZ