Kręgosłup szyjny

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kręgosłup szyjny

Post autor: Lewek »

Sztani oczywiście, że warto. ba ...nawet trzeba . Porządna rehabilitacja potrafi zdziałać cuda :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Wiem na swoim własnym przykładzie ,że rehabilitacja czyni cuda .Taki spektakularny efekt miałam po masażach kręgosłupa ,już po trzecim seansiku zapięłam własnoręcznie biustonosz z tyłu czego nie mogłam zrobić chyba przez pół roku z powodu zapalenia tkanek miękkich po wypadku na skuterze :oops: Masaże u mnie na miejscu w przychodni rehabilitacyjnej ,w sanatorium nie trafiłam niestety na dobrych masażystów :evil:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04

Post autor: anusia153 »

W sanatoriach też można trafić na dobrych masażystów , tylko trzeba mieć szczęście :kwiat:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Lewek »

anusia153 pisze:W sanatoriach też można trafić na dobrych masażystów , tylko trzeba mieć szczęście :kwiat:
Ja to szczęście miałam, i mam nadzieję, że tym razem też mnie nie opuści ;)
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

A ja trafiłam i to dwukrotnie :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Raz młoda dziewczyna - super masaże, szkoda tylko że dostałam je pod koniec turnusu
I teraz drugi raz też pan Zygmunt też zna się na swojej pracy. Zapomniałam co to bóle pleców.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Czyli czekam i za jakiś czas składam wniosek . dziś dostałem od neurologa skierowanie do neurochirurga na konsultacje ( kr. szyjny) :(
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Przepraszam,że się wtrącam.Oczywiście rehabilitacja jest bardzo pomocna i wskazana. Zgodzę się też z tym,że może zdziałać tzw."cuda". Chciałabym tylko nadmienić,nie zawsze masaż jest odpowiednią formą rehabilitacji. Konsultujmy to z lekarzem i uciekajmy od masażysty który podejmuje się masażu nie oglądając zdjęć rtg lub chociaż nie czytając opisów. Sztani :kwiat: jeżeli masz taką możliwość to po konsultacji poproś lekarza o wypisanie wniosku na turnus rehabilitacyjny do ZUS i o skierowanie do sanatorium do NFZ. Jedno nie wyklucza drugiego i zawsze można też skorzystać z zabiegów w miejscu zamieszkania. Trzeba niestety pamiętać,że co za dużo to nie zdrowo. Pozdrawiam i życzę zdrowia :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04

Post autor: anusia153 »

Jak tu dawno nikt nie zaglądał .
Na moje dolegliwości kręgosłupa szyjnego mało co pomaga. Ostatnio wzięłam 10 zabiegów akupunktury , nie wiele mi pomogło. Ale ostatnio lekarz zaproponował mi masaż i bańki chińskie . Rewelacja , chyba nareszcie trafiłam na zabieg dla mnie , czułam jakby ktoś nareszcie zdjął mi ten ciężar z barków . Zobaczymy co będzie dalej , jak na razie jest super :D na prawie super.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Witam. Podobnie jak mnie nic nie pomaga na rękę, bo to nie sam bark a cała ręka. Gdybym nic nie robiła to jakoś dałoby sie żyć, ale nie da sie nic nie robić prawa ręka, wiec w dzien robię a w nocy cierpię i czas jakoś leci ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

anusia153 pisze:Jak tu dawno nikt nie zaglądał .
Na moje dolegliwości kręgosłupa szyjnego mało co pomaga. Ostatnio wzięłam 10 zabiegów akupunktury , nie wiele mi pomogło. Ale ostatnio lekarz zaproponował mi masaż i bańki chińskie . Rewelacja , chyba nareszcie trafiłam na zabieg dla mnie , czułam jakby ktoś nareszcie zdjął mi ten ciężar z barków . Zobaczymy co będzie dalej , jak na razie jest super :D na prawie super.
Anusiu :kwiat: bardzo mi przykro, że ta akupunktura Ci nie pomogła :( nacierpiałaś się niepotrzebnie.... ale z drugiej strony człowiek chwyta się wszystkiego, żeby tylko w cierpieniu sobie ulżyć. Mam nadzieję, że te banieczki to właśnie strzał w dziesiątkę.
Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ