Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2011 10:10
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: magaziata »

witaj Selene, wniosek złożyłam 7 maja,a dzisiaj komisja więc czekałam 5 tygodni.Pozdrawiam Małgorzata
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Małgosiu możesz spróbować zadzwonić do działu prewencji i spytać jakie są terminy , bo problem w pracy, sezon urlopowy, etc. etc. ;) Może podobnie jak ja trafisz na miłą osobę, która poda Ci terminy i miejsca, a w dodatku zarezerwuje dla Ciebie dogodny termin i miejsce. Spróbować warto :lol: może się udać, czego serdecznie życzę no i oczywiście gratulację za przebrnięcie eliminacji.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za poradę ,pewnie tak zrobię ponieważ mogę jechać sierpień i początek września,a później dopiero w listopadzie,w zeszłym roku mogłam sobie sama wybrac termin, w tym niestety nie.serdecznie pozdrawiam :P :P :P
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i jest,dzisiaj zadzwoniłam, poprosiłam i miła Pani dała - Etna Weneda Kołobrzeg od 11.10, jak widać wystarczy poprosić , pozdrawiam :) :) :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Październik.... trochę późno. :? Ale może będzie złota polska jesień i jodu ci wtedy będzie dostatek :D
Uśmiechy świadczą jednak o satysfakcji, oby również towarzyszyły Ci po powrocie.
Udanego wypoczynku, rehabilitacji i wszystkiego naj....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trochę późno,chciałam sierpień,ale niestety nie było miejsc,a we wrześniu nie mogę bo chyba będę bronić magisterkę,później zbiory z działki. W zeszłym roku byłam też w Wenedzie w listopadzie,i była piękna pogoda ani jednego deszczowego dnia,więc jest nadzieja że w październiku będzie ładnie, a jak nie to trudno.Pozdrawiam Małgorzata i dzięki za rady. ;) :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj magaziata 8-)

Ja złożyłam wniosek 11 czerwca i wrzesień byłby dla mnie wręcz idealny zatem za radą Violeta 8-) zapewne odwiedzę ZUS :)
Magaziata, Kołobrzeg jest piękny o każdej porze roku :!: I obroń tą pracę na 3 x 5 :!: :!: :!:

Pozdrawiam :)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Witam, sanatorium z ZUS to wielka lipa, jak ktoś naprawdę chory to mu nie pomoze, no czasem ZUS ozdrawia niedowładnych by renty płacić nie trzeba było, przekfalifikuje i już uzdrowiony.
Ja bym może co chwila do sanatorium jeździł tylko po co, stopa mi nowa nie odrośnie HA HA HA :(
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Witam, jak to lekarz z ZUS opisał, jesteś młody piękny i masz trzy zdrowe kończyny, czego jeszcze od zycia oczekujesz :o
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Misiu
Szczerze Ci współczuję, cuda ponoć się zdarzają tyle tylko, że nie na turnusach rehabilitacyjnych ZUS. Jak doskonale sobie zdajesz sprawę jesteśmy pozbawieni możliwości regeneracji kończyn, choć i tu genetyka prowadzi obiecujące badania. Spójrz na ludzi którzy utracili kończyny (Jaś Mela - wędrujący na biegun , Andrzej Nabzdyk - lekarz, który przeżył katastrofę śmigłowca pod Wrocławiem i inni) oni nie oczekują cudów, korzystają ze zdobyczy techniki i protez mniej lub bardziej zaawansowanych technicznie. Nie jestem zagorzałym zwolennikiem ZUS, ale odrobinę więcej realizmu ..., życzę aby inne kłopoty zdrowotne Cię nie dopadły.
ODPOWIEDZ