Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Tak Kruszynko, pod warunkiem,że pana doktor ma podpisaną umowę z NFZ.
Ja miałam skierowanie z prywatnej kliniki, która ma również podpisany kontrakt z NFZ.
Wniosek złożyłam i... czekam
Wydaje mi się, że to bez znaczenia od jakiego lekarza jest wniosek skoro i tak decydujący głos ma lekarz orzecznik ZUS, na komisji lekarskiej.
Skoro wniosek przyjęli to pewnie wkrótce nadejdzie wezwanie na komisję.
Właśnie jestem już po Komisji ZUS, czekalam 3 tygodnie. Jestem mile zaskoczona obslugą. Lekarz najpierw przeprowadził rozmowę zapytał o dolegliwości, następnie zbadał i zajrzał do wyników, które miałam ze sobą. I ... w tym samym dniu skierował mnie od razu do działu rehabilitacji gdzie dostałam kilka propozycji wyjazdu. Wyjazdy to juz wrzesień - pażdziernik. Miejsca to Inowrocław, Szczawno, Duszniki, Ciechocinek. Pozdrawiam wszystkich a do oczekujacych na komisje - będzie dobrze.
A ja nie miałam żadnej komisji. Dziś otrzymałam zawiadomienie z ZUS - skierowanie na rehabilitację leczniczą do Kamienia Pomorskiego od 1 października.
Witaj Selene
Czy to prawda, że komisja to pod koniec sanatoryjnego leczenia w ramach ZUS, i dla cudownie ozdrowionych czeka
skierowanie do pracy ? Nie jestem zainteresowany(wolę być zdrowy ) ,pytam z ciekawości.
Pozdrawiam.
Mój drogi nie zam odpowiedzi na Twoje pytanie, ponieważ z ZUS-u to mój dziewiczy wyjazd
Jestem osobą czynną zawodowo a wyjazd zafundował mi ortopeda aby moje kolanko otrzymało wszystko co najlepsze
Znawcy wyjazdów ZUS-owskich na moim skierowaniu jest zapis:
"Turnus trwa przeciętnie 24 dni". Nie określono jednoznacznie okresu trwania pobytu czyli na zasadzie domniemania okres pobytu może zostać
skrócony lub wydłużony. Reasumując nie wiem na jak długo będzie trwał mój pobyt.