czas wakacji! jakie macie plany?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
GOGO
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2012 09:11

Re: czas wakacji! jakie macie plany?

Post autor: GOGO »

Ten jeden chłopiec się cieszy ,że będą dwie laski ...na razie się ukrywają u mnie w lesie ....boją się ujawnić że jadą ...może i :twisted: :twisted: ja je spotkam dziś wieczorem w lesie... :mrgreen:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gogo Ty jesteś tym cieszącym się chłopcem? :roll: oj GOGO :!: :!: miło by było spotkać Ciebie ,tak się przyczaiłeś ,taki jesteś tajemniczy ,że na deptaku rozejrzymy się nieco ;) :lol:
forumowicz

dzi pisze:Szkoda mi tych, którzy planowali, może już wyjechali a teraz dowiadują się, że złodziejskie biuro podróży zepsuło im wakacje.
Które pośredniczące biuro następne ? Co poradzić forumowiczom "nasze sanatorium" ?
Jako potencjalni klienci biura turystycznego nie jesteśmy w stanie w pełni zweryfikować kondycji finansowej biura to po pierwsze.
1/5 biur turystycznych jest notowana w KRD ,natomiast nie wiadomo w jakim zakresie te biura sa notowane.
Kwota ubezpieczenia siegajaca nawet kilkudziesieciu mln złotych w pierwszej kolejności przechodzi na te osoby ,które pozostaja poza granicami ,
na ich sprowadzenie do kraju.
Natomiast w drugiej kolejności na wypłaty dla osób,które nie pojechały lub na odszkodowania.
W najlepszej sytuacji są osoby płacace kartą ,bo tam jest to obciążenie zwrotne .Jeśli się okaże,że dana firma nie miała środków ,to i tak te kwoty się odzyska.
W sytuacji ogłoszenia upadłości biura turystycznego należy się zgłosić do ubezpieczyciela,za pośrednictwem marszałka województwa.
Osoby które nie pojechały na wakacje ale już je wykupiły,i zapłaciły np 30% ceny i zawarły umowę ,powinny starac się od niej odstąpić.

Kochani to tak bardzo skrótowo,temat jest śliski i jak życie pokazuje ,trudny. :oops:Sądzę ,że upadłości firm są często nie zawinione,ale też w dużej części zamierzone i obliczone na nieuczciwe wzbogacenie sie kosztem innych.I to jest bardzo :(
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

Ależ oczywiście Kruszynko wszystkie chwyty dozwolone :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Witam! A ja jadę do Świeradowa :D. Być może będzie to retrospekcja po zimowym pobycie w sanatorium :lol:
forumowicz

Odkurzam wdzięczny temat :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Wakacje

Kilka propozycji na najblizszy czas;
Pekin -dzielnica Sosnowca
Włochy -znane pod Warszawa
Jerozolima -Jaworzno
Korea -Katowice
Jest jeszcze kilka nazw obco brzmiacych ,ale znanych w Polsce może propozycje.. :lol:
forumowicz

Stany-gm.Przystań
Stany-gm.Bojanów
Stany-gm.Nowa Sól
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Meksyk - dzielnica Gdyni
Paryż'ewo - Pruszcz Gdański
forumowicz

Hm, jeśli wrzesień ,pażdziernik to jeszcze są wakacje ,to ja je dopiero zaczynam :(
ODPOWIEDZ