Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: madzia »

Witaj ,ja tez mialam skierowanie od rodzinnego plus rtg kregoslupa,a wiec mykaj po skierowanie i z nami czekaj na wyjazd.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam,wyobrazcie sobie ,ze moj zuz mnie po prostu kocha,trzeci raz mnie wzywaja na komisje,pierwszy raz w sprawie sanatorium,adrugi w sprawie L4 a teraz nieminal jeszcze miesiac i znow im sie o mnie wspomnialo,nawet nie wiem jakie im teraz mam zawiezc dokumenty bo wszystko przeciez maja
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Madziu jeśli nic się nie zmieniło od ostatniej komisji - nie masz nowych badań, wizyt lekarskich - to nic nie zabierasz, po prostu jedziesz i tyle. Podobno tak kontrolują wyrywkowo (chyba komputer losuje) i nie sprawdzają kiedy dana osoba była na komisji ostatni raz...
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzieki agunia,ale to jest jakies chore,jeden lekarz ci da L4 a drugi cie wyleczy po 5 minutach.myslałam jak mam to skierowanie do sanatorium na sierpien to daja mi spokoj,ale gdzie tam.spokonej nocki ci zycze .
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Madziu tego kto ustala komisje w Zus to chyba nikt nie zrozumie ;) Ja byłam pół roku na L-4 i ani razu nie miałam kontroli w tej sprawie a koleżanka była miesiąc i była wzywana dwa razy :roll: . Powodzenia i daj znać jak poszło, Tobie też życzę dobrej nocy :)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Witam serdecznie. Mam pytania do forumowiczów którzy mieli komisje w Warszawie na 11 Listopada. Po pierwsze ile czeka się na komisje, po drugie ile czeka się na wyjazd ni ostatnie jakie uzdrowiska proponują. Będe bardzo wdzięczna za wszystkie informacje bo chciałabym być przygotowana na to spotkanie. Aha, czy można zaproponować miejsce gdzie chciałabym pojechać. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

ewiko pisze:Witam serdecznie. Mam pytania do forumowiczów którzy mieli komisje w Warszawie na 11 Listopada. Po pierwsze ile czeka się na komisje, po drugie ile czeka się na wyjazd ni ostatnie jakie uzdrowiska proponują. Będe bardzo wdzięczna za wszystkie informacje bo chciałabym być przygotowana na to spotkanie. Aha, czy można zaproponować miejsce gdzie chciałabym pojechać. Pozdrawiam.
Mój mąż czekał miesiąc na wyjazd.
ZUS wezwał go bo był na L-4.
Wysłali go do uzdrowiska Wieniec Zdrój......wyboru nie miał.
Mają jeszcze Gołdap.
Beata123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2012 08:42
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Beata123 »

ewiko pisze:Witam serdecznie. Mam pytania do forumowiczów którzy mieli komisje w Warszawie na 11 Listopada. Po pierwsze ile czeka się na komisje, po drugie ile czeka się na wyjazd ni ostatnie jakie uzdrowiska proponują. Będe bardzo wdzięczna za wszystkie informacje bo chciałabym być przygotowana na to spotkanie. Aha, czy można zaproponować miejsce gdzie chciałabym pojechać. Pozdrawiam.
Witaj,
W moim przypadku od złożenia wniosku czekałam 3 tygodnie na komisję. Komisja zbadała, przyznała sanatorium, skierowała do pokoju gdzie sympatyczne Panie pomogły wybrać miejsce i termin - najkrótszy to 4 miesiące od dnia komisji. Do wyboru miałam chyba 4 miejsca w środkowej Polsce.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dzięki serdeczne za odzew. Mirabello, Beatko czy mogłybyście w kilku słowach opisać sanatoria o których mowa. Co prawda komisja dopiero przede mną i trudno przewidzieć czy w ogóle dostanę skierowanie na rehabilitację ale jeśli tak by się stało to wyjazd znów wypadłby w grudniu.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

ewiko pisze:Dzięki serdeczne za odzew. Mirabello, Beatko czy mogłybyście w kilku słowach opisać sanatoria o których mowa. Co prawda komisja dopiero przede mną i trudno przewidzieć czy w ogóle dostanę skierowanie na rehabilitację ale jeśli tak by się stało to wyjazd znów wypadłby w grudniu.
Proponuję wpisać w tematach "Opinie .." lub "Wyjeżdżam ..." w lewym górnym rogu z lupką miejscowości, które Cię interesują i z pewnością wyświetlą Ci się ich opisy :)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ