Krynica-Zdrój

Uzdrowisko, atrakcje, tutystyka
jacek66
Na forum od: 07 mar 2011 12:54

Krynica-Zdrój

Post autor: jacek66 »

witam forumowiczów.chcaiłbym się podzielić paroma uwagami dotyczących pobytu w krynicy.jak na uzdrowisko z tak bogatą tradycją uzdrowiskową według mojej opini to dno polskikch uzdrowisk.baza zabiegowa z ubiegłej epoki no może z wyjątkiem szpitala wojskowego tam jest bardzo ok.reszta ośrodków to jedno wielkie nieporozumienie a piszę tak ponieważ byłem już więcej niz kilka razy w różnych sanatoriach i krynica jest ostatnim uzdrowiskiem które chciałbym kiedykolwiek odwiedzić jeżeli takowe skierowanie dostanę odmówię z mety.miasto obskurne,infrastruktura miasta żadna brak parkinków,samochody stoją na chodnikach i gdzie popadnie,ceny w sklepach,knajpkach i kawiarenkach wzięte z kosmosu a nie wspomnę że ulice przypominają wypisz wymaluj krupówki
w zakopanem stragan na straganie i ceny że chej.wiele do życzenia pozostawia też baza narciarska droga do gondoli i wyciągu na jaworzynę to istny OS rajdowy a parking pod stokiem jak na jarmarku dla koni błoto po pachy tak że polecam gumowce.nadmieniam że nie jeżdżę tylko na koszt państwa ale większość swoich pobytów opłacam z własnej kieszeni.zastanawiam się co miasto krynica robi z ciężkimi pieniędzmi które musimy płacić w postaci opłaty klimatycznej a jest to 3pln na dzień razy tysiące kuracjuszy to niezła sumka.a jakież było moje zdziwienie że będąc gościem w kawiarni czy na tzw.fivie czyli potańcówce panie żądają zapłaty za ubikację
a przecież jestem ich klientem no i może też trochę mnie to dziwi że są płatne potańcówki skoro wiadomo że bar ma zarobić na całość imprezy.muzyka raczej ok ale same polskie kawałki.polecam potańcówki w wojaku,zaciszu,hawana i u łysego na dechach reszta to jedno wielkie nieporozumienie i drogo,nie dajcie się wrobić.pozostaje mi tylko życzyć miłego pobytu aczkolwiek ja go miło nie wspominam.chyba że państwo dokupicie sobie zabiegi w szpitalu wojskowym bo tam jest dość bogata oferta i robiona w miarę profesionalnie.nie jestem jakimś starym tetrykiem czy kimś w tym stylu po prostu wiem jak powinna wyglądać baza zabiegowa i choć trochę otoczki wokół tych zabiegów.pozdrawiam jacek.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2017 20:13 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono tytuł
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46

Re: krynica zdrój-zgroza!!!

Post autor: Gaba »

ooooo tak masz rację!!!!A u łysego na dechach też byłam -było SUPER!!!! Naprawdę warto!!! I to za darmo!!!!To jedno z nielicznych światełek tego "uzdrowiska" Bo ile można chodzic na górę parkową?!!!
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Witam cieplutko!
Jezeli chodzi o "Łysego" to ma ciągle ten sam repertuar.Oprócz tego jest uszczypliwy.Myślę,że jego brat,który gra i śpiewa w Hawanie jest super i warto tam pójść.
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

A ja zawsze z radością wracam do Krynicy Górskiej; to moja ulubiona miejscowość do wypoczynku i podratowania zdrowia ale tylko latem. Dużo zieleni, jest gdzie chodzić na spacery dłuższe i krótsze a i gdy niepogoda jest co robić. Świetne wycieczki po okolicy- Tylicz, Muszyna, Rytro ,Piwniczna.
Może dla niektórych osób to nieciekawa miejscowość sanatoryjna -to niech pojadą do Szczawna Zdroju, lub Solca. Ciekawa będę ich opinii !
Zuzazg
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

Dla mnie tez Krynica oookropna, byliśmy w Wysowej w drugi dzień świąt a w powrotnej drodze zachaczylismy o Krynice, tłumy ludzi , samochody , hałas pisk jak tam możan wypoczywać
Awatar użytkownika
moniczka_wi
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2014 22:23
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: moniczka_wi »

A ja tam lubię Krynicę Zdrój. Bardzo dobrze mi się kojarzy, bardzo dobrze ją wspominam.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 13 razy

Post autor: malgonia »

I dobrze że każda i każdy z nas lubi coś innego,przecież jak by to było nudno.
forumowicz

Re: krynica zdrój

Post autor: forumowicz »

a wg mnie Krynica jest na 1 miejscu w Polsce wśród uzdrowisk,kropka!
Awatar użytkownika
Ewa56
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 08:00
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ewa56 »

Jadę 4 września, wiec sama się przekonam... mam nadzieję,że będzie ok.Jestem optymistką.Pozdrawiam :)
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Witaj Ewa56
Wróciłam z Krynicy 14 lipca i nadal jestem nią zauroczona a byłam już z przerwami kilka razy.Zieleń ,atmosfera i klimat kurortu to jest to co przyciąga i chce się wracać . Już tęsknie za nią. Zyczę wspaniałej pogody ,udanych zabiegów , miłego fajnego towarzystwa i optymistycznego nastawienia a wszystko inne będzie udane .Pozdrawiam
ODPOWIEDZ