Krynica Zdrój które sanatorium polecacie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Krynica Zdrój które sanatorium polecacie

Post autor: Felice »

Byłam i w jednym i w drugim.W Lwigrodzie w styczniu,a w Wojskowym w sierpniu.Obydwa pobyty uważam za udane.Lwigród nie ma swojego basenu,ale dostałam zabieg w basenie w MSWiA w budynku obok.Wojsko ma rewelacyjną bazę zabiegową cały czas z powiększaną ofertą .Oddano nowe skrzydło bazy.Co konkretnie Ciebie interesuje? Warunki i tu i tu miałam rewelacyjne,miła obsługa,z posiłków byłam zadowolona (zresztą na to ja nigdy nie narzekam).
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Wszystko mnie interesuje zadzwonie w poniedziałek do NFZ zapytam z którym sanatorium mają umowe . Powiedz czy w Wojskowym mozna wczesniej przyjechac i mieć jedynke? A pokoje gdzie są chodzi mi o standard? mozesz pisać na priw miłej soboty pozdrawiam :D
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

21 razy w sanatorium i jeszcze nie byłeś w Krynicy???
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Niestety nie byłam w nich, byłam tylko w Continentalu x 2 oraz w Nowym Domu Zdrojowym. Miałam tam natomiast dobrych znajomych i wiem że warunki są dużo lepsze, pokoje wyremontowane, w wojskowym tez jest basen, poza tym Krio komora, fajna kawiarnia na wieczorki i dobra muzyka .Lwigród pięknie wyremontowany, jeden minus, że nie wszystkie pokoje maja balkony a basen obok w Continentalu, cisza nocna o 22 i trzeba wrócić o 22. Poza tym szczegółów nie znam.
Pozdrawiam
Bietka :kwiat:
krzysiek23
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 12:12
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: krzysiek23 »

Tak sie składało ze nie byłem w Krynicy a miałem wybór i pojechałem do Zakopca żałuje bardzo dzięki Bietka za info. Jutro sie wyjasni do którego sanatorium w Krynicy będe bo wybrałem już Krynice do Polanczyka moze kiedyś chyba ze Bedzie kiepska opcja w Krynicy pozdrawiam
Jagoda blus
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2014 08:49
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jagoda blus »

Witam
A jak jest w Mielcu?
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Przede wszystkim Mielec jest daleko na końcu Krynicy w stronę Tylicza, i trochę pod górkę na specjalne luksusy bym tam nie liczyła, ale więcej szczegółów ktoś już napisał na forum.
Pozdrawiam
Bietka :kwiat:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

No i nie wiemy, które sanatorium wybrał ostatecznie Krzysiek :lol: :lol: . Ja też optowałabym za Wojskowym 8-)
carramba
Na forum od: 17 cze 2014 08:49
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: carramba »

W zeszłym tygodniu wróciłem z Lwigrodu - bardzo polecam :) Jeśli chodzi o plusy, to: fajna atmosfera, świeżo odnowiony (odmalowany) budynek, kablówka (z nowymi telewizorami), blisko do centrum, baardzo sympatyczna obsługa na stołówce i przy zabiegach. Minusem przy tej pogodzie jest brak basenu. Co prawda jest obok w Continentalu, ale trzeba te kilka metrów przejść i zapłacić za wstęp. To samo, jeśli chodzi o tańce. W samym budynku nie ma, trzeba iść do Continentala albo do Hawany. Fakt, że to blisko - jak wszystko w tak małym miasteczku, jak Krynica. Mnie trochę wkurzała winda przy recepcji, bo mogłaby chodzić ciut szybciej. Jest druga trochę dalej, przynajmniej od I p., ale jakoś wszyscy się upierają, żeby jeździć tą pierwszą. Też słyszałem dobre rzeczy o bazie zabiegowej w Szpitalu Wojskowym, ale tam nie byłem. W Lwigrodzie na szczęście jest internet bezprzewodowy, ale trzeba za niego płacić jakąś złotówkę dziennie, jeśli dobrze pamiętam. Parking jest, ale też płatny. Wiadomość dla tych, co byli i myślą o powrocie: na moim turnusie wymienili oświetlenie w łazienkach i stała się jasność! Już nie trzeba kombinować, jak tu się dokładnie ogolić. Niestety miałem pokój bez balkonu, więc z suszeniem prania trochę trudniej, ale na II piętrze jest suszarnia + można wypożyczyć za darmo stojak do suszenia prania, więc jakoś sobie można poradzić (dziękuję za pomoc zawsze uśmiechniętej Pani Dorocie!). Ogólnie jak na sanatorium bardzo dobrze: warunki+jedzenie+atmosfera = ja mam zamiar wrócić. Acha, praktycznie można zapomnieć, że jest szansa dostania jedynki. Przynajmniej na moim turnusie było duże obłożenie, więc trudno zmienić pokój. W moim 3-osobowym było super, ale wiadomo, że na różnych współspaczy można trafić.... Dla mnie jedzenie bardzo w porządku, chociaż widać, że turnusy rehabilitacyjne mają trochę lepiej, bo na śniadanie szwedzki stół. Podobno PFRON dopłaca więcej do posiłku, niż NFZ, stąd bogatszy ma i może więcej... Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Krynicy (sam zostałem takim w te wakacje).
Carramba
Awatar użytkownika
Ewa56
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 08:00
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ewa56 »

Witam serdecznie. Ciesze się, że LWIGRÓD jest dobry. Jadę tam 5 września. Mogę jeszcze o inne informacje na temat tego sanatorium np. baza zabiegowa, pokoje, odległości itp. Pozdrawiam bardzo serdecznie i z góry dziękuję :)
ODPOWIEDZ