ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: stokrotka »

"Znajomy złożył na Jankego swoje skierowanie wraz z wspomnianymi dokumentami ( za potwierdzeniem Odbioru ) po ustawowych 30 dniach gdy nie otrzymał Numeru Rejestracyjnego poszedł na Skargę do Dyrektora oddziału ( jest dzień kiedy urzęduje Dyrektor ) otrzymał potwierdzenie i czeka ma Napisane czarno na białym do ..24 miesięcy.z pieczecią Dyrektora !!!"
Czy ten znajomy odczekał rok od poprzedniego powrotu z sanatorium ? tego nie wiemy .Potem to już normalne że w kolejce czeka się do..... 24 msc.
Mnie chodzi o nic innego ,tylko o możliwość złożenia kolejnego wniosku do sanatorium bez czekania 12 msc. od powrotu.
Bo kolejkę nie przeskoczymy,ale możliwość złożenia kolejnego wniosku. Nikt i tak nie pojedzie wcześniej jak po upływie 18 msc-co się nie zdarza na Śląsku.
Tak na marginesie : na odpowiedź o przyznaniu nr czekałam wiosną nie ustawowe 30 dni lecz prawie 2 msc.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: darek »

Stokrotko

...Był w sanatorium na przełomie kwietnia/maj 2014
Wniosek u rodzinnego wypisywał w tym samym tygodniu kiedy wrócił !!!!
a na ":Audiencji w NFZ " był w pierwszym tygodniu lipca !!!

Aby Cie dobić znajoma z ,którą bylem w Busku już złożyła osobiście wniosek -małopolski oddział NFZ.-i przyjęto jej ( może się ujawni czyta Nasze Forum !!)

A co do numerków Ja na tzw "poszpitalne " czekałem już ze skierowaniem nie całe ..30 dni ,a na numerek do rejestracji Mama w zeszłym roku 21 dni -lipiec

A co do częstotliwości MASZ racę nie częściej niż co 18 miesięcy
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka ( bahna ) bez końca ...

Post autor: jacky6 » <