Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie
-
forumowicz
Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie
-
forumowicz
Re: Busko-Zdrój Włókniarz
(bo juz czytac Ciebie nie mogę).
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
"Re: MSWiA Sopot
Post przez Rychu » 18 lip 2012 14:52
Szanowni przyszli kuracjusze "Heliosa" w Sopocie .Proszę o odczytanie moich postów w tym temacie dot. sanatorium "Helios". Przebywałem w "Heliosie" dwukrotnie
Trochę to przypomina prawo Kalego - "Jak Kali ukraść krowę, to dobrze; ale jak Kalemu ukraść krowę, to źle"
Ignorować trolla - jedyne lekarstwo
-
forumowicz
-
forumowicz
Nie byłeś w "Heliosie" to nie pisz! Nie zaśmiecaj pustymi postami w tym temacie i innych tematach. Znasz zasady dobrego wychowania, to dlaczego publicznie pod nickiem "violet58"violet58 pisze:Przygania kocioł garnkowi....
"Re: MSWiA Sopot
Post przez Rychu » 18 lip 2012 14:52
Szanowni przyszli kuracjusze "Heliosa" w Sopocie .Proszę o odczytanie moich postów w tym temacie dot. sanatorium "Helios". Przebywałem w "Heliosie" dwukrotniena 21 dniowych turnusach.Proszę uważnie odczytać nagłówek tego tematu .Oceniamy sanatorium z pktu widzenia swojego pobytu. Nie zaśmiecajmy pustymi postami ."
Trochę to przypomina prawo Kalego - "Jak Kali ukraść krowę, to dobrze; ale jak Kalemu ukraść krowę, to źle"
Ignorować trolla - jedyne lekarstwo
-
forumowicz
W przeciwnym razie leczenie nic nie da.
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji. Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.
Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
I to by było na tyle jak mawiał nieodżałowany Jan Tadeusz Stanisławski
Pozdrawiam
PS
Tak sobie myślę, że Rychu to zapalony wędkarz, który traktuje to forum jako swoje kolejne łowisko bowiem termin „trollowanie” pochodzi od ang. Trolling for fish – metoda łowienia ryb na haczyk. „Zarzucając haczyk”, poruszając kontrowersyjny temat, pouczając - często niepotrzebnie, wywołuje kłótnie prowokując posty zaśmiecające forum. Tym samym przyczynia się do czegoś, z czym próbuje walczyć.
Miłego dnia
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękowano: 2 razy
Re: Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie
Zauważcie, że każdy z Was ma swoją rację i jak widać nikt nie chce ustąpić.
Rychu ma rację co do pisania na temat, do tego przeznaczony jest dział "Na każdy temat". Odsyłanie do wyszukiwania też nie zawsze jest tym o co prosi osoba pytająca o opinię - czas płynie, ośrodki są remontowane, zmieniają się ich zarządy, załoga więc i opinie na temat tych samych miejsc mogą być różne po jakimś czasie.
Jovanka69 ma rację co do upominania przez Rycha innych osób, od tego jestem ja. Może jestem zbyt tolerancyjny i pozwalam nieco na pisanie odbiegające od tematu ale jeśli naprawdę post jest nie do przyjęcia, nie raz usuwam go lub przenoszę do właściwego tematu. Dlatego proszę Rycha by nie upominał innych.
Pozostałe osoby piszą, że to trollowanie i by ignorować ale wysyłając taki post po pierwsze nie ignorują, po drugie ciągną dyskusję nie na temat, a ja to potem muszę "sprzątać". Jeśli więc ignorujecie, to ignorujcie nie odpowiadając na zaczepkę (jeśli tak traktujecie wypowiedzi Rycha).
Temat zamykam pozostawiając go do wglądu dla potomnych lecz przy następnych tego typu konwersacjach będę usuwał posty bez ostrzeżenia.
Pozdrawiam życząc słońca i zdrowia.