Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie

Post autor: forumowicz »

Ponawiam swoją prośbę, proszę nie wpisywać lakonicznych postów !!! Byłam , to podziel się na forum wrażeniami, uwagami dot pobytu w sanatorium..... Nie byłam, to nie pisz i nie baw się w :roll: " odsyłacza " , takiej opcji tutaj nie ma.
forumowicz

Re: Busko-Zdrój Włókniarz

Rychu. Ponoc jestes bardzo dobrze "ułozony" a zabierasz pracę moderatorowi/adminowi :o Nie ładnie, nie przystoi :twisted:

(bo juz czytac Ciebie nie mogę).
forumowicz

I ja też nie mogę czytać :( :( ale prawdziwe :evil:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Przygania kocioł garnkowi....
"Re: MSWiA Sopot
Post przez Rychu » 18 lip 2012 14:52
Szanowni przyszli kuracjusze "Heliosa" w Sopocie .Proszę o odczytanie moich postów w tym temacie dot. sanatorium "Helios". Przebywałem w "Heliosie" dwukrotnie :D na 21 dniowych turnusach.Proszę uważnie odczytać nagłówek tego tematu .Oceniamy sanatorium z pktu widzenia swojego pobytu. Nie zaśmiecajmy pustymi postami ."
Trochę to przypomina prawo Kalego - "Jak Kali ukraść krowę, to dobrze; ale jak Kalemu ukraść krowę, to źle"
Ignorować trolla - jedyne lekarstwo
forumowicz

Właśnie tak , ignorować :!: :!:
forumowicz

Byłem to mam prawo tak napisać co do moich postów.Nie byłam , to sio , sio na jarmark,nuż,nuż. Tego sobie nie życzę. Nudzicie się? Chcecie mieć cudowny wzrok, wiecie dlaczego Szwedzi mają dobry wzrok ? Zacznijcie zbierać jagody jak za dawnych lat, tam hen w lesie na roztoczu. Nie zatracajcie się w swojej samotności, już niedługo pojedziecie do sanatorium i będziesz snuć się smętnie i bezowocnie po parkiecie. Bądźcie na forum miłe i nie dokuczajcie innym , piszcie z sensem i logiką. Ponoć te nicki to kobiety, chyba,że.... Moich postów nie musicie czytać. Ja nie czytam waszych postów i nie piszę na wolnych tematach. Pamiętajcie ,że nie jesteście tutaj anonimowi . Wasze IP są znane i na powtarzające się chamsko-obrażające posty zwrócę do moderatora tego forum w tej sprawie. Na chamskie odzywki jest tylko jedno lekarstwo nie odpisywać . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

violet58 pisze:Przygania kocioł garnkowi....
"Re: MSWiA Sopot
Post przez Rychu » 18 lip 2012 14:52
Szanowni przyszli kuracjusze "Heliosa" w Sopocie .Proszę o odczytanie moich postów w tym temacie dot. sanatorium "Helios". Przebywałem w "Heliosie" dwukrotnie :D na 21 dniowych turnusach.Proszę uważnie odczytać nagłówek tego tematu .Oceniamy sanatorium z pktu widzenia swojego pobytu. Nie zaśmiecajmy pustymi postami ."
Trochę to przypomina prawo Kalego - "Jak Kali ukraść krowę, to dobrze; ale jak Kalemu ukraść krowę, to źle"
Ignorować trolla - jedyne lekarstwo
Nie byłeś w "Heliosie" to nie pisz! Nie zaśmiecaj pustymi postami w tym temacie i innych tematach. Znasz zasady dobrego wychowania, to dlaczego publicznie pod nickiem "violet58" :shock: jak tchórz internetowy , obrażasz moją osobę i nazywasz moją godność trollem :?: Znasz zasady forum :?: To nie jest :idea: forum do obrażania przez ciebie i twój chór , innych internautów. Nie jesteś :roll: tutaj anonimowy. Pamiętaj, że ponosisz pełną odpowiedzialność za treść każdego swojego postu,który publikujesz na forum. Ja ciebie nie ignoruję ;) Bądź zdrów ! Bez odbioru !!!
forumowicz

Panie Rychu ,jak Pana czytam ,to nasuwa mi się pytanie :czy czerpie Pan przyjemność ,ze swoich prostackich odzywek i czy to ma wpływ na pańskie zdrowie _ Bo jeśli ma ,a chyba ma :!: :!: to powinien się Pan leczyć u psychiatry i przede wszystkim brać leki zgodnie z zaleceniami.
W przeciwnym razie leczenie nic nie da.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

To mój ostatni wpis w tym temacie-pewnikiem, osoby szukające informacji na temat sanatorium Włókniarz w Busku będą zawiedzeni trafiając na polemikę z niejakim Rychem. Nie mniej jednak jego ostatniego wpisu nie sposób pozostawić bez odpowiedzi. Kilka słów wyjaśnienia, nie było moim zamiarem obrażenie kogokolwiek - troll to po prostu osoba uprawiająca trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji. Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.
Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
I to by było na tyle jak mawiał nieodżałowany Jan Tadeusz Stanisławski
Pozdrawiam

PS
Tak sobie myślę, że Rychu to zapalony wędkarz, który traktuje to forum jako swoje kolejne łowisko bowiem termin „trollowanie” pochodzi od ang. Trolling for fish – metoda łowienia ryb na haczyk. „Zarzucając haczyk”, poruszając kontrowersyjny temat, pouczając - często niepotrzebnie, wywołuje kłótnie prowokując posty zaśmiecające forum. Tym samym przyczynia się do czegoś, z czym próbuje walczyć.
Miłego dnia
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: Posty zawartość, co powinny zawierać a czego nie

Post autor: administrator »

Moi drodzy. Znów powstała dyskusja nie na temat, którą musiałem wycinać.
Zauważcie, że każdy z Was ma swoją rację i jak widać nikt nie chce ustąpić.
Rychu ma rację co do pisania na temat, do tego przeznaczony jest dział "Na każdy temat". Odsyłanie do wyszukiwania też nie zawsze jest tym o co prosi osoba pytająca o opinię - czas płynie, ośrodki są remontowane, zmieniają się ich zarządy, załoga więc i opinie na temat tych samych miejsc mogą być różne po jakimś czasie.
Jovanka69 ma rację co do upominania przez Rycha innych osób, od tego jestem ja. Może jestem zbyt tolerancyjny i pozwalam nieco na pisanie odbiegające od tematu ale jeśli naprawdę post jest nie do przyjęcia, nie raz usuwam go lub przenoszę do właściwego tematu. Dlatego proszę Rycha by nie upominał innych.
Pozostałe osoby piszą, że to trollowanie i by ignorować ale wysyłając taki post po pierwsze nie ignorują, po drugie ciągną dyskusję nie na temat, a ja to potem muszę "sprzątać". Jeśli więc ignorujecie, to ignorujcie nie odpowiadając na zaczepkę (jeśli tak traktujecie wypowiedzi Rycha).
Temat zamykam pozostawiając go do wglądu dla potomnych lecz przy następnych tego typu konwersacjach będę usuwał posty bez ostrzeżenia.
Pozdrawiam życząc słońca i zdrowia.
Zablokowany