Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
na dzisiaj informacja o ubytku numeracyjnym w miesiącu lipcu 2014: 4.904
i tak to siebie ten młynek mieli ...
[/quote]
Witaj jacky6 Tylko zazdrościć takich spadków Ja niestety mniej optymistycznie...... wciągu pięciu miesięcy ubyło 13300....jak widać wynik nie jest rewelacyjny Miesiąc lipiec zamknął się ubytkiem ledwie 2380.....cóż niektórzy tak mają
He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
kuty pisze:He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
No co Ty ? masz się dobrze i na pewno wyjedziesz przede mną.Co powiesz na mój nr ............. 95628 ! i to przetrzymać muszę i.....czekam dalej.Od kiedy czekasz ? Ja w kwietniu wysłałam wniosek i do kwietnia 2016 poczekam jak nie dłużej
kuty pisze:He, to i tak u was szybko leci - u mnie w pomorskim przez poltora miesiąca spadlo o 1000 numerów. Takim tempem to wczesniej za witam na Tuskowej emeryturze niż w sanatorium. na dzień dzisiejszy mam numer 26760.
Witaj kuty Tylko że my w śląskim zaczynamy z numerkami powyżej 100000 i nawet przy takich spadkach mamy 26 do 28 miesięcy oczekiwania Pozdrawiam sobotnie
U nas w pomorskim czeka się podobno 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
A u was to chyba pół śląska naraz wyjeżdża...... he.....!
kuty pisze:U nas w pomorskim czeka się podobno 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
Może nie pół Cóż ciężko porównać nasz luft do pomorskiego to i naród bardziej schorowany
kuty pisze:U nas w pomorskim czeka się podobno 15-17 miesięcy, a wniosek przyjęli w połowie czerwca 2014r.
Może nie pół Cóż ciężko porównać nasz luft do pomorskiego to i naród bardziej schorowany
Dodam jeszcze, że nasz region jest typowo przemysłowy i to przemysł ciężki a to bardzo wpływa na zdrowie ludzi tu mieszkających
Do tego zaludnienie też większe a miejsc tyle co w innych mniej zaludnionych na 1 km 2
Te! żadne he! bo jak się tu dostaniesz w nasze rejony ,to dopiero pooddychasz jodem śląskim Niedawno wniosek złożyłeś i już narzekasz ? Przed Tobą kilkanaście miesięcy oczekiwania i już jesteś zniecierpliwiony ? Co my mamy powiedzieć--- czekamy 3 lata żeby pojechać do sanatorium.To tutaj w latach 70-tych zjeżdżało mnóstwo ludzi w poszukiwaniu pracy -oni tu założyli rodziny i żyją nadal.Społeczeństwo "sląskie" rozrastało się -niestety choroby nie omijają tylko dosięgają wlasnie te roczniki.Jest nas tu duuużo nie tylko "prawdziwych" ślązaków ,ale tych przyjezdnych.Mam takich w rodzinie.Klimat nie sprzyja zdrowiu to coraz więcej ludzi wymaga rehabilitacji.Ot ! masz wytłumaczone --tylko dlaczego , podział skierowań na dane regiony-województwa nie jest uwzględniany ilością potrzebujących ?
U Was czeka się 17msc -u nas 26-28 msc
Zdrówka życzę !
Jeszcze dopiszę, że z dóbr Śląska korzystała cała Polska nie dając Śląskowi nic w zamian
Śląska Kasa Chorych była najbogatsza bo najwięcej ludzi do niej należało i wpłacało składki. Ale jak nie zgodzono się by 2 miliony złotych przelano na Mazowiecką Kasę Chorych to wpadli na pomysł utworzenia tego indywiduum NFZ i dla Śląska skończyło się wszystko bo i sanatoria i dostęp do specjalistów
Stokrotka, przepraszam za to "he" - nie tak to miało zabrzmieć.
A nie jestem zniecierpliwiony , bo nie pierwszy raz wyjeżdżam do sanatorium, ale co skierowanie to gorzej.....!!!
Tak z ciekawości zajrzałem na śląski odcinek skierowań, zastanawiając jak to jest w innych regionach.
Ślązaków zawsze podziwiałem za ich ciężką , niebezpieczną pracę,
a tak na marginesie mam sporo znajomych w Katowicach.
I nie zapomnę jak pod koniec lat 70-tych na kopalni Gottwald jadłem najlepszą grochówkę w firmowej stołówce,
a na moje osiedle w Gdyni co roku z tejże kopalni przyjeżdżały kolonie .