Rabka-Śląskie Centrum... dla matki z dzieckiem

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lauramb
Na forum od: 04 sie 2014 09:31
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Rabka-Śląskie Centrum... dla matki z dzieckiem

Post autor: lauramb »

na cztery okna 1 do 2 klamek, na korytarzach okna bez klamek, budynek zżamykany o godz 20, pokoje bez balkonów i tarasów, w oknach zabezpieczenie przed wypadnięciem, które wygląda od środka jak krata i może służyć do wieszania prania(małego lub ręczników).

pokoje studio- 2 pokoje +łazienaka na te dwa pokoje. W mojej na bieżąco była zamalowywana pleśń także było "czysto", cieknący brodzik nie poddał się do końca.
pokój z łazienką-zrezygnowałąm bo szafa połówka z drążkiem na wieszaki i półką na buty, nie ma jak sięruszyć, walizka musiałaby stać na stole.

świetlica- na dwa piętra "gości"(1i2) umieszczona poniżej, bez tv, nie używana. tv można sobie wypożyczyć -80 pare zł, internet 28? zł

ogród na tyłach- nie zabezpieczone piaskownice(koty , lisy też widziałam), stary, przed remontem, sprzęt z PRL-u zadbany.

wszystkie dzieci lampy, mata, ćwiczenia, inhalacje, zdrowe 2x0,5H basenu z rodzicem

jedzenie: skromne(byłam w lipcu, nie wiem czym ludzi karmią po za sezonem), chleba dużo, zupy doprawione, smaczne ....większośc na tym cienkim jedzeniu przytyła

jak się ok sąsiad nie trafi to przechlapane

ja trafiłam bdobrze

jest to moje ostatnie sanatorium. za takie warunki 50zł za nocleg od osoby to stanowczo za dużo. baza zabiegowa ...jest
Rabka bardzo traci na takich sanatoriach; tracą mieszkańcy, któzy żyja z wyjamu, tracą opinię gościnni górale.

pozornie tańsza rabka niż morze jest tak na prawdę droższa

Rabka jest miastem dzieci: spokojna, z imprezami dla dzieci małych i dużych, olbrzymim placem zabaw dostosowanym do rónych kategorii wiekowych.
ODPOWIEDZ