Sanatorium JULIA - Szczawnica 2-23.09.2012r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Elzbietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2012 19:45

Sanatorium JULIA - Szczawnica 2-23.09.2012r.

Post autor: Elzbietka »

Otrzymałam skierowanie do Sanatorium Uzdrowiskowego w Szczawnicy Budynek "Julia" w terminie od 2 września do 23 września 2012 roku. Po przeczytaniu pary komentarzy na temat "warunków" w budynku Julia straciłam ochotę na wyjazd. Byłabym wdzięczna za aktualne opinię. Może jest jeszcze na forum ktoś, kto ma skierowanie do JULII w tym samym terminie? Pozostawiam adres e-mailowy: [email].pl Pozdrowionka !!
danna55
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2012 19:42

Re: Sanatorium JULIA - Szczawnica 2-23.09.2012r.

Post autor: danna55 »

Witam.
Zawsze na opinie kuracjuszy biorę poprawkę.Zresztą sama niejednokrotnie mam pewne zastrzeżenia co do danego sanatorium,ale tym się już nie przejmuję ,bo nigdy nie trafi się aby wszystko było na piątkę z plusem.
Termin masz fajny może będzie super pogoda ,a resztę to się zawsze zegra.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Znalazłam parę opinii o tym sanatorium i to tutaj na tym forum są pozytywne ,,,Byłam w Szczawnicy 2 lata temu pamiętam ten budynek ,,,Niestety nie byłam w środku ,,,,Sprawdż stronkę którą ci podałam ,,,,I myśl pozytywnie ,,,to będzie dobrze ,,,, :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

danna55, masz racje na opinie kuracjuszy trzeba brać poprawkę, przecież to tylko 21 dni można przetrwać, ważne są zabiegi :D .Wiele jest pozytywnych jak i negatywnych opinii o danym sanatorium , :D trzeba sobie zorganizować wolny czas, a nie martwić się na zapas. :) pozdrowienia dla forumowiczów.
Awatar użytkownika
fauna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2012 20:58

Post autor: fauna »

Byłam w Szczawnicy, ale w "NAUCZYCIELU". Nie można sugerować się opiniami kuracjuszy, każdy oczekuje czego innego. Jeden przyjeżdża dla rozrywki, drugi dla zabiegów, trzeci dla odpoczynku, że chodzi tylko na posiłki i siedzi w swoim pokoju. Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ogólnie powiem, że w sanatorium było fajnie kilkanaście lat temu. Obecnie jedzenie jest gorsze niż złe (służba zdrowia uboga), zabiegi serwuje się te najtańsze, pensjonaty w opłakanym stanie (stan komunistyczny).
Można jednak spędzić miło czas :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

fauna, w zupełności popieram. :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Witaj Elżbieto ! W Juli bywałam jako gość we wrześniu ubiegłego roku, na parterze w pokoju 1 os. był na prawdę ok z ładną łazienką i choć po niewielkiej burzy ale otrzymała go osoba z NFZ nie z komercji. No ale na 1os. nie ma co liczyć natomiast gdybym jechała to bardzo bym chciała dostać i ten dom i czas w którym pojedziesz . Byłam dokładnie w tym samym okresie . Nikt nikogo tam nie sprawdza i nie rozlicza jeśli balety nieco się przedłużą ;)każdy ma swój klucz a zabiegi ok i myślę ,że inne pokoje też w podobnym standarcie więc nie 5* ale spoko jestem pewna że wrócisz bardzo, bardzo zadowolona. No i lokalizacja - centralnie . Pozdrawiam :)
Elzbietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2012 19:45

Post autor: Elzbietka »

Witajcie :)
Czy rzeczywiście nikt się nie wybiera w tym terminie do Szczawnicy ? :( Serdecznie dziękuję wszystkim osobom, które odpowiedziały dotychczas na mój post :)
Przesyłam pozdrowionka z Białegostoku :D
przedszkolanka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2012 10:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: przedszkolanka »

Witam.
Byłam w Julii na przełomie stycznia i lutego tego roku. Warunki dobre, pokoje czyste z łazienkami, w pokoju lodówka, czajnik, telewizor, radio.
Pani, która sprząta, bardzo miła, bez problemu wymieniała ręczniki, pościel. Na korytarzu suszarka, deska do prasowania z żelazkiem, ogólnie dostępna.
Każdy kuracjusz posiada własny klucz do budynku, zabiegi w Sylwii (budynek obok) i w Solarze. Wszędzie blisko. Osobiście byłam bardzo zadowolona. Może jedzenie słabe, ale zawsze można coś sobie dokupić. Okolica przepiękna. Myślę, że będziesz zadowolona.
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. :)
Lulek
Na forum od: 11 sie 2012 21:41

Post autor: Lulek »

Witam,
Też będę w Juli 2-23 września ;)
ODPOWIEDZ