Nasze twoje innych
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Nasze twoje innych
Mówmy swoim dzieciom jak bardzo jesteśmy dumni z tego że są naszymi dziećmi ,mówmy o swoich poglądach na życie i innych ludzi ,traktujmy ich jak równorzędnych partnerów w rozmowach a nie z pozycji wszechwiedzących ."Dzieci są takim naszym krzywym lustrem w którym możemy się przejrzeć i zobaczyć nasze wady i zalety " to moje motto .
-
forumowicz
Kocham moje dzieci, wiedzą,że zawsze mogą liczyc na mnie, ale nie mam bezgranicznego zaufania i nie twierdzę,że zawsze dobrze postępują i ze jedynym uczuciem, którym się napawam jest duma z nich.
To zwykli ludzie, czasem mają gorsze dni- dokładnie tak jak ja
- medi
- Przyjaciel forum

- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Nasze dzieci, wnuki - przychówek innych...
do lamusa przeszła rodzina wielopokoleniowa ...
bo i młodzi chcą być sami a i starych stać na samodzielne mieszkanie...
i wtedy przychodzi klops - opiekunka do dzieci - opiekunką ale jak pójdzie na L4 to - dzieci do Babuni...
częstokroć cały czas u Babuni...
a u Babuni nudno, na podwórko teraz się nie wychodzi, niebezpiecznie, piaskownice zamienione na klomby, place - kiedyś będące mini boiskami tętniące meczami międzyblokowymi zamienione na parkingi, nikt nie gra w klasy, bawi się w podchody...
królują tv sety i rozmaitej maści komputerki...
a tam trup pada gęsto...
więc za kilka lat już doroślejszy wali kogoś w łeb lub rozjeżdża bryczką na przystanku...
bez świadomości żadnych konsekwencji, bo niby kto i co mu zrobi ...
a że życia i zdrowia się komuś nie przywróci ?
to od tego są ubezpieczenia ...
...
cały system wychowawczy pada, rodzice oglądają się na szkołę, szkoła pokazuje na rodziców ...
wychowanie poza szkolne sprowadza się do wożenia na basen, lekcje języków obcych...
...
oj długo by narzekać...
sami tego ponoć chcieliśmy...
...
a jak Babunia się zestarzeje - to ją do domu złotej jesieni wyprawimy a państwo za nią zapłaci...
- medi
- Przyjaciel forum

- medi
- Przyjaciel forum

- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
-
forumowicz
Odniosę się do ilosci terenówek wsród młodych .....oni jeżdzą najczęściej a nie rodzice ,ponieważ na osiemnastkę juz dostają .Znikomy procent ? Wolny żart po prostu albo niewiedza .
-
forumowicz
Z tego co wnioskuje mnóstwo osób na tym forum ma dzieci 18+. Ile z nich jest tymi bandziorami, pomiotami? Ile jedzi terenówkami, które dostali na 18 urodziny?
Mój syn jest w tym wieku i ma wielu kolegów, ale ja jakoś nie widzę tych bryk parkujących u nas na podjeżdzie
Na prawdę, współczuję Ci bardzo całej sytuacji. Tyle tylko,że uważam,że się zagalopowałas.