Nasze twoje innych
-
forumowicz
Re: Nasze twoje innych
ale nie uważam,że kara śmierci jest odpowiednią karą
-
forumowicz
Mało jest takich sytuacji ,że ofiara ucieka przed takim a on chodzi wolno i smieje się w twarz?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ile w miesiącu można uratować istnień 1- 2- ???
Tam w Piotrkowie zamordował Kilku Chłopców , Zgwałcił ich
Tak jesteśmy narodem Katolickim -WYBACZMY -wypuśćmy NIECH ZAMORDUJE Kolejnych.
Ja również NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM Kary Śmierci za kradzież Batonika w markecie, ale gdzieś jest NAPISANE
-oko za oko Życie za Życie
Dlaczego w USA ,Rosji, Chinach czy innych krajach Bandyta idąc ZABIĆ LICZY się ,że Spotka go Stryczek gdy go złapią.
U Nas morderca śmieje się bo albo wyjdzie po 15 latach , albo ma lajcik Życie nawet dostanie miękkie łoże bo musimy POMAGAĆ tym którzy zbłądzili .
( Prywatnie Mnie osobiście choćbym popełnił NAJGORSZE przestępstwo NAWET NIKT nie da do ..ARESZTU-MAMY tak GŁUPIE prawo a ew Więzieniu to mógłbym tylko ..pomarzyć bo Jestem zbyt schorowany )
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Mnie osobiście to bardzo bulwersuje i wstydzę się za odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
Niestety w naszym kraju broni się nienarodzonych ułomnych dzieci i bandytów.
Karze się surowo podobno zgodnie z prawem np. babcię, która z biedy i sklerozy nie zapłaciła w sklepie za dwie kostki masła.
Dzisiaj nie liczy się człowiek tylko pieniądze.
Nie wierzę w niezawisłość sądów.
Takie jest moje odczucie.
-
forumowicz
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 52 razy
Kiedyś tak było ale teraz się mówi, ze to było be.AgaC pisze:Ja nie twierdzę,że podatnicy powinni utrzymywać więźniów. Uważam,że sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie
Teraz nie wolno przymuszać do pracy, chyba że sami chcą ale wtedy pieniądze idą na ich konto a nie utrzymanie niestety.
Też uważam, że więźniowie powinni zarabiać na swoje utrzymanie i dodatkowo nie powinni mieć tych wszystkich wygód, sal gimnastycznych, pokoików spotkań itp. Co więcej powinni mieć nakazane zapłatę odszkodowań, które my płacimy za ich przestępstwa. To nie do pomyślenia, żeby więzień był traktowany lepiej niż pacjent w szpitalu a jednak tak jest. Śmieszą mnie teksty, że cele są przepełnione a przecież więźniowi należy się odpowiednia ilość metrów kwadratowych. Budowane są więc nowe budynki o standardach europejskich za nasze pieniądze. Potem latami utrzymujemy takiego zbira a on korzystając z tych wszelkich udogodnień rośnie w siłę a po wyjściu na wolność zabija po raz kolejny. Więźniowie mają zdecydowanie za dobre warunki i żadnych zobowiązań, a dlaczego niby ? A zapomniałam jeszcze, że wychodząc również są objęci kolejnym programem pomocy aby nie czuli się wyobcowani ze społeczeństwa. Totalna paranoja. Miliony wyrzucone w błoto,ale przecież jesteśmy tak bogatym państwem, że stać nas na toAgaC pisze:Ja nie twierdzę,że podatnicy powinni utrzymywać więźniów. Uważam,że sami powinni zarabiać na swoje utrzymanie
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
W pierwszym moim poście odpowiadałem Kruszynce na temat dzieci XXI w. i podtrzymuję, że młodzież mamy w olbrzymiej, przeważającej części wspaniałą. Problem jest w tym, że widoczna i zapamiętywana jest ta mniejsza zwyrodniała część młodzieży - niestety