spostrzeżenia

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: spostrzeżenia

Post autor: darek »

Drogie Panie

Wielokrotnie bylem w Sanatoriach zwiedzilem kilka miast i miasteczek pochodzę z aglomeracji gdzie mieszka kilka miljonow ludzi.
Nie wstyd poznawać Innych ludzi ,rozmawiać przekomażać się a NAWET zapędzić się w tzw 'kozi rog" i się ..ZAKOCHAĆ tak wiele wspaniałych znajomości czy też przyjaźni rozpoczelo się Sanatoriach.
Co do spraw SERCOWYCH Damsko-Męskich dozwolone jest wszystko to co nie ujmie GODNOŚCI Tej drugiej Stronie !! ,gdy Związek będzie szczery NIE FAŁSZYWY!!! ,związek partnerski a nie związek w którym jedno z Partnerów wykorzysta to drugie to słabsze i nie musi być to ..mężczyzna .

Lat temu kilkanaście poznalem Ludzi z pierwszych Stron Gazet czy też z TV i byli to ludzie NORMALNI .
Poznałem w 2002 roku człowieka ,który jako jedyny w Polsce mial przeszczep trzustki i NIE ZOSTAŁ ODRZUCONY !! po 45 latach brania insuliny DZIŚ JEST ZDROWY a Ja 2 lata temu ..byłem Świadkiem na jego ...ŚLUBIE - Kobietę poznał wlaśnie w Sanatorium .

Wiele Pań ,które przyjeżdżają do Sanatorium to przysłowiowe "Szare Myszki " czy tez "te Brzydkie kaczątka" ,ktore boją się czy też poniekąd są troszkę "zakompleksione" i Boją się wystąpić w pierwszym szeregu .
a okazują się naprawdę bardzo wartościowymi Partnerami do długich nie koniecznie rozmów ..polaków .

Napisal Ktoś ,że głowną ideą Sanatoriow JEST SEX !! odpowiem BZDURA !!

Tak zdarzają się tak wśrod Panow jak i Pań -Osoby ,ktore chca się "wykazać czy też spełnić " ale są To ..wyjątki .
Wiele osób posrednio adoruje swe/ych partnerow sanatoryjnych Bywają na Tańcach czy widzimy ich spacerujących ok nieraz pod ..rękę -ale 90% Tych PAR SANATORYJNYCH nie przekracza granic dobrego wychowania -a Tylko Ci ..Zazdrośnicy dokładaja ..IDEOLOGIĘ!!.

Tak podczas ostaniego mego pobytu "Zauroczyla Mnie "-Pewna Pani ,ale Ona rownież poniekąd" została zauroczona" -każde z Nas jest w Związku lat kilku , umiemy ze Sobą rozmawiać nie NISZCZAC tego co mamy Rozmawiamy prawie ..codziennie
Ale Oboje znamy swe miejsce i zapewne NIGDY NIE PRZKROCZYMY GRANIC . :P
bo ktoś naprawdę bardzo mądry powiedzial........ NAJPIĘKNIEJSZE JEST ..Zdobywanie - bo gdy już Zdobędziesz nastanie NIEDOSYT! i następi ..rozstanie :cry:
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Masz rację darek bez 'leżakowania 'też można poznać sympatycznych ludzi , z którymi koresponduję do dziś. :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

darku, mądre, mądre, i tak jest w wielu przypadkach, a co do zazdrosnych niech sobie pogadają :D pozdrawiam
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

darku napisałeś słowa pod którymi podpisuję się całym sercem,w ostatnim sanatorium przeżyłam historie prawie identyczna jak ta która opisałes,poczułam sie tak jakby pisała tekst ta druga osoba,wspomnień i przyjazni nikt nie zabierze pozdrawiam i dziękuje że tak własnie napisałes ;) :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jest Mi niezmiernie miło ,że Mój post został odczytany pozytywnie
Dziękuje .
Jeżdże podleczyc się od ponad 20 lat i mimo bardzo młodego wieku gdy rozpoczynalem wiele się nauczyłem ,wiem jak zachowac się w sanatorium ,wiem bardzo dobrze i jaki przekroj spoleczenstwa pojawia się w tzw "wodach" .
Nauczyłem się poznawać ludzi , bardzo rzadko zdarza mi juz obcowac z "tymi Panami/niami Prezesami czy też Menagerami" ,ktorzy to w połowie turnusu ..odchodzą w"cień "..powody finansowe( to tak na marginesie)
Poznaję bardzo wartosciowych ludzi ,którzy daja w trudnych chorobowych stanach SIŁĘ !! ,
a posta napisałem ,aby posrednio tym wszystko wiedzacym poprostu zamknąc usta.
Naprawde sanatoria to NIE Śa domy rozpusty tak zdarzają się jakies przypadki i odstępstwa od ..reguły ,ale nie WSZYSCY jadąc so Santorium jadą "Sobie ulżyc !!"
Mogę cos na ten temat powiedziec czy napisać ........
wielokrotnie slyszałem określrnire ..CIACHO i byla szybka odpowiedz NIE DO KONSUMCJI
czy zadzieralem nosa NIE.
Szanuję ludzi a że lubię ..zdobywac cóz :P
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Darku :) Kiedyś weszłam na to forum by zdobyć kilka informacji na temat sanatorium, do ktorego dane mi było jechać. Dziś, w czasie oczekiwania i nadziei, że wkrótce uda się otrzymać skierowanie na jakiś wyjazd, zaglądam tu między innymi dla takich wpisów jak Twój :) Pojawiają się tu wspaniali ludzie dający mi powody do uśmiechu, zadumy i refleksji... Czasem życie nas przytłacza. To, że wyglądamy fajnie i słyszymy za plecami " tej to w życiu jest dobrze", wcale nie musi odzwierciedlać rzeczywistości. Jakże często robimy dobrą minę do złej gry by nie okazywć tego, co w naszym życiu dzieje się naprawdę :( A sanatorium...? Może dla niektórych jest miejscem, w którym przezywają najpiekniejsze chwile swego życia? Chwile, których często bywa tak mało... :(
Pozdrawiam Was wszystkich :) ;)
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Darku 8-)
podpisuję się również i ja pod Twoimi wypowiedziami (wypisami :lol: :lol: ).
Szczególnie dużą "wiedzą" mają ci którzy ani razu nie byli w sanatoriach. Ci to dopiero potrafią opowiedzieć z detalami różne historyjki, szczególnie w jednym znanym temacie i nie daj Boże abyś miał inne zdanie bo oni wiedza najlepiej jak to wygląda. Ich zdaniem wszyscy jadą do sanatorium w jednym celu.
Niech im będzie głodnemu chleb na myśli. :lol: :lol:

Tesiu 8-)
co zaś do Twojego wpisu przecież nawet gdy jest nam bardzo źle i to zarówno duchowo jak i fizycznie to tak na prawdę
prócz "dobrego lekarza" nikt Ci nie pomoże jeśli sam sobie nie pomożesz choćby dobrym humorem i nastawieniem do szarej rzeczywistości, która otacza nas codziennie.
Cóż nam pozostaje :?: :?: GŁOWA DO GÓRY I IŚĆ DO PRZODU

pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Drogie Panie /Panowie

W tym roku będąc w Kołobrzegu poznałem /liśmy człowieka męzczyznę około 45-50 lat choć nie wygladającego na swe lata Mojego imiennika Człowieka Bardzo schorowanego mającego na jak i w sobie tyle "elektroniki" ,że Wielu z Nas poprostu był nie uwierzyło Symulator Serca ( może pomyliłem nazwę , pompę cukrzycową ) Człowieka ,ktory WYGRAŁ z Nowotworem ,Człowieka ,ktory wygrał z Żółtaczka TYPU C ,ktora to jest porownywalna w niektorych kręgach do HIV-a ,Czlowieka ,ktory miał czy też mam problemy ze wzrokiem prawdopodobnie widzi tylko na jedno oko.
Rozmawiałem z Nim -ON NIGDY nie użalał się nad Sobą a BYŁ pogodnym potrafił rozbawić Całe towarzystwo i to nie tylko rowieśniczek czy tez Mlodszych Pań ,ale Umial i chciał bawić się z Seniorkami Niczego nie oczekując w ZAMIAN.
Był -czy też jest bo często Nasze drogi się krzyżowały bardzo Szarmancki czy też UCZYNNY.
Powiem tylko TYLE dla Mnie mężczyzny choć trudno to napisać Gentelmen czy też WZÓR tak totalny ideał i wcale nie "gral
Nigdy nie narzekał ,ale każdemu czy też każdego pocieszał zachowywal się jak Typowy Yankes u Niego WSZYSTKO Było -ok Choć było widać ,że WALCZY ze swymi chorobami poprostu nie poddawal się .
Wiem ,że umiał się godnie Zachować ..niestety w ciągu tych wielu wyjazdow PIERWSZY raz Spotkałem kogoś TAKIEGO.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »