Doba w sanatorium
- omega333
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 sie 2010 17:23
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 7
Doba w sanatorium
Re: Doba w sanatorium
- omega333
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 sie 2010 17:23
- Staż sanatoryjny: 7
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Teoretycznie masz rację, pod warunkiem, że biuro obsługi kuracjusza lub recepcja są czynne całą dobę.
Nie mniej mogą Ciebie wykasować za "dodatkowy" nocleg. Proponuję zatem zadzwonić do ośrodka i zapytać o taką jak Twoja opcję.
Pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
Co do pytania dotyczącego " Doba "
Wiele domów sanatoryjnych na Zaproszeniach-Skierowaniach informuje o czasie w jakim NFZ wykupił dane skierowanie i tak w miejscowościach nadmorskich w roku 2012 spotkałem się z Rozpoczeciem TURNUSU od godz 12,00 czyli od obiadu( 13,00) i zakończeniu do godz 10,00 czyli po śniadaniu.
Spotkałem się równiez z rozpoczeciem od godz 6,00 i zakończeniu o godz 20,00.
Każdorazowo Domy Sanatoryjne w przypadku wczesniejszego przybycia inkasują za nocleg wg stawek nie do konca racjonalnych , np w tym roku w Kołobrzegu nocleg plus śniadanie od 40 do nawet 80zl.
Ale w przypadku ..wcześniejszego przybycia można Jeszcze "Negocjowqac lepsze pokoje " plus jest się szybciej u lekarza a co za tym idzie szerszy wachlarz zabiegow
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 10 razy
Liczone są dni kalendarzowe, łącznie z sobotami, niedzielami i świętami o ile takowe wypadają. Z tym tylko, że niedziele i święta są dniami bez zabiegów - , z sobotami różnie bywa jak wynika z wpisów na forum.
Pozdrawiam
Ja niedługo wyjeżdżam z ZUS-u. Tak się składa, że będę już o 6 rano. Powiedzieli mi, że to żaden problem i że od razu po zarejestrowaniu się będę mogła wejść do pokoju. Najpóźniej - powiedzieli, że w granicach rozsądku i 22 to trochę późno.
Pozdrawiam!