Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Byłam w ośrodku w Pniewach i jest w porządku. Szkoda tylko że tyle osób nadużywa alkoholu i nikt tego nie widzi. A raczej nikogo to nie obchodzi, żenada straszna bo tak naprawdę świadczy to o tym, że kuracjuszy mają "gdzieś". Całe szczęście że była "garstka" osób, które potrafiły inaczej spędzać wolny czas.
Pozdrawiam wszystkich nienadużywających ........................
Galinka
GALINKO, wsadziłaś kij w mrowisko. Dawno chciałam opisać ten problem ale uznałam że będzie to walka z wiatrakami..... W czasie ostatniego pobytu w sanatorium również spotkałam się z takim zachowaniem . Tak to jest ŻENADA i marnotrawstwo naszych pieniędzy. Panowie przychodzili "pod wpływem "na ćwiczenia w basenie. Zostali oczywiście wyproszeni. Jeden młody kuracjusz na zabiegi nie przychodził w ogóle, na koniec turnusu zbierał jedynie podpisy. Ich opinie na temat zabiegów były negatywne bo "co im da moczenie d...y w wodzie" albo wymachiwanie rękami. Niestety ZUS powinien mieć większą kontrolę nad swoimi kuracjuszami. Już pierwszego dnia widać kto przyjechał się leczyć a kto w celach rozrywkowych.
ewiko pisze:W czasie ostatniego pobytu w sanatorium również spotkałam się z takim zachowaniem . Tak to jest ŻENADA i marnotrawstwo naszych pieniędzy. Panowie przychodzili "pod wpływem "na ćwiczenia w basenie. Zostali oczywiście wyproszeni. Jeden młody kuracjusz na zabiegi nie przychodził w ogóle, na koniec turnusu zbierał jedynie podpisy. Ich opinie na temat zabiegów były negatywne bo "co im da moczenie d...y w wodzie" albo wymachiwanie rękami. Niestety ZUS powinien mieć większą kontrolę nad swoimi kuracjuszami. Już pierwszego dnia widać kto przyjechał się leczyć a kto w celach rozrywkowych.
Mam podobne doświadczenia.Picie na umór,szczególnie pobyty z ZUS.Przychodzenie na zabiegi po wypiciu nadmiernej ilości alkoholu.Odorek niemiłosierny. Dziwię się,że rehabilitanci chcieli wykonywać zabiegi,współczuję.Ja odmówiłabym .Całe szczęście,że nie hałasowali
Tak Suzen, szczególnie kuracjusze ZUS. Przecież nikt nikomu nie zabrania, wszyscy jesteśmy dorośli ale róbmy to z głową. A poza tym skoro wspomniana instytucja wysłała delikwenta na rehabilitację to znaczy miała do tego podstawy. Więc niech jeden z drugim się ogarną, bo przez takich osobników inni kuracjusze ZUS-u również są postrzegani jako naciągacze.
Nie wiem gdzie Panie bywały ale ja przebywając raz w sanatorium z ZUS jakoś nie spotkałem się z takim rozpasaniem o jakim czytam z przerażeniem.... oczywiście w grupie ludzi zdarza się kilka osób które wystają poza ramy obyczajów ale to margines a nie reguła tak więc spotkałem i w czasie mojego pobytu z takimi jednostkami. Jadąc pierwszy raz po przeczytaniu wielu postów miałem strach w oczach jak ja przeżyję taki obóz przetrwania. W rzeczywistości było aż nudno i w sumie normalnie. Nie można robić z jednostki reguły bo jeden............ Mam nadzieję że się wyjazdem do Osieczka w niedługim czasie również nie rozczaruje.................
Jarek24081977 pisze:A jak tam jest z paleniem papierosów? czy jest jakaś palarnia na zewnątrz gdzie można wyjść i zapalić na spokojnie bo w ośrodku pewnie niema palarni.
Nigdy nie widziałam palarni w sanatorium.Palenie jest zabronione.Ludzie palą zazwyczaj na zewnątrz.Przed budynkiem, siedząc na ławeczce.
Gdzieś wyczytałem we wcześniejszych postach że są wyjazdy na basen do Grojca...... czy zapisuje się indywidualnie , czy lekarz kieruje?????? i oczywiście czy można indywidualnie pływać czy są to ćwiczenia ?????
slawekracz pisze:Gdzieś wyczytałem we wcześniejszych postach że są wyjazdy na basen do Grojca...... czy zapisuje się indywidualnie , czy lekarz kieruje?????? i oczywiście czy można indywidualnie pływać czy są to ćwiczenia ?????
Są wyjazdy na basen do Grójca dwa razy w tygodniu. W sumie 6 takich wyjazdów w czasie turnusu. Basen zleca lekarz, a jak już Ci zleci i tam zajedziesz to będziesz mógł albo ćwiczyć, albo pływać przez 45 minut albo to i to.