kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 18:44

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: halinka03 »

Krysiu witam Cię już nie będę pisać pojadę gdziekolwiek byle jak najprędzej ale masz rację że jak ja na listopad to Ty kiedy ? znów mi się nie udało jechać w październiku szkoda nie mam szczęscia po prostu :) pozdrawiam pa
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

halinka03 pisze:Krysiu witam Cię już nie będę pisać pojadę gdziekolwiek byle jak najprędzej ale masz rację że jak ja na listopad to Ty kiedy ? znów mi się nie udało jechać w październiku szkoda nie mam szczęscia po prostu :) pozdrawiam pa
Witam Halinko piszesz ze nie masz szczęścia,ja tez nie mam :D ale myślę ze jak teraz czeka się dwa lata to można oddać na następny raz w tym m-cu w którym chce się jechać np. ja chciałabym jechać w lipcu to pujdę do lekarza pod koniec czerwca by wypisała mi sanatorium i 2 lata czekania? moze się trafi :lol: Napisz jak już dostaniesz skierowanie,pozdrawiam. ;)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Witaj Halinko, nie zrażaj się, może akurat dostaniesz na pażdziernik, skoro nie chcesz pisać, to przynajmniej dzwoń, daj sobie szansę.Ja w tym roku wrocilam z sanatorium w maju, zastanawialam się kiedy złożyć kolejny wniosek, bo z opinii forumowiczów wynikało,że jeśli sie to zrobi zbyt wcześnie po powrocie, to mogą odrzucić.Ja postanowiłam jednak zaryzykować i słusznie.Gdybym posłuchala innych, czekając rok to mój kolejny wyjazd wypadły dopiero za 3 lata, a tak pojade juz za niecełe 2 lata. Piszę o tym dlatego byś nie rezygnowala z szansy, o swoje trzeba walczyć. :D .A gdyby mimo wszystko nie udalo Ci się przyspieszyć, to może listopad też okaże się niezły, jeśli zima zawita wcześniej i posypie śniegiem :D .Do odważnych świat należy :D
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Krystynko,masz rację, jeśli komuś zależy na wyjeżdzie latem, to wlasnie tak trzeba złożyć wniosek. :) Mnie sie tak ułoży, bo wniosek złożylam w lipcu, czekania 22 miesiące, więć wyjazd będzie w maju.Piekny miesiąc :D , choć przyznam,że nie cyrklowałam.Prawdę mowiąc każda pora mi odpowiada, wspominam milo Krynicę w lutym :D .Ważne jest towarzystwo, wtedy żadna pora nie straszna. ;)
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

iwcia pisze:Witaj Krystynko,masz rację, jeśli komuś zależy na wyjeżdzie latem, to wlasnie tak trzeba złożyć wniosek. :) Mnie sie tak ułoży, bo wniosek złożylam w lipcu, czekania 22 miesiące, więć wyjazd będzie w maju.Piekny miesiąc :D , choć przyznam,że nie cyrklowałam.Prawdę mowiąc każda pora mi odpowiada, wspominam milo Krynicę w lutym :D .Ważne jest towarzystwo, wtedy żadna pora nie straszna. ;)
iwcia; jak długo czekałaś by oddać wniosek do sanatorium,u nas nie chcą wypisać trzeba czekać rok po przyjezdzie,więc 3 lata się czeka. I niedługo będzie tak ze będziemy czekać 5 lat i to jest straszne,Ja tez byłam w lutym w Kołobrzegu i tez z sentymentem wspominam ten okres ;) te spacery nad brzegiem morza :lol: było super.pozdrawiam :)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Krystyno :) , z jakiego jesteś NFZ? Ja z dolnośląskiego.Wrócilam na początku maja, a pod koniec lipca poszlam do mojej lekarki po następny wniosek.Nie było żadnego problemu z jej strony. Wysyłając wniosek do funduszu, jednak obawialam się, że zostanie odrzucony z powodu zbyt krotkiej przerwy.Czekałam z dusza na ramieniu na odpowiedz i doczekałam się pozytywnej! :D .Z tego co czytałam na forum, różnie to wygląda, w każdym oddziale jest inaczej. Proponuję porozmawiać z lekarką jescze raz lub udać sie do innego, jeśli to mozliwe.Piszesz,że byłaś w lutym, czy chodzi o bieżący rok? To już mija 6 miesiąc. Z drugiej strony zastanawiam się czy w niektórych odzdzialach lekarze nie dostają wytycznych w tej sprawie.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

iwcia pisze:Witaj Krystyno :) , z jakiego jesteś NFZ? Ja z dolnośląskiego.Wrócilam na początku maja, a pod koniec lipca poszlam do mojej lekarki po następny wniosek.Nie było żadnego problemu z jej strony. Wysyłając wniosek do funduszu, jednak obawialam się, że zostanie odrzucony z powodu zbyt krotkiej przerwy.Czekałam z dusza na ramieniu na odpowiedz i doczekałam się pozytywnej! :D .Z tego co czytałam na forum, różnie to wygląda, w każdym oddziale jest inaczej. Proponuję porozmawiać z lekarką jescze raz lub udać sie do innego, jeśli to mozliwe.Piszesz,że byłaś w lutym, czy chodzi o bieżący rok? To już mija 6 miesiąc. Z drugiej strony zastanawiam się czy w niektórych odzdzialach lekarze nie dostają wytycznych w tej sprawie.
Witaj iwcia :) ja byłam w sanatorium w 2010 roku teraz czekam już 19 m-c na nowe skierowanie,ale u nas, jestem z górnego śląska nie ma tak łatwo każą czekać długo, najmniej pół roku by można złożyć ponownie wniosek a nawet słyszałam ze teraz nawet rok bo inaczej odrzucą no niestety w każdym funduszu jest inaczej.Widać ze u was jest lepiej.Pozdrawiam :D
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Witaj,krystyno60, ja też jestem ze śląskiego nfz, byłam w sanatorium w 2010 roku czekam już 14 miesiąc i wszystko wskazuje na to, że trochę jeszcze minie czasu zanim dostanę skierowanie :)
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

na dzien dzisiejszy mam numer 38907 wniosek złozyłam w marcu 2012 i dostałam numer 46000 czyli powoli do przodu,czy ktoś ma podobny numer?jestem z małopolski pozdrawiam ;)
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj yoko :) jaki masz nr w przeglądarce ja mam na dzień dzisiejszy 4365 i chyba szykuje mi się zimą, ostatnio tez byłam w lutym w Kołobrzegu ale wspominam dobrze, wolałabym jechać zimą niż w listopadzie. Pozdrawiam :)
Zablokowany