Obiadek
-
forumowicz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Obiadek
Kreciku to mamy identyczne obiadkikrecik pisze:A ja dzisiaj odpoczywam po wakacjach z wnuczętami i upiekę tylko w prodiżu udka kurczaka i też będzie obiad. Na więcej nie mam siły![]()
![]()
Do kurczaka ryż i zielona fasolka szparagowa
- krecik
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 04 cze 2013 17:44
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Margotmargot pisze:Kreciku to mamy identyczne obiadkikrecik pisze:A ja dzisiaj odpoczywam po wakacjach z wnuczętami i upiekę tylko w prodiżu udka kurczaka i też będzie obiad. Na więcej nie mam siły![]()
![]()
![]()
![]()
Do kurczaka ryż i zielona fasolka szparagowa
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 37 razy
Dodaje grubo pokrojona w plastry marchewkę, pora , w kosteczke selera, pietruszkę i duże kawałki ziemniaka . Daję z 5 ziaren ziela angielskiego i ze 2 liscie laurowe.Ziemniak nie może byc pokrojony w kostkę ...... jeat on po prostu okrawany na okragło nożem....duże kawałki. Maslaki wybieram najmniejsze i całe wkladam do gotującej sie zupy .Same ogonki kroje na małe plasterki. Gotuje do miękkosci. Niczym nie zaprawiam, to ma być taki rosołek z maślakami
-
forumowicz
DziękujęSloneczko pisze:Basieńkozupe taka gotuje na skrzydełkach z kurczaka i żoładkach indyczych lub gęsich.....duże kawałki muszą byc w zupie ...u mnie najlepeij taka lubią
Dodaje grubo pokrojona w plastry marchewkę, pora , w kosteczke selera, pietruszkę i duże kawałki ziemniaka . Daję z 5 ziaren ziela angielskiego i ze 2 liscie laurowe.Ziemniak nie może byc pokrojony w kostkę ...... jeat on po prostu okrawany na okragło nożem....duże kawałki. Maslaki wybieram najmniejsze i całe wkladam do gotującej sie zupy .Same ogonki kroje na małe plasterki. Gotuje do miękkosci. Niczym nie zaprawiam, to ma być taki rosołek z maślakami...duuuuuzo maslaków
U mnie daje sie duzo pieprzu. Jak juz jest zupa ugotowana to daje bardzo dużo pokrojonej, zielonej pietruszki.
[ obrazek zewnętrzny ]
-
forumowicz
Oj pokręciło się, pokręciło, za dużo tatarkakruszynka pisze:Basiu to Ty gotowałaś tę zupkę z kurek![]()
cos mi się pokićkało podasz przepis?
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

ha ha ha ...fajnie6basia6 pisze:Oj pokręciło się, pokręciło, za dużo tatarkakruszynka pisze:Basiu to Ty gotowałaś tę zupkę z kurek![]()
![]()
![]()
ale to nic, jest nas dwie Basie i to dlatago
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Kruszynko, ja przede wszystkim nie lubię jeść tłusto.....Poza tym, jak zupa kurkowa, to przede wszystkim muszę mieć smak kurekkruszynka pisze:Basiu to Ty gotowałaś tę zupkę z kurek![]()
-
forumowicz
- Sloneczko
- Przyjaciel forum