Obiadek

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Obiadek

Post autor: basiat »

Sloneczko pisze:Ktoś mi kiedyś powiedział jaki skład mają kostki rosołowe.....wyrzuciłam je całkowicie z jadłospisu. Basieńko ja wolę jednak kawałek kurczaka do zupy niż te kostki rosołowe. I wiem ze to jest taki bardziej zdrowy tłuszcz niż tłuszcz zawarty w tych kosteczkach ;)
Pozdrawiam dziewczyny kuchareczki :kwiat: :D
Słoneczko, ależ ja przecież pisałam, że na kurczaczku jest lepsza, ale przy niedzieli i głodzie potężnym nie byłam w stanie szukać sklepu z kurczakami :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

basiat pisze:
Sloneczko pisze:Ktoś mi kiedyś powiedział jaki skład mają kostki rosołowe.....wyrzuciłam je całkowicie z jadłospisu. Basieńko ja wolę jednak kawałek kurczaka do zupy niż te kostki rosołowe. I wiem ze to jest taki bardziej zdrowy tłuszcz niż tłuszcz zawarty w tych kosteczkach ;)
Pozdrawiam dziewczyny kuchareczki :kwiat: :D
Słoneczko, ależ ja przecież pisałam, że na kurczaczku jest lepsza, ale przy niedzieli i głodzie potężnym nie byłam w stanie szukać sklepu z kurczakami :lol: :lol:
Basieńko :kwiat: wiem kochaniutka ;) I widzisz???? najlepiej mieć swojego kurczaka :lol: :lol:
Dlatego "zazdraszczam" tym co mają drób co po naturalnym nawozie :lol: :lol: lata
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zgadzam się z Tobą Słoneczko. Ja od kilku lat wyrzuciłam z jadłospisu wszystkie kostki rosołowe, buliony, vegetę oraz przyprawy zawierające substancje konserwujące m.in. glutaminian sodu. Bazuję tylko na soli, pieprzu, ziołach i warzywach. O wiele lepiej się czuję po zjedzeniu potraw przygotowanych na naturalnych składnikach, a nie chemii :D
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

A ja na wsi mieszkam :) i u mnie rosół jest ze szczęśliwej kury co biegała po polu,ciasto z jajek od tej kury a mleko od krowy a nie z biedronki :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

principiante pisze:A ja na wsi mieszkam :) i u mnie rosół jest ze szczęśliwej kury co biegała po polu,ciasto z jajek od tej kury a mleko od krowy a nie z biedronki :lol: :lol: :lol:
Princi..., jak zjesz rosół, to nie upieczesz ciasta ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

6basia6 pisze:
principiante pisze:A ja na wsi mieszkam :) i u mnie rosół jest ze szczęśliwej kury co biegała po polu,ciasto z jajek od tej kury a mleko od krowy a nie z biedronki :lol: :lol: :lol:
Princi..., jak zjesz rosół, to nie upieczesz ciasta ;) :lol: :lol:
Basiu,jedna gospodyni sprzeda jajka,druga kurę ;) jakoś dajemy radę,poza tym nie codziennie jest ciasto i rosół :) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dzisiaj fasolka po bretońsku...właśnie gotuje dużego jasia..potem kiełkaska i boczek i danie jest ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

[ obrazek zewnętrzny ]
Takie sowy tez bym zjadła...chyba jutro kupię i kolacja bedzie :D
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

malgorzatas pisze:Dzisiaj fasolka po bretońsku...właśnie gotuje dużego jasia..potem kiełkaska i boczek i danie jest ;)
Pamiętaj o majeranku :P
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

margot pisze:
malgorzatas pisze:Dzisiaj fasolka po bretońsku...właśnie gotuje dużego jasia..potem kiełkaska i boczek i danie jest ;)
Pamiętaj o majeranku :P
:lol: :lol: :lol:
ja dodaję jeszcze pomidorki :roll:
ODPOWIEDZ