A nie będziesz nic w zamian oczekiwał?Alek pisze:Widać, że w grupie siła, a innego mieć za nic nie rozumiejąc człowieka.
Potem pretensje jak zostaje potraktowana. Szkoda słów i zachodu.
NikaCzy moge Cię zaprosić na kawe z ciasteczkiem np. Sernik lub Szarlotke?
Do czego zobowiązuje przyjęcie zaproszenie na kawę?
Re: Do czego zobowiązuje przyjęcie zaproszenie na kawę?
-
forumowicz
W tematach ,które np ja tworzę nie oczekuje rozpraw doktorskich ,ludzie też się często bawią ,żartują i ok .Ja rozumiem to inaczej ,jak są takie poważne sprawy o których Wy tylko wiecie to raczej chyba powinniście korzystać z innych komunikatorów mniej widocznych.Nie obraż sie ,ale nie reaguj w ten sposób ,ponieważ ja ludzi tutaj szanuje ,tylko nie rozumiem rozgrywek publicznych a Ty je rozumiesz?
Nika założyła temat jak Jej nie beda odpowiadały nasze żarty to pewnie nam to powie.
Cenię Ciebie i szanuję więc o co chodzI?
Pozdrawiam
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
A najgorsze Nikuśnika731207 pisze:Do tej pory wyjście z kimś na kawę kojarzyło mi się z dobrą zabawą, rozmową i uśmiechem. Czytając niektóre wypowiedzi dochodzę do wniosku, że muszę się dobrze zastanowić zanim się zgodzę na takie wyjście. Bo jeśli okaże się, że nie mam wspólnych tematów z takim panem i tylko męczę się w tym towarzystwie i jeszcze nie daj Boże pan zapłaci za moją kawę będę porównywana do galerianki, to ja dziękuję bardzo. Dla mnie sponsoring to sponsoring za sex a nie za kawę.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Słoneczko z zupełnie obcymi nie chodzę na kawy , a jeśli podejmuję taką decyzję to jestem tej decyzji pewna i to nie jest po jednej czy dwóch rozmowach .Sloneczko pisze:Myslę, ze po jednym czy dwóch dniach nie pozna sie człowieka w sanatorium. Ktos moze byc elegancki, ładnie ubrany, swietnie wygladajacy...zaprasza cie na kawe,margot pisze:Jeśli ktoś zapraszający mi nie odpowiada to zwyczajnie nie idę na przysłowiową kawę czy obiadi nie mam dzięki temu nigdy problemu pod tytułem ,,rewanż "
![]()
![]()
ty idziesz i po rozmowie przy stoliku okazuje sie, ze masz do czynienia ze zwyczajnym .......... burakiem , niemiłym człowiekiem i w ogóle ...... nie ma rewanżu
Uwierz mi ,nie mam tzw. parcia na ,,być zaproszoną "
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
W sanatorium nie raz byłam zapraszana na kawe przez kogos kogo znałam tylko 2 lub 3 dni . I bez zadnych zobowiazań czy rewanzu.
I jak mi sie ktos nie spodobał to drugi raz nie poszłam. Dla mnie to normalne. Ja tez moge sie przecież komus nie podobać
- Alek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2014 09:30
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 10
Kruszynka
Pozdrawiam i miłego dnia życze Wszystkim
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
...rozsądna dziewczynkanika731207 pisze:Wspólna kawa to dobry czas aby się trochę poznać, no bo niby gdzie? Można wyjść na spacer, ale jak np pada? Albo jest środek zimy i trzaskający mróz? Gdzieś przecież trzeba pogadać. W sanatorium mamy dość dużo wolnego czasu i normalne jest, że szukamy towarzystwa do rozmów, tańców czy wycieczek. A tak swoją drogą to wolę wyjść na kawę do kawiarni niż umawiać się z panem w pokoju. Takich zaproszeń nigdy nie przyjmuję
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
W pokoju jest ,,be " a w kawiarni ,,cacy "
Jeśli jest do bani to i tu i tu , a ludzie mają mózgi po to , aby myśleć i jeśli myślą to wtedy kawę można wypić , miło porozmawiać w pokoju u Pana i u Pani ...absolutnie nie widzę w tym nic złego .