Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
malgorzatas pisze:Ewa na tramwaj zawsze się mówiło gwarą poznańską Bimba i tak mówili starsi poznanicy i mówią teraz też..
ale my juz nie używamy gwary i mówimy tramwaj nie ma odmiany..bimba to bimba..jedziesz bimbą jedziemy bimbą..jedzie bimba
poznaniacy rodowici maja swoją gwarę..tak jak np.tytka
Ja rozmawiam normalnie..ale znam całą gwarę i doskonale rozumiem
Oki Małgoś - dzięki
Tytka - u nas to papierowa torebka. Myślę, że u Ciebie to samo znaczy
A Szczawnica milczy
Ewciu brak czasu
zabiegów jeszcze nie ma ale zabiganie jest i to maxymalne
Gosiu, uważam że Ty powinnaś pojechać, bo będziesz uzupełnieniem do literacko - operetkowej ekipy....; Królowa Margot już jest, Mistrz Max czeka właśnie na Małgorzatę, hrabina Marica też się ma pojawić... Dzisiaj podglądałem Szczawnicę w kamerce i zauważyłem że kuracjusze pod parasolem...Pozdrawiam całą wesołą ekipę