Piwosze

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Piwosze

Post autor: teresa63 »

Jak ja lubie przy sobocie - isc na piwo po robocie ;) :arrow: piwo to rodzaj nijaki - to napoj pod szaszlyki i flaki :evil: 3 szklanki piwa - to zdrowie :D i :lol: - glowa sie jeszcze nie kiwa :idea:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Piwosze

Post autor: sztani »

Tak się składa ,ze piwko u Ciebie jedne z najlepszych na świecie .Teresa. Do dziś za mną chodzi Duvel , Grimbergen czy Judas to tylko nieliczne . cena też na poziomie. ;)
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: teresa63 »

Tak - zgadzam sie chciaz ja ;) - nie przepadam za tym trunkiem ( wole wino) to kiedys poczestowalam Belga polskim - z grzecznosci nic nie powiedzial :shock: ale po minie bylo widac :D ze ich leosze a to w nosie mam - nie to nie :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Tam piwa nikt nie oszukuje warząc . u nas z tym jest różnie .Napij sie piwa z rodzaju Kriek (wiśniowe )polecam
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam wszystkich piwoszy :) temacik bardzo obszerny i bardzo smaczny :D co do Polskiego piwa to zawsze tak jest że początkowe partie są lepsze a potem ten proces warzenia się skraca bo jest popyt i dolewa się różnych świństw żeby szybciej zwolnić kadzie i następne :!: miałem epizod w swoim życiu kiedy prowadziłem kawiarnię w Domu Wczasowym z pozwoleniem na sprzedaż butelkowanego piwa,a że było to w okolicach Brzeska to z Okocimia zaopatrywałem się sam w ten trunek,ileż było wtedy rodzajów piwa i to jakie :!: wszelkiego rodzaju eksporty prawie na całą Europę,Portery,ale wszystkie przebijało piwko wysyłane do Stanów do Pana Stawskiego z Krakowską Parą w strojach ludowych i białym krawacikiem,ponoć wysyłane też do Watykanu :!: przy odbieraniu z magazynu wielokrotnie częstowany byłem piwem jeszcze nie spasteryzowanych,schłodzonym,idącym na taśmie do pasteryzacji-pychota :D teraz niestety wszystkie browary idą na ilość i zysk a nie jakość,choć perełki się zdarzają,zwłaszcza z małych lokalnych browarów które powstają i starają się zrobić sobie miejsce na rynku konsumenckim,Pozdrawiam i Życzę Smakoszom zawsze doskonałych uczt dla podniebienia w spotkaniach z tym bursztynowym napojem zwłaszcza z tzw, kija i na świeżym powietrzu,SMACZNEGO :!:
Awatar użytkownika
agatasss
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2013 15:00

Post autor: agatasss »

Piwoszem to jest mój mąz :evil: lubię piwo ale teraz wolę wino :? :)
MUCZEK62
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: MUCZEK62 »

Też lubię(im mniej gazu tym lepiej).
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

Piwoszem nie jestem czasami szczególnie w lecie zimne piwo jabłkowe lub cytrynowe a nalewki domowe owszem ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

[ obrazek zewnętrzny ]
Po meczu mozna sie z panem napić piwa ;)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Piwosze i nie tylko...

Post autor: jacky6 »

biorąc pod uwagę cały trend antyalkoholowy - byłem zdziwiony ( co najmniej ) widąc w sklepiko - kafejce w Szpitalu Uzdrowiskowym Jubilat w Lądku - bardzo bogatą ofertę produktów przemysłu browarniczego...
...
:shock: :shock: :shock:

:mrgreen: :ugeek:
ODPOWIEDZ