Niwa Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
mamswojelata
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 12:28
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 1

Niwa Kołobrzeg

Post autor: mamswojelata »

Właśnie wróciłem z Niwy z dwutygodniowej rehabilitacji i jeszcze bardziej utwierdziłem się w b.dobrej ocenie tego sanatorium. Gdybym miał wskazać jego miejsce w rankingu kołobrzeskim a może krajowym to dałbym mu pierwsze miejsce. Jego lokalizacja/centralna patrząc na długość deptaka/,dbanie o gościa/ładne ,czyste pokoje,dobre wyżywienie ze stołem szwedzkim,miły,uprzejmy personel i pielęgniarki nie czyhające na potknięcie póznego powrotu z imprezy,dobra baza zabiegowa z własnym basenem i miłym personelem, w zasięgu ręki rozrywkowe lokale Ikara,Meska,Sanu,Verano,Lecha czy muszla oraz bliskość kładki do skorzystania ze sklepów na mieście. Tą drogą składam SERDECZNE PODZIĘKOWANIA ADMINISTRACJI i PERSONELOWI OBSŁUGUJĄCEMU. Myślę,że jeszcze nie raz zawitam w progi Nivy. Być może ten ostatni mój pobyt został dodatkowo uświetniony dobranym towarzystwem a szczególnie wspaniałym współtowarzyszem z pokoju 425/ważna rzecz dla dobrej atmosfery/. Pozdrawiam wszystkich ,których spotkałem w tym wrześniowym turnusie. Marek.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Niwa Kołobrzeg

Post autor: medi »

Wszystko to prawda :D Cena komercyjnych wyjazdów też zachęcająca ,ale terminy na przyszły lipiec podobno już są częściowo pozajmowane ( wiadomość z przed dwóch tygodni ):o
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zgadzam się z Tobą mamswojelata w 100%. Niwa to najnowocześniejszy ośrodek KRUS-u. Miałam to szczęście przebywać w nim trzy lata temu. Bywałam w różnych, ale ten oceniam na 10 w skali 1:10 pod każdym względem :D
Awatar użytkownika
mamswojelata
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Medi chcę Ci powiedzieć,że nie tylko lipiec i sierpień ale byłem już i w maju i w czerwcu i było wspaniale,zielono i bez tłumu tych letników. gdybym miał wybierać pomiędzy tegorocznym wrześniem a ubiegłorocznym majem to wybieram to drugie i prawdopodobnie że maj 2015 spędzę w Nivie. Oby tylko Medical przychylił się do moich zamiarów. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja mogę wyjechać tylko późną jesienią lub zimą ,ale uważam ,że wtedy nad morzem też jest pięknie :D :D :D A Niwa dla mnie to ...spełnienie marzeń :oops:
Awatar użytkownika
mamswojelata
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No cóż pogoda sztormowa to swoisty urok i zdrowie/więcej jodu/. Kurtka sztormowa z kapturem dziewczyna obok i promenadę nadmorską na całej długości można zaliczyć bez problemu. Nie byłem w listopadzie ale mocno sztormową pogodę przeżywałem w marcu. :)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

6 marca dwa lata temu spacerowałam po promenadzie w samym sweterku z podciągniętymi rękawami tak ciepło było :D :D Trzy lata temu w lutym też piękną pogodę miałam ...jak ja strasznie tęsknię za Kołobrzegiem i Niwą ,ech :o :(
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2013 11:36
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Ewelina7 »

Obiecałam napisać kilka słów po powrocie...
NIWA... bardzo dobry wybór. Byłam tam pierwszy raz i zdecydowanie będzie powtórka!! Pierwsze dni września były śliczne, słoneczne, cieplutkie...
Sanatorium bardzo ładne, lokalizacja super, personel zna i dobrze wykonuje swoją pracę, o konkretne zabiegi można poprosić, wykonywane są dokładnie i sprawnie. Jest fajny kompleks basenowy, jacuzzi, sauna, prawdziwe kąpiele solankowe /ujęcie Warcisław/. Mała tężnia z super klimatem...
Stołówka - dla mnie ok...
Ale naj...naj...fajniejsi byli sami kuracjusz, uśmiechnięci, pogodni, wyluzowani... Poznałam wspaniałych ludzi, miałam super towarzystwo...
Wszystkim Wam dziękuję za te wspaniałe dwa tygodnie... :D :D :D
Ps. A tańce... grają wszędzie... warto poszaleć...
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 18 razy

Post autor: Suzen »

Wracając do tematu spacerów w Kołobrzegu.Ja spacerowałam po plaży w 20 stopniowy mróz i silny wiatr....oraz w 30 stopniowy upał i lekki wietrzyk. :D Byłam bardzo zadowolona,mi nie straszna żadna aura. Lubię dużo spacerować ,bez względu na warunki atmosferyczne...W Kołobrzegu każdą porą roku czuję się wspaniale :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ośrodek należy do KRUS-u ale niestety miejsc dla krusowców niewiele ,na listopad i grudzień z mojej placówki są aż dwa miejsca na turnus :shock: :evil: :evil:
ODPOWIEDZ