Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Bietka »

Weryfikacja czerwiec przydział do końca sierpnia nie nastąpił, pojechałam ze zwrotów od 1 września.Wniosek był z 20 sierpnia 2012.Zaznaczono morze lub niziny .Koleżanka miała weryfikacje też w czerwcu, otrzymała przydział w połowie sierpnia na koniec października/listopad do Połczyna. Wniosek z 15 sierpnia 2012 r.
Decydujący jest czas oczekiwania dla poszczególnych sanatoriów tzn. morze, niziny ponad 2 lata dla mazowieckiego NFZ, góry krócej tj. ponad 18 m-cy od wystawienia wniosku.
Pozdrawiam
Ela :kwiat:
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: sabe50 »

Witam wszystkich na forum. Właśnie dzisiaj status mojego skierowania w przeglądarce zmienił się z "oczekujące na ocenę lekarza balneologa"/tak było od 30.04 2014/ na "skierowanie do uzupełnienie - konieczne uzupełnienie danych medycznych". Zaznaczę że skierowanie/poszpitalne/ wysłałem do warszawskiego NFZ sam a odpowiedż z listowną z data rejestracji 30.04. dostałem z NFZ z Radomia. Czy ktoś orientuje się jaka będzie dalsza procedura ? - z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Też miałam odpowiedź z Radomia,potem w moim przypadku jakoś dziwnie szybko poszło - jednego dnia ocena lekarza,następnego skierowanie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

MOja mam się doczekała :)
Wniosek złozyła w sierpniu 2012r, przydział ( przy numerze 900) od wczoraj jest w przeglądarce- listopad 2014
Teraz czekam ja ;)
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam - u mnie w poniedziałek,w przeglądarce pojawił się nowy status : "Skierowanie do uzupełnienia - konieczne uzupełnienie danych medycznych".Już we wtorek dokumenty przyszły listem poleconym do mojej przychodni, która telefonicznie powiadomiła mnie o tym. Dzisiaj odebrałem poprawione skierowanie i osobiście wysłałem do Warszawy. Mam dostać powiadomienie o zaistniałej sytuacji, ale listem zwykłym, który jeszcze nie doszedł. Nawet dosyć sprawnie działają.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

mała korekta - nie w poniedziałek tylko w piątek.
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzycholu »

Witam
Pytanie do znawcow- kiedy moge otrzymac skierowanie?
A teraz od poczatku- sierpien 2013 operacja na kregosłup, wrzesien wysłałem skierowanie do NFZ ,na poczatku grudnia skierowanie poszpitalne na styczen do Lądka Zdroju.
W czerwcu br. wysłalem skierowanie nastepne od lekarza rodzinnego ( zaksiegowano 26 czerwca ) myslałem ze teraz bede czekał ok. 2 lat na nastepny pobyt a tu mas na poczatku wrzesnia sprawdzam numer w przegladarce a tu nr 720 i status skierowanie oczekuje na wyznaczenie miejsca
i terminu pobytu , rodzaj -szpitalne leczenie uzdrowiskowe.
Od tamej pory czesto sprawdzam numer w przegladarce ale tu dziwne rzeczy spada do 660 zeby znow urosnac do np.703 i tak od parunastu dni.
Moze ktos mnie oswieci o co tu chodzi i kiedy moge otrzymac przydział.Z gory dzieki i pozdrawiam
ula56
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 12:20

Post autor: ula56 »

witam .
Z mazowieckiego dostałam skierowanie z 15tyś.nr,ale to chyba był zwrot gdyż informacja na stronie była 22/09/14 a turnus od 8/10/14 do cieplic.
No ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie :) a zapomniałam dodać czekałam od złożenia wniosku 20 miesięcy.(reumatologia)był to najdłuższy okres oczekiwania.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam, małe pytanie, to znaczy że prosiłaś wcześniej o ew.zwroty ?
ula56
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 12:20

Post autor: ula56 »

nie starałam się,po 1 września miałam weryfikację ,minęło 18 miesięcy zaniosłam osobiście do nfz .
pytałam jaki termin dostanę ,powiedziano że pażdziernik lub listopad.
ODPOWIEDZ