Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: stokrotka »

sztani -Byłam już nie jeden raz na takiej komisji .Tam różnie bywa,zależy na jakiego orzecznika trafisz ...bo wyniki badań za wiele nie znaczyły (w moim przypadku).
Za pierwszy razem dostałam bez problemów,nawet się zbytnio nie starałam.Jechałam do orzecznika z nastawieniem że nic nie mam do stracenia.Dostanę to dobrze -nie ? też rozpaczać nie będę.
O tzw. "smarowaniu" zapomnij.Czegoś takiego w życiu bym nie zrobiła ,a nawet nie pomyślała.Ludzie jednak różnie myślą w tej materii.
Kolejne moje wizyty u orzecznika -nie częściej niż po upływie roku od ostatniej "wizyty" zakończyły się niepowodzeniem.Choć póżniejsza dokumentacja chorobowa była i obszerniejsza i bardziej celowa na rehabilitację.
Niestety pani --podkreślam pani doktor uznała że jestem zbyt zdrowa na taki wyjazd.Śmiem twierdzić że pierwszy mój wyjazd był dlatego bo...lekarzem orzecznikiem był ??? facet :shock:
Miałam "szczęście" trafić zawsze na tą samą panią doktor - i jak tu nie mówić o pechu :lol: :lol:
Ale nadal będę próbowała -a co mi tam -najwyżej znów mnie odrzucą :lol: :lol:
Wystartuję po nowym roku -obecnie nie mogę sobie na to pozwolić w pracy.
Pozdrawiam i trzymam kciuki --oby góry wypaliły.
Odezwij się --czy Twój urok osobisty był potrzebny na komisji :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

to już jutro :( :( :( :o
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

sztani -nie będzie źle - jutro o tej porze podzielisz się z nami gdzie spędzisz 24 dni :) Będę myślami z Tobą.
O której tam masz być ?
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Sztani trzymam cały czas kciuki, napisz jak już będziesz po komisji.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Ja też :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A więc już po. Nie obyło się bez kłopotów. Lekarz bardzo dokładna ,nie tyle w badaniu co w papierach które przyniosłem . szukała i znalazła wynik rezonansu (oryginał )bez daty wystawienia a miałem badanie 26.05 tego roku . Sam na to nie zwrócilem w domu uwagi. Nie wzięła go.następnie wizyty u neurologa (ostatnio zmienilem i chyba źle)brak dokładnych dat wizyt np.; 2014.08 a gdzie dzień odrzuciła (tyle wizyt)służbistka .Pytanie -odpowiedz. Sznse zmalały . w tych nerwach każe szukac ,choć przed nią leżą dokumenty z poprzednich komisji tym razem wypisu ostatniego z sanatorium .nie znalazłem (oczywiście) Jedyne co wzięła to badanie prądowe (przewodnictwo) i opis RTG szyjnego z 2012 roku. .Ona pisze ja się ubrałem i stoję ,nie karze wychodzić (stoję)i te słowa " pokój 112 ulżyło więc na bezczelnego pytam ;czy moge ze względu na stan zdrowia prosić o góry .Odpowiedz ; Pan jedzie na narządy ruchu a nie na drogi oddechowe . Podziękowałem . życzyłem miłego dnia i do pokoju 112 . Panie poinformowały ,ze b. ciężko dostać już coś dalej ,że dużo od zeszłego roku się zmieniło i jak chcę to mogę napisać do głównego orzecznika pismo. Zrezygnowałem z pisania do Gł. Orzecznika . Terminy do Kołobrzegu i Inowrocławia tylko miała do marca 2015 a ja chcę w Maju kiedy " kwitną bzy i kasztany " więc Stegna ( znam ). Biorę rower a jest gdzie jeździć i tyle . uf uf :o :shock: :D :D :D będę się rehabilitował i pracował do 67 lat :) :) :lol: :lol: :lol:
P.S
Patrzcie na daty czy są i czy poprawne . drugiego razu nie przeżyję u tej samej orzecznik.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z tego wszystkiego zapomniałem ( oj brzydko) Wam kochane Dziewczyny podziękować co niniejszym czynię . Za kciuki oczywiście ,za pamięć i za to ,że jesteście na forum i można na Was liczyć . :kwiat: No to do spotkania w Maju w Stegnie :) :) :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Nooo, super Sztani - gratulacje :lol: