Stan przedzawałowy ,zawał

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
forumowicz

Re: Stan przedzawałowy ,zawał

Post autor: forumowicz »

Witam wróciłam ze spotkanka.Było super :D .Był relaks ,były rozrywki i co najważniejsze ,spotkanie z doktorem onkologiem .Uczestnicy mogli zadawać pytania ,uzupełnić swoją wiedzę na temat okrutnej choroby jaką jest rak. :(
Mogli spokojnie rozmawiać bez obaw skrepowania ,wiedzieli ,że ich rozmówca ich zrozumie ,ponieważ to samo przeżywa.
Spotkanie rozpoczęło cykl spotkań,kolejnych :)
Mamy wsparcie fundacji i pełną akceptacje naszych działan. :D

Ps było też kibicowanie naszej drużynie siatkarzy :D i piękne emocje.
O kolejnym poinformuję ,byscie mogli zachęcić osoby bliskie Wam ,lub znajomych by wzięli udział w takim cudownym spotkaniu . :D
Pozdrawiam kruszynka :kwiat:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Kruszynko :kwiat: cieszę się że jesteś zadowolona z pobytu , więc z tak wspaniałym pozytywnym nastawieniem do rzeczywistości czas pomyśleć o sobie .... ja w czwartek wyjeżdżam do sanatorium, ale biorę laptopa i internet, więc będę tu wiernie zaglądać ...... :kwiat: :kwiat: :serce: :kwiat:
forumowicz

Beatko :kwiat: ,jestem szczęśliwa :) .Jak nazwać spotkanie na którym młodziutka osoba ,walczy z rakiem :( jest załamana ,zamkniĘta w sobie smutna ,a po 3 dniach śmieje się z nami .staje na przysłowiowe nogi,zmienia się ,zyskuje przyjaciół .Z twarzy znikają łzy ,a w serce wstepuje u niej nadzieja ,jest pełna optymizmu ,że jej się uda i że w nas ma przyjaciół od teraz na dobre i na złe?
Takie chwile ,takie spotkanie jest po prostu cudowne.Ludzie dostali nawzajem od siebie dawką najcudowniejszego leku ,przyjażń ,wsparcie ,zainteresowanie ,takie prawdziwie szczere. :serce: :)
I o to chodzi w wspieraniu tych co walczą ,by wygrali ,by żyli. :) :kwiat:
Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kruszynka pisze:Beatko :kwiat: ,jestem szczęśliwa :) .Jak nazwać spotkanie na którym młodziutka osoba ,walczy z rakiem :( jest załamana ,zamkniĘta w sobie smutna ,a po 3 dniach śmieje się z nami .staje na przysłowiowe nogi,zmienia się ,zyskuje przyjaciół .Z twarzy znikają łzy ,a w serce wstepuje u niej nadzieja ,jest pełna optymizmu ,że jej się uda i że w nas ma przyjaciół od teraz na dobre i na złe?
Takie chwile ,takie spotkanie jest po prostu cudowne.Ludzie dostali nawzajem od siebie dawką najcudowniejszego leku ,przyjażń ,wsparcie ,zainteresowanie ,takie prawdziwie szczere. :serce: :)
I o to chodzi w wspieraniu tych co walczą ,by wygrali ,by żyli. :) :kwiat:
Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
.... takie wsparcie jest bezcenne,dla tych co dają coś od siebie i tych co to wsparcie otrzymują, bo w cierpieniu najgorsze nie jest fizyczne cierpienie tylko to że zostaje się samemu ze swoim bólem fizycznym jak i psychicznym, to wsparcie w walce o życie, to już jest pół sukcesu, a wola życia potrafi czynić cuda i tu szacunek dla tych ludzi którzy angażują się w takie spotkania, i oddanie cząstki siebie tak bezinteresownie ... tylko szkoda że tych ludzi jest tak mało , a tych którzy potrzebują takiej pomocy co raz więcej .. niestety :(
forumowicz

Masz rację Beatko ,kiedy robimy cos dla kogoś tak całkiem bezinteresownie ,wzbogacamy swoję wnętrze ,swoją osobowość .Radość na twarzy osoby potrzebującej wsparcia ,jest cudowną nagrodą .Cóż znaczą dobra materialne ,prestiż itp ? Nic po prostu nic ,w sytuacji gdy dotknie nas ciężka choroba.Wtedy jest nam potrzebna druga ciepła przyjazna dłoń .
Wtedy potrzebujemy zapewnienia ,że można na nas liczyć ,że nie zawiedziemy w przyjażni w naszej empatii. :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Tak, to jest piękne i wzruszające :D
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kruszynko kiedy idziesz na badania ? ...... aby pomagać innym trzeba mieć siłę fizyczną i komfort psychiczny, bo dobre :serce: :serce: musi być jeszcze zdrowe ..... kwiat: :serce: :kwiat:
forumowicz

Beatko :serce: :serce: niesamowite mobilizujesz mnie :oops: :D a ja byłam troszkę [ obrazek zewnętrzny ]
;) :lol: Wróciłam z cudownego spotkania ,a czas nieubłaganie "leci" pora organizować następne , i akcję edukacyjną. :)
Ale obiecuję Ci, że w przyszłym tygodniu stawiam się na bank u 2 lekarzy i biorę się za siebie ;)
Listopad sanatorium w cudnym miejscu :o :D
Dziękuję KOchana za pamięć ,poprawię się ;) :lol:
Miłego dzionka :serce: :kwiat:
[ obrazek zewnętrzny ]
ODPOWIEDZ