Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Wróciłam z rehabilitacji w Jantarze.
Miejscowość mała 600 m do morza.......po 1 września wyludniona.
Warunki bytowe dobre.Nie ma już dopłat do pobytu z NFZ.
Nie ma też szwedzkiego stołu(został tylko dla komercyjnych kuracjuszy).
Super rehabilitacja.....mają duży basen i kriokomorę.
Miałam pięć zabiegów dziennie i piękną pogodę na chodzenie z kijkami.
Na oddział rehabilitacji stacjonarnej w Neptunie trzeba mieć skierowanie od specjalisty....wysyłasz go sama .
Reszta zależy od stanu twojego zdrowia. Przypadki stabilne czekają ok 2 lat,po operacji 3,4 miesiące.
Dana wszystko zależy od rodzaju schorzenia......zakwaterowanie też.
Turnus trwa 21,28 dni i dłużej.
Na zaproszeniu podają czas rehabilitacji,ale w trakcie pobytu za twoją zgodą mogą go wydłużyć.
Witam. Właśnie zakończyłem pobyt rehabilitacyjny w Jantarze-ośrodek Neptun. Od 01/03/2015r zmienił się tutaj sposób finansowa. NFZ refunduje zabiegi, (do 5 zabiegów dziennie), a za wyżywienie i nocleg trzeba zapłacić z własnej kieszeni-60zł/doba. Rehabilitanci profesjonalnie podchodzą do pacjentów a gama zabiegów jest dość szeroka. Personel również jest bardzo sympatyczny. Jeśli chodzi o czystość to w miarę. Gastronomia natomiast pozostawia wiele do życzenia żeby nie powiedzieć, że jest skandaliczna. Śniadania i kolacje są w formie szwedzkiego stołu ale na prawdę trudno nazwać to szwedzkim stołem. Na śniadania na okrągło kiełbasa i parowki. Trochę wędlin sera i twarożek. Kilka innych dodatków. Kolacje to zbieranina z dni poprzednich podana najczęściej w postaci miernych sałatek lub past zrobionych z pomielonych z poprzednich dni wędlin. W czasie pobytu było nawet kilkadziesiąt zatruć-podobno grypa żołądka. Obiady serwowane na talerzu są dość smaczne jednak zrobione z najtańszych produktów. Ogólna ocena wyżywienia 3- Osrodek położony jest około 1, 5km od plaży i dysponuje także ładnym własnym ogrodem.
Adi67 pisze:Witam. Właśnie zakończyłem pobyt rehabilitacyjny w Jantarze-ośrodek Neptun. Od 01/03/2015r zmienił się tutaj sposób finansowa. NFZ refunduje zabiegi, (do 5 zabiegów dziennie), a za wyżywienie i nocleg trzeba zapłacić z własnej kieszeni-60zł/doba. Rehabilitanci profesjonalnie podchodzą do pacjentów a gama zabiegów jest dość szeroka. Personel również jest bardzo sympatyczny. Jeśli chodzi o czystość to w miarę. Gastronomia natomiast pozostawia wiele do życzenia żeby nie powiedzieć, że jest skandaliczna. Śniadania i kolacje są w formie szwedzkiego stołu ale na prawdę trudno nazwać to szwedzkim stołem. Na śniadania na okrągło kiełbasa i parowki. Trochę wędlin sera i twarożek. Kilka innych dodatków. Kolacje to zbieranina z dni poprzednich podana najczęściej w postaci miernych sałatek lub past zrobionych z pomielonych z poprzednich dni wędlin. W czasie pobytu było nawet kilkadziesiąt zatruć-podobno grypa żołądka. Obiady serwowane na talerzu są dość smaczne jednak zrobione z najtańszych produktów. Ogólna ocena wyżywienia 3- Osrodek położony jest około 1, 5km od plaży i dysponuje także ładnym własnym ogrodem.
Mam nadzieje że jak dojdzie do wyjazdu znów nie będzie żadnych dopłat . A jak zajęcia kulturalne po zabiegach ?