Krynica Zdrój 03 do 24.12. 2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ewelina68
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2014 17:27
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Krynica Zdrój 03 do 24.12. 2014

Post autor: ewelina68 »

To proszę Cię o kilka cennych wskazówek dla osoby która jedzie po raz pierwszy do sanatorium.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Ewelinko będzie mi łatwiej jak napiszesz co cie najbardziej interesuje :?: :?:
ale dobrze...szpital jest na dobrym poziomie pod kazdym względem..i zabiegowym i rozrywkowym
posiada pokoje 2 i 3 osobowe..jedynki sa też ale to trzeba dzwonić do dyrektora ;) ja mialam 1 w studio i byłam zadowolona..spałam osobno a z koleżanką chodziłam
ręczniki sa wymieniane co 10 dni..pokoje czyste i sprzątane 3 razy w tygodniu :kwiat:
Masz basen..do ćwiczeń i rehabilitanta który wspanialr je prowadzi..możesz podpowiedzieć lekarzowi że chcesz te zabiegi..jest łóżko LED MED...polecam cos w rodzaju masazy
wszedzie blisko..polecam biesiadę..sernik na dole obok Zabki ;)
Wejdź na gorę Parkową do Babci Maliny..piękny deptak i fontanna ( nie wiem czy jeszcze bedzie)..łazienki czyste i zadbane..
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ida »

Nie bierz pokoju na 2 piętrze, bo nie ma tam balkonów, tylko wielki taras zasłaniający piękne widoki,z wejściem z korytarza, a nawet w grudniu warto nacieszyć oko. Największy wybór zabiegów, jaki gdziekolwiek spotkałam. Jest kriokomora, basen i super masaż na łóżku wodnym Medy Jet. Byłam tam 4 lata temu, ale nie sądzę, żeby zmieniło się na gorsze. Można było wypożyczyć duży ręcznik kąpielowy, a nawet płaszcz kąpielowy przydatny na basen, z tym, ze kto szybszy ten lepszy, za późno się dowiedziałam o tym i płaszcze zostały tylko męskie, bardzo duże rozmiary. Bardzo duży wybór diet. Życzę udanego pobytu, bo lepiej nie mogłaś trafić.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewelinko :kwiat: zabierz ze sobą..ręcznik do naczyń i korkociąg ( to sie zapomina a przydaje) i na miejscu kup sobie reczniki papierowe sa bardzo przydatne..szklanki i talerzyki sa w pokojach czajnik tez.. :kwiat:
ewelina68
Kuracjusz
Kuracjusz

Gosiu, napisz jaki w sanatorium jest przedział wiekowy? Ilu osobowy pokój mam wsiąść? Ciuchy sportowe? zabiegi są przez cały dzień?
Jak tylko do obiadu, to co robić popołudniami? Czy oby się nie zanudzę?
Odpisz proszę, będę Ci wdzięczna.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Ewelinko :kwiat: przedział wiekowy to zależy jak trafisz na turnus..ale z starszymi osobami jest czasem lepiej jak z malolatami :lol:
tym sie nie przejmuj..ja mieszkałam z pania co miala 70 lat i byla wspaniala...żeby tylko nie zjadła wszystkich mądrości świata to będzie dobrze..dostosujesz się ;)
Ciuchy sportowe jak najbardziej..spodnie bluzeczki na zmianę...możesz tez zabrać coś na tańce jak będziesz miala w planach i dobrze sie czujesz w sukience...ja wolę spodnie i tak robię ;) bo mi tak wygodnie :D Zabiegi sa przeważnie do obiadu..wyjątki co maja po poludniu..mi sie nie zdarzyło jeszcze żebym miala zabiegi po obiedzie..
Chyba że jedziesz na turnus z ZUS to może tak być że zabiegi są popołudniu ;)
W soboty raczej sa dwa do trzech zabiegów...niedziele są wolne :D
I na pewno sie nie zanudzisz...masz tam piękny deptak..Góra Parkowa..( Babcia Malina)..będa juz działać wyciągi..masz wycieczki organizowane na wekend jak i w tygodniu..możesz pojechać do Zakopanego..sa imprezy organizowane dla kuracjuszy :D koncerty..biesiady :D
Więc będziesz zadowolona...aha masz tez wyciąg na Jaworzynę...zachecam ciebie do zwiedzenia tych miejsc i okaże sie że tobie czasu zabraknie...zobaczysz :serce:
Jesli masz jeszcze pytania to jestem jeszcze chwilę na podglądzie...Małgośka
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewelinko :kwiat: pytasz o pokój..jak lubisz towarzystwo to bierz dwójeczkę albo trójeczkę...ja bym juz wolala dwójkę..chociaz i w trójce jest tez sympatycznie jak sie babki dobiorą..ja miałam jedynke w studio..super sprawa...pokoje osobne ale korytarz wspólny i razem zawsze mozna pogadusić sobie przy kawie :D
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Ewelina, ja tez tam byłam, równo rok temu. To wszystko, co pisały moje poprzedniczki , to prawda :!: :!: Małgosia opisała Ci wszystko w szczegółach. Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy przygodę z sanatorium i zapewne wszyscy mieliśmy podobne dylematy. Ale jak widzisz, nasz staż sanatoryjny jest całkiem okazały, więc nic nas nie zniechęciło do korzystania z kuracji. I w Twoim przypadku tez tak będzie . Zobaczysz. Ja mieszkałam w studio czteroosobowym. Tzn. były dwa pokoje dwuosobowe, każdy z własna łazienką. Łączył nas jedynie duży przedpokój, w którym stały szafy. Panie w recepcji starały się dobierać wiekowo kuracjuszki. Nam we cztery ( 2+2) było bardzo fajnie. Wieczorem gadałyśmy długo razem, razem latałysmy na tańce, same pozytywy. Coraz więcej pomieszczeń jest wyremontowanych. My miałyśmy duże, jasne pokoje i duże łazienki. Koleżanki obok miały okno w łazience. Nie zanudzisz się mimo pory roku.....Jest mnóstwo róznych wycieczek, wyjść, biesiad (ogniska z kiełbaską)
Z pewnością znajdziesz dla siebie odpowiednie towarzystwo i będziesz cudownie wypoczywać, kurować się, i bawić. A potem będziesz winna nam relację :lol: :lol: :lol:
ewelina68
Kuracjusz
Kuracjusz

Przepraszam wszystkie Panie,które przybliżyły mi wyobrażenie o sanatorium. Wczoraj tyle się naprodukowałam,pisząc do Was obszernego e-maila , po czym - nie wiem ale chyba trafił w kosmos! Nie ukrywam, iż jestem ( obecnie) kurką domową i obce mi klikanie, e-mail i itp.. Obserwując przeglądarkę NFZ, dostałam skierowanie do Krynicy Zdrój- pisemnie jeszcze nie otrzymałam. NFZ ma czas do 2 tygodni na przysłanie mi pisemnego zawiadomienia.Dlatego pragnę serdecznie podziękować Wszystkim Panią, które do mi odpisały. Jesteście kochane! Przesyłam buziaczki.
ewelina68
Kuracjusz
Kuracjusz

Serdeczne dzięki- Gosi, Agalew, Agnes,Ida,Basiat. Jesteście super kobietki! Sorry jeżeli kogoś pominęłam.
ODPOWIEDZ