17.11.2014 Ciechocinek sanatorium,,Zdrowie,,

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
alik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2012 18:47

17.11.2014 Ciechocinek sanatorium,,Zdrowie,,

Post autor: alik »

Czy ktos cos wie o sanatorium Zdrowie?
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: 17.11.2014 Ciechocinek sanatorium,,Zdrowie,,

Post autor: jurand40 »

Witaj Alik jesli chcesz wiedziec cos wiecej o tym ośrodku. możesz sobie poczytać wklepując w prawym górnym rogu nazwę sanatorium i miejscowości. Miłej lektury i wesołego towarzystwa.
p.s uwazaj na fotoradary stałe i przenosne jak bedziesz jechal do Ciechocinka
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Sanatorium położone w samym centrum, wszędzie blisko. Jest to spółka zarządzana przez młodego prezesa dosyć prężnie. Cały personel bardzo profesjonalny i sympatyczny. Byłam tam w grudniu ub.r, ze świętami włącznie. Lepsze, wyremontowane pokoje były na 4 i 3 piętrze, a może już ekipa zeszła niżej do tego czasu. Pani Małgosia od spraw k.o. cały czas organizuje jakieś imprezy i wycieczki, kawiarnia na miejscu. W jadłospisie przez 3 tygodnie nie powtórzyły się żadne dania obiadowe, zupy o tradycyjnych nazwach i smakach. W każdą sobotę potrawy kuchni innych narodów, oczywiście bez wielkich wymysłów. Żeby nie było za dobrze :) , muszą być minusy, ale z tym się trzeba liczyć - telewizor płatny 3 zł/dzień, kabel do internetu 2 zł/dzień. Jest na parterze komputer, darmowy zasięg wi-fi tez na parterze , ale na wprost drzwi wejściowych. Jeśli chodzi o zabiegi, to wejdź na stronę internetową i wszystko znajdziesz, piszą prawdę. Nie ma basenu, ale można się przejść do Szpitala Uzdrowiskowego Nr 1, niedaleko. W Ciechocinku byłam czwarty raz i jechałam z niechęcią, ale muszę przyznać, że pobyt w ZDROWIU zmienił moje nastawienie.Święta tez były przygotowane super, nie można narzekać. Jeszcze jedno, chciałam jedynkę, więc pojechałam dzień wcześniej, niestety nocleg z kolacją i śniadaniem (nie było innej opcji) kosztował 100 zł.
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W odpowiedzi Alikowi z rozpędu wpisałam nie w tym dziale, co należy, sorry.
zawiedziona
Na forum od: 16 sie 2014 16:39
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: zawiedziona »

Byłam w Sanatorium "Zdrowie" na przełomie kwiecień - maj 2014 i przeżyłam tam traumę, bo w recepcji sortują ludzi i mnie właśnie przypadł pokój 205 jeszcze przed remontem ale odpłatność taka sama i nikogo to nie obchodzi. W pokoju a raczej komórce smród i ubóstwo. Uważaj więc na to co Tobie przydzielą i nie daj się zwieść żądaj pokoju po remoncie. Życzę powodzenia.
alik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2012 18:47

Post autor: alik »

Bardzo dziękuję za wiadomość,w takim przypadku co robić,żeby dostać pokój po remoncie?
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bądź wcześnie, poprzedni turnus wyjeżdża przeważnie w niedzielę. Najwyżej poczekasz na sprzątnięcie pokoju, no i od razu proś o 4 piętro, są dwie windy, więc nie ma problemu.
ODPOWIEDZ