kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 18:44

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: halinka03 »

Witaj Bożena nie wiem jak to jest z tą kolejką i tymi numerkami ja też swój wniosek mam od maja 2011 r i na dziś mój numer jest 1150 ...... jak dzwoniłam do NFZ ... to mi powiedziała pani że na listopad mogę się szykować na wyjazd dla mnie to się wydaje że długo czekam ale skoro niektórzy też mają z maja i takie dalekie numerki to ja już tego nie rozumiem dlaczego wszędzie jest inaczej ? pozdrawiam wszystkich czekających w tych długich kolejkach ....
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Post autor: BOZENA196711 »

Witajcie dziewczyny. Wszystkie papiery złożyłyśmy w maju a każda ma inny okres oczekiwania. Myślę że to od NFZ zależy. Ja jestem spod Wrocławia czyli NFZ dolnośląski. Mnie podobnie jak IWCI napisali że czas oczekiwania to 22 miesiące. I szczerze powiem że tak bym wolała. Wypadnie mi wtedy przełom marzec kwiecień i to fajny czas na urlop. Halinko mimo tego że Tobie kolejka jakoś wcześniej leci to listopada Ci do końca nie zazdroszczę. Mam straszną deprechę o tej porze roku :(
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Bożenko masz rację że to zależy od NFZ .... i w każdym mają swoje prawa ... jeśli chodzi o mój wyjazd na listopad to chcę powiedzieć że mi też średnio pasuje ja chciałam wrzesień ostatecznie pażdżiernik a tu proszę listopad ale cóż nie mamy wpływu na to a jak odmówię to wrócę na początek kolejki i tyle mi przyjdzie z tego - więc pojadę kiedy mnie wyślą - pozdrawiam ....
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Witajcie miłe forumowiczki :)
Nie martwcie się listopadem, to prawda, że miesiąc ten nie jest zbyt przyjemny,że niektorych dopada deprecha.A może właśnie dzięki wyjazdowi do sanatorium unikniecie doła :) .Moze pobyt w uzdrowisku sprawi, że okres ten będzie dla Was radosny i nawet nie zauważycie, że to listopad :o .Wyjaz może byc cudownym środkiem na przetrwanie tej nieciekawej pory roku.Głowa do góry dziewczyny! :D
Pozdrawiam serdecznie.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Bożena, jesteśmy w tym samym NFZ, cieszę sie, bo na forum mało jest osób z tego regionu.Pozdrawiam serdecznie :D.Mysle, ze Twój wyjazd wypadnie tak jak sie spodziewasz, okolice marca-kwietna. :)
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

Witajcie dziewczyny :) halinko03 obiecałam ze zaraz napiszę jak dostanę skierowanie, wiec dziś dostałam Ciechocinek Uzdrowisko Grażyna od 6.12.do 27.12. 2012r.Wczoraj patrzyłam w przeglądarkę był nr.3139 a dziś skierowanie, nawet ten termin mi odpowiada, tym bardziej ze jedziemy razem z mężem, nie będę miała tej gonitwy przedświątecznej ;) a dzieci już na swoim więc muszą sobie poradzić ;) chociaż są trochę załamani bo spędzaliśmy je razem. Ale na mojej głowie były zakupy i gotowanie,a teraz odpocznę :lol: pozdrawiam wszystkich na tym forum :) Ps czy ktoś zna to sanatorium Grażyna bo nie mogę znalezć żadnych opinii będę bardzo wdzięczna za każdą informację.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

halinko 23...mówisz ,że listopad to zły termin hm...ja wyjeżdżam październik /listopad i ciesze się z tego terminu trzeba to przyjąć i już! :D .Kilka lat temu fajnie mi to wytłumaczyła pewna starsza pani....że te miesiące zimowe nie są preferowane przez ludzi bo to ,bo tamto...a tak naprawdę ona się cieszyła że "prawie" jeden zimowy miesiąc spędzi z kuracjuszami a nie nudzi się jesienią,zimą w domu. Myślę że miała rację...Pozdrawiam oczekujących :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Krystyno 60 bardzo dobry termin macie :) też byłam 2 lata temu w takim samym czasie ale były to góry...a Święta były SUPER zorganizowane. Sanatorium Grażyna w Ciechocinku jest położone w samym centrum :) wszędzie blisko,osobiście w środku nie byłam.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

Atina pisze:Krystyno 60 bardzo dobry termin macie :) też byłam 2 lata temu w takim samym czasie ale były to góry...a Święta były SUPER zorganizowane. Sanatorium Grażyna w Ciechocinku jest położone w samym centrum :) wszędzie blisko,osobiście w środku nie byłam.
witaj Atina ja tez byłam zimą w Kołobrzegu i wspominam to bardzo miło :) te spacery nad brzegiem morza :D było super,ale teraz Ciechocinek :!: :?: i żadnych info na temat sanatorium nr6 Grażyna,pozdrawiam :)
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam Cię Krystyno już masz swój przydział i jesteś spokojna a ja ciągle czekam dziwnie się ułożyło ja mam numer 1050 i jeszcze nic a Ty miałaś dość wysoki bo ponad 3000 tys i już koniec czekania jeśli chodzi o termin przed świąteczny no cóż spędzisz go z dala od najbliższych ale skoro tak się złożyło trudno nie ma co żałować raz też można spróbować poza domem ...................... nie ma powodu się zamartwiać ;) ciągle mi mówiłaś że dostaniesz grudzień i masz ....... a ja ciągle patrzę w swoją przegladarkę ....... i tak się wlecze ............ jak tylko coś się zmieni w mojej przeglądarce zaraz napiszę ................... pozdrawiam Cię Krysiu - jak tylko będę miała swój przydział będziemy pisały o przygotowaniach do wyjazdu :D też dobry powód żeby pisać pa pa
Zablokowany