Fajnie, że spędziłaś miło czas w sanatorium, o mankamentach na szczęście szybko się zapomina
Czerniawa zdrój od 5 stycznia 2015r.
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Re: Czerniawa zdrój od 5 stycznia 2015r.
Fajnie, że spędziłaś miło czas w sanatorium, o mankamentach na szczęście szybko się zapomina
- Czarna75
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 lip 2014 09:41
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 0
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Możemy pogadać w Dziale "Na każdy temat"
-
ciasteczkowa 78
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 21 paź 2014 14:30
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
dziękujemy pozdrawiam
- Czarna75
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 lip 2014 09:41
Witaj!! Wiesz, zabiegi zależą od schorzenia. Ja akurat byłam tam po złamaniu kości udowej.Z zabiegów....hmmm....Basen.....w skrócie w małym baseniku lekki tłumek i rączka do góry, nóżka do góry!ciasteczkowa 78 pisze:Cześć Czarna75 ja też jadę na ruchową rehabilitację poraz pierwszy, napisz mi co muszę zabrać i jakie zabiegi miałaś, pozdrawiam
-
ciasteczkowa 78
- Nowy Kuracjusz

-
fawn
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 08 lip 2014 17:28
*osobiście dostałam bardzo dużo, bo aż 11 zabiegów (byłam z powodu chorego kręgosłupa), w tym laser, borowinę, kąpiel solankową, gimnastykę grupową na sali i w basenie itd i najlepsze- kriokomorę. 10 zabiegów w kriokomorze dało mi naprawdę niezłego "kopa" energetycznego i z tego co wiem, nie tylko mi, na naszym turnusie byli chętni zostać w komorze więcej, niż regulaminowe 3 minuty
*fizjoterapeuci- ktoś napisał, że tylko 2 jest kompetentnych
*jedzenie- obiady naprawdę smaczne, ja byłam na diecie lekkostrawnej i zupy, choć "na wodzie" i samych jarzynach to były bardzo dobre, krupniczek był najlepszy
*pokój miałyśmy malutki, ale czysty i z dużą łazienką
*czajnik na korytarzu, my miałyśmy obok pokoju
*minusem były bardzo cienkie ściany, wszystko słychać co sąsiedzi robią, a robili różne rzeczy
*potańcówki w poniedziałki- raz był pan, który grał straszne smęty i kaleczył uszy, ale pozostałe 2 dancingi był inny pan i grał to, co chcieliśmy i przyjemnie się było bawić, we wtorki do Ewy rzeczywiście warto zajrzeć.
*warto zejść w dół do restauracji "Czarny Potok" na genialne pierogi z soczewicą 10zł za 7 wielkich sycących pierogów
*w sklepiku najbliższym od Czerniawy można płacić kartą, aczkolwiek asortyment bardzo podstawowy
*z ośrodka jest darmowy bus do Świeradowa, ale trzeba się zapisać dzień wcześniej, a prawie codziennie po południu coś było: psycholog, badania lekarskie, dietetyk itd.
Ogólnie gdybym miała jechać jeszcze raz do Czerniawy, to jestem 3 razy na TAK
Ach, i niektórzy narzekali też na swojego lekarza prowadzącego- ja np. byłam u pani doktor i dostałam dużo zabiegów, jak któryś zabieg mi się nie sprawdził i poprosiłam o zmianę to nie było problemów, a pan dr "szef" raczej nie był chętny na takie zamiany i opis wizyt u niego...koledzy żałowali, że nie nagrali, bo podobno jak z kabaretu "przychodzi facet do lekarza"
-
ciasteczkowa 78
- Nowy Kuracjusz