Już wolę te moje ruchowe
Stres i konsekwencje dla zdrowia
Re: Stres i konsekwencje dla zdrowia
6basia^ czy możesz napisać czego mogę się tam spodziewać ? troszkę się przeraziłam Twoim wcześniejszym opisem.Fakt że zdaje sobie sprawę że będę miała sporo zajęć , no ale przecież chyba o to chodzi, ale co tam było że jest aż tak źle6basia6 pisze:I to zdecydowanie lepsze![]()
![]()
Pozdrawiam
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 20 razy
Musimy wziąć się w garść i zacząć studiować "naukę odstresowania".
Aby być tak dogłębnie szczęśliwym, przede wszystkim musimy zaprzestać obwiniać innych o swoje niepowodzenia.
Ile to razy mówiłam, że wszystko co złe to dzieje się dzięki moim bliskim albo znajomym
Denerwowałam się, wściekałam niepotrzebnie na mamę, dzieci, koleżanki..
Od pewnego czasu zaczęłam zwracać większą uwagę na to co mówię i robię. I faktycznie zauważyłam, że w niektórych przypadkach ludzie mieli rację
Postanowiłam się kontrolować na każdym kroku i widzę efekty mojej pracy. Tak pracy, gdyż taka samokontrola własnej osobowości wymaga niestety ale dużego wysiłku.
Widzę zmiany na lepsze, nie tylko w moim postępowaniu "ze sobą" ale również wielkie zmiany w moim organizmie...
Lepiej się czuję, sprawniej funkcjonuję, wspaniałe mam wyniki z badań morfologicznych i wysiłkowych
I nagle po takiej samokontroli obudziła się we mnie jakaś spontaniczność, malutkie jakieś szaleństwa
Przede wszystkim zaczęłam intensywnie ćwiczyć pływanie. Widzę, ze bardzo wzmocniło to moją pewność siebie i samodyscyplinę.
Ponadto systematyczność, wytrwałość i......całkowity brak stresu.
Musimy pozwolić sobie na pewne szaleństwa i nie przejmować się pierdołami.....
Życie jest wredne wiec udowodnimy wszystkim, że jesteśmy mocni i nie poddamy sie tak łatwo
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jestem pierwszej młodości ale chce właśnie wam powiedzieć, ze nawet w tym wieku MOŻNA WSZYSTKO...dosłownie wszystko
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 20 razy