ustroń równica

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
joana2462
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2012 18:50

ustroń równica

Post autor: joana2462 »

Witam :) co sądzicie na temat rehabilitacji w Równicy? Czy był tam ktoś z Was z problemami z kolanami?
joana2462
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: ustroń równica

Pytam tu o rehabilitacje w ramach prewencji zus :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Witaj, byłem niedawno na kardiologii - dla mnie bez sensu. Marsz po bieżni, gimnastyka oddechowa " wdech nosem... ,rowerek stacjonarny, ćwiczenia na Atlasie no i bezwarunkowo zajęcia relaksacyjne z szemrzącym potoczkiem, ćwierkającymi ptaszkami i panią grającą na flecie prostym. Gdyby nie fajna pogoda i urocza okolica to szkoda byłoby tłuc się ponad 300 km.
Wszystkie te zabiegi w pierwszym lepszym fitness klubie, z tym że tam za free. Może trafisz lepiej, czego życzę i pozdrawiam.
joana2462
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

mam też kilka pytań odnośnie samego sanatorium - czy warto brać laptopa, tzn czy jest tam internet bezprzewodowy? jakie tam panują warunki zimą - czy jest ciepło w pokojach? czy wszystkie zabiegi są w jednym budynku? co należy ze sobą zabrać jadąc na rehabilitację kolan? czy można poprosić o pokój jednoosobowy czy też nie ma się wpływu na to jaki się dostanie? czy pokoje są zamykane? czy w weekendy jest możliwość odwiedzin np.męża? czy ma się wpływ na to jakie zabiegi się dostanie? kiedy się dostaje zwolnienie L4 do pracy - w pierwszy dzień turnusu prewencyjnego zus czy w ostatni?
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

W budynku raczej brak zasięgu - smartfon nie wykrywał sieci. Wi-Fi tylko w Klubie Kuracjusza ale to oddzielne wejście, słaby sygnał w Kawiarni Zdrojowej. Nie byłem zimą, ale wymieniali grzejniki na nowocześniejsze myślę, że przy niewielkiej kubaturze pokoi powinno być ciepło. Pokój możesz zarezerwować wcześniej poprzez biuro obsługi kuracjusza - tam są tylko jedynki i dwójki, Pokoje rzecz jasna zamykane na klucz, który nosisz non stop przy sobie. Odwiedziny jak najbardziej, z noclegiem może być problem, choć obchody pielęgniarskie nie są zbyt dokładne - może nawet uda Ci się przenocować małżonka. Jeżeli chodzi o zabiegi, chyba raczej nie - nikt Cię nie pyta o oczekiwania, choć diagnostyka przy przyjęciu bardzo dobra. W budynku sanatorium nie ma zabiegów, ale do Zakładu Przyrodoleczniczego gdzie są gabinety zabiegowe dostaniesz się suchą nogą tzn przewiązką łącząca oba budynki ca 4-5 minut drogi. Zwolnienie dostaje się pod koniec pobytu, z tym że można wybrać za jaki okres ma być wystawione, za cały pobyt czy tylko jego część.
ODPOWIEDZ