Krynica - "Lwigród"

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
NNikka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2014 22:45
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Krynica - "Lwigród"

Post autor: NNikka »

Basiu, dziękuję za życzenia :kwiat:
Martwi mnie trochę tłok o którym pisze Seba bo ja raczej preferuje odpoczynek w ustronnych i mało gwarnych miejscach ale mam nadzieję, że i takie znajdę w Krynicy. zamierzam zwiedzać okolice, myślę, że na Słowację też się wybiorę :) Czytałam w internecie, że to ciekawa okolica.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

NNikka jeżeli chodzi o zwiedzanie to tam jest wyjątkowy wachlarz możliwości.Okolice Krynicy piękne - Tylicz,Kamianna.szlak cerkwi,Stary i Nowy Sącz.
Bliskość Słowacji i Tatr daje dużo możliwości.Ja nie siedziałam ani jednej soboty i niedzieli.Bliskość Węgier też daje możliwość wyskoczenia do "braci".Przejrzyj ofertę miejscowych biur podróży,zobaczysz jaka bogata jest.Czasu zbraknie i nie wykorzystasz nawet części możliwości.
sabe50 Kąpiel czterokomorowa powoduje zwiększenie lub zmniejszenie pobudliwości ośrodkowego układu nerwowego. Osiąga się zmniejszenie ciśnienia krwi lub podniesienie w zależności od kierunku przepływu prądu. Kąpiel czterokomorowa działa też przeciwbólowo. W zależności od kierunku przepływu prądu uzyskuje się efekt uspokajający, obniżający ciśnienie krwi lub pobudzający, podwyższający ciśnienie krwi.
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07

Post autor: sabe50 »

NNikka - nie przejmuj się aż tak bardzo - ludzie już wyjeżdżają - jutro, po południu już bedzie OK - a ,nawet, teraz, są spokojne miejsca, Nie wiem gdzie będziesz,/ w Continentalu ?/- 10 minut spacerek i jesteś w fajnym miejscu - spokojnym
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

cześć Alice - no właśnie- tak z innej strony, - Kudowa, przechodzisz na drugą stronę ulicy i jesteś w Czechach a tutaj trzeba jechać - znajomi przyjechali z Zakopanego - wjechali przez Łysą Polane na Słowację , póżniej, w Leluchowie, na Muszynę - 10 km i ..... KRYNICA CITY
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alice, - dzięki za wyjaśnienie "kąpieli"/zapomniałem wcześniej dopisać/ - coś czytałem o tym ale nie byłem pewien - pozdrawiam
ewelina68
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2014 17:27
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: ewelina68 »

Czy jest w sanatorium biblioteka? Proszę o odpowiedz.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj ewelina :kwiat: z tego co wiem to nie ma biblioteki w tym sanatorium...pozdrawiam
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosia i ewelina - biblioteka jest w Lwigrodzie - 2 półki - książki : kryminał,romanse,podróżnicze -nie wiem co lubisz. W Continentalu nie ma biblioteki - jest miejska,obok hotelu" Prezydent" , kilka złotych na kaucje i dowód - wyrobisz sobie kartę i możesz wypożyczać co chcesz -specjalistyczne książki za dodatkową opłatą - ja też będę zamawiał - przywożą z Sącza albo z Tarnowa,
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sabe :kwiat: masz rację..co do biblioteki...ja myślałam o Wojskowym...pisaliśmy o tańcach w Wojskowym i źle skojarzyłam :(
dobrze że jest biblioteka ewelina :kwiat: się ucieszy..dobrze że mamy tam takiego informatora..pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewelina68 pisze:Czy jest w sanatorium biblioteka? Proszę o odpowiedz.
ewelinko :kwiat: przepraszam że wprowadziłam ciebie w błąd... :serce:
Zablokowany