kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: Krystyna60 »

renialek pisze:witam
krystyno 60.Bardzo Cię proszę abyś napisała kiedy miałaś weryfikacje ...czy na początku lipca?...bo ja tak jakoś chce sie dowiedzieć kiedy przypadnie mój wyjazd do sanatorium,Tak jak piszecie ...jak sie oczejuje juz dłużej niż 18 miesiecy to dłuzy sie to okropnie i czas leci bardzo wolno np. dzisiaj ubyło tylko 20 numerków.Dostałaś do Kołobrzegu,który jest bardzo ładny o każdej porze roku.Byłam 2 razy w Sanatorium Mewa.Było wesoło,zabiegi wykonywane przez sympatycznych rehabilitantów.Jedzenie dobre.Jeden raz byłam w Ciechocinku.Nudzić się nie można.W wielu sanatoriach był basen solankowy.Pozdr.forumowiczów.
Witam Cię renialek :D weryfikację miałam dokładnie po 18-mcach i czekałam 2 tygodnie by znów wskoczyć na listę do przeglądarki,mnie tez pod koniec bardzo numerki słabo schodziły, ja jadę 6 grudnia i nie do Kołobrzegu choć bardzo bym chciała, jadę do Grażyny do Ciechocinka i nie wiem co tam zimą będę robić :!: :?: może znasz te sanatorium jeśli tak to napisz coś o nim? jeśli będziesz coś chciała wiedzieć to pytaj ?chętnie odpowiem .Pozdrawiam wszystkich na tym forum :D
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Rzeczywiście, u mnie rownież kolejka zesztywniała. Jakiś ogólny zastój.... nie wiedzieć dlaczego. :( Ale miejmy nadzieje, ze niebawem ruszy z kopyta.
Pozdrawiam wszystkich czekających :D
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Będę wdzięczna za informację jak długo czeka się w pomorskim.
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

Wniosek złożyłam na początku czerwca. Planowany wyjazd za 13-15 miesiecy. Latem ubywało do 1500 numerków miesięcznie, obecnie przez 10 dni zaledwie 195 numerków. Zauważyłam że sanatoria są przyznawane już na grudzień (np. 01.12- 22.12.2012). Może ten zastój jest spowodowny końcem roku i brakiem planu (NFZ) na 2013 rok.
Pozdrawiam Zuza (pomorskie). ;)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Asik...w pomorskim czeka się 13-15 m-cy tak dostali znajomi w piśmie z NFZ. Mój czas oczekiwania miał być około 15 m-cy ,czekałam równe 14 i tak to wygląda w pomorskim..właśnie za chwilę wyjeżdżam do Inowrocławia :D pozdrawiam oczekujących.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Atino już pakujesz bagaże...:) - spokojnej podróży i udanej kuracji.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hm dzi może masz kalkulator pod ręką :1X-9066 10 X- 8,849
Początkowy stan listopad 2011 -25,240
KIedy pojadę? :lol:
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Atino, bardzo dziękuję i życzę udanego pobytu :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Kruszynko kalkulator jak wiesz może tu matematycznie wyliczyć. Biorąc te 11 dni pażdziernika to za 15 miesięcy :).
Ale to nie tak. Zauważyłaś, że są okresy wysyłania 2000 jak i 200 skierowań miesięcznie. Teraz wysyłają na święta
i przełom roku 2012/2013. Trochę inaczej z ZUs-u i NFZ .
A tak konkretnie Twoje "lubelskie" oczekiwanie to przypuszczam, że skierowanie dostaniesz po Nowym Roku na
wyjazd w okresie Świąt Wielkanocnych. :). Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dzi dziękuję :) tylko nie kwiecien ups a może ,czemu nie ;) a własciwie przeciwko majowi tez bym nic nie miała ,potem niestety już nie nie :(
Zablokowany