Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

przed wyjazdem do sanatorium...

Post autor: jacky6 »

...
proponowany jest błyskawiczny kurs krawiectwa damskiego...
...
cóż - stare porzekadło mówi - tak krawiec kraje jak mu materiału staje ...
...
a tak sobie dopowiedziałem - może zamiast lekarstw - zabrać z sobą lekarza rodzinnego ?

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: ulanie »

Ja proponuję, oprócz dobrego humoru i całej reszty, zabrać ze sobą zdrowy rozsądek i odrobinę życzliwości :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

ulanie pisze:Ja proponuję, oprócz dobrego humoru i całej reszty, zabrać ze sobą zdrowy rozsądek i odrobinę życzliwości :D
Co to to nie ,życzliwość zabieram .Zdrowy rozsądek zostaje :twisted: :D :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

6basia6 pisze: Z prześcieradła można wtedy uszyć kieckę na balety, albo z kapy płaszczyk na chłodne wieczory ;)
Mogą być to bardzo oryginalne kreacje.Różne wzory ,kolory,desenie.Wzbudzą ogólne zainteresowanie... ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ulanie,ale dowcip Basi nie był niemiły,ja odebrałam go pozytywnie....właśnie o to przymrużenie oka chodzi i dowcip.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: ulanie »

Alice, ale ja nic takiego nie powiedziałam :) A to jest watek "Co zabrać do sanatorium" a nie "Dobry żart, tynfa wart" :lol:
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: teresa63 »

Nie mow nikomu - co sie dzieje w domu - pakuj i dokladaj albo odkladaj ,,,,, lub podmieniaj :oops: bo ja tak robie i okazuje sie ,,, polowa nie potrzebna :oops: a co :?: bo potrzebne zostalo w chacie :lol:
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2011 20:01
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: re12nia »

Zabierz kasę,jak jedziesz z NFZ,widzę że co jakiś czas ,sanatoria chcą zarobić na pacjentach.

Wcześniejsze zakwaterowanie w dniu przyjazdu (do 3 godzin przed rozpoczęciem doby hotelowej)
20,00zł.
Ludzie jadą przez całą Polskę,zmęczeni zjawiają się w sanatorium,można by zameldować i odpocząć po podróży-ale można na tym zarobić

Będąc w Ciechocinku .meldowali Nas w miarę jak wysprzątali pokoje,nie pobierając dodatkowej kasy za wcześniejszy meldunek.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ulanie pisze:Basiu dziękuję za pomysł z maszyną do szycia, ale wystarczy mi malutka igiełka, która jednak się przydaje... no ale przecież nikt nikogo nie zmusza do zabierania czegokolwiek. Temat powstał, aby sobie radzić wzajemnie, lubię pożartować... ale gdy z igły robi się widły... a raczej maszyna do szycia, to mi się odechciewa. Wśród nas są osoby, które jadą pierwszy, czy nawet któryś raz z kolei i fajnie jest, gdy ktoś podpowie co się przydaje. Lubię żartować ale nie zawsze i wszędzie i ze wszystkiego... Wybacz 6basia6- , ale to Ty sobie uszyj paltocik z kapy i sukienkę z prześcieradła zanim jeszcze wyjedziesz, to nawet igły nie będziesz musiała ze sobą zabrać :lol:
ulanie pisze:Alice, ale ja nic takiego nie powiedziałam :) A to jest watek "Co zabrać do sanatorium" a nie "Dobry żart, tynfa wart" :lol:
ulanie czy Ty wiesz co piszesz? W jednym poście piszesz o żartach, a w drugim zaprzeczasz sama sobie. Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie znasz się na żartach. Nie denerwuj się z byle czego, bo będziesz musiała założyć nowy temat o zmarszczkach ;) :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
Krajanka
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »