kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: Felice »

Szpitale uzdrowiskowe idą według innych kolejek i inne prawa przydziałami się rządzą.Ja wyjechałam 3 miesiące od złożenia.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak, wiem... z tego co mi napisano w pisemku od NFZ wynika, że powinnam wyjechać w pierwszej połowie 2015r. Super!
Czy ktoś wie, czy różni się szpital od sanatorium? Wiem, że dostanę L4 i nie będę dopłacała do pobytu... Chodzi mi o różnicę typu: czy można, tak jak w sanatorium, wychodzić po zabiegach, czy można zwiedzać okolicę itp... Jak w ogóle wygląda pobyt w takim "szpitalu"? :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

"Madzik" tak jak pisałaś jedziesz w ramach zwolnienia L4, nie dopłacasz do pobytu, czas trwania turnusu wynosi 21 lub 28 dni. Podczas mojego pierwszego wyjazdu (wstępna rehabilitacja kardiologiczna - 28 dni) miałem zapewnione bezpłatne leki przez cały czas pobytu. Codzienna wizyta lekarska, ale nie ma paniki jak lekarz Cię nie zastanie bo np. jesteś na spacerze ;) (nadal piszę o swoich pobytach). Lekarz dostępny przez 24 godz. Trochę zwiększona dyscyplina przy powrotach wieczornych :roll: (22;00 obecność w budynku i najlepiej w swoim pokoju). Poza tym nie ma żadnej różnicy. Po zabiegach wychodzisz kiedy i gdzie chcesz. Można nie wracać na posiłki, ale lepiej wcześniej uprzedzać o tym osoby przy stoliku. Wtedy nie ma szumu gdzie jesteś, a przy okazji ktoś poczęstuje się Twoją porcją. :lol: To chyba tyle. Pozostaje życzyć szybkiego wyjazdu i miłego pobytu. Pozdrawiam. :)
forumowicz

Dziękuję za pomoc... Pierwszy raz byłam w sanatorium, w Szczawnicy... Mam nadzieję, że teraz też trafię gdzieś w góry... MImo, że umawiałam się wtedy tu z dwoma chyba osobami, jakoś nie spędzałyśmy razem czasu. Na szczęście trafiłam na super koleżankę w pokoju, z podobnym charakterem itp. więc pobyt wspominam naprawdę rewelacyjnie. Do tego górskie wycieczki, widoki i naprawdę super towarzystwo "stolikowe"...
Teraz mam pojechać do szpitala (nie wiem dlaczego). Trochę się tej nazwy przestraszyłam... ale już mi lepiej :-) Dziękuję :)
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Informuję , że 14... z przodu. Przyjmuję gratulacje ;)
forumowicz

Gratulujemy Ibizko :D i życzymy 13 ....12....11....10 ...z przodu ;)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: jacky6 »

ibizka wielkopolska pisze:Informuję , że 14... z przodu. Przyjmuję gratulacje ;)
jeśli dobrze rozumiem, to owa magiczna liczba raczej oznacza skorzystanie z przesiadki na stacji pośredniej do Pendolino AD 2015 ?

czy udało Ci się bezproblemowo nabyć miejscówkę ?

:mrgreen: :ugeek:
kousek
Na forum od: 24 lis 2014 10:35

Re: kolejka do sanatorium

Post autor: kousek »

Krystyna60 pisze:
Kasia536 pisze:Witam
Właśnie sprawdzałam w NFZ w Katowicach profil reumatologia liczba oczekujących 113500 chciałabym dowiedzieć się czy ktoś też z tego profilu i śląskiego NFZ czeka na sanatorium[/q
Witaj ja tez czekam ze śląskiego mój profil reumatologia zaczynałam z nr.105478 po roku czekania mój nr to 64145 = 41333 myślę ze trzeba czekać około 3 lat :( takie są kryteria w Śląskim.Pozdrawiam wszystkich czekających i nie tylko ;)
Ja na chwilę obecną mam numer 50226 też jestem z NFZ w Katowicach, myślicie że ile jeszcze będę musiała jeszcze czekać?
W sumie to poczekam ile trzeba bo chyba wyjścia innego nie mam :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

kolejka do sanatorium 2014 przesiada się do 2015...

Post autor: jacky6 »

kousek pisze: Ja na chwilę obecną mam numer 50226 też jestem z NFZ w Katowicach, myślicie że ile jeszcze będę musiała jeszcze czekać?

a kolejka 2015 zmierza do peronu nr 2016...
mój barometr zapowiada Ci realizację w 2016 ale bez gwarancji....
konkurencji przybywa jako, że do sztafety dołączył opóźniony portfel emerytalny i będzie on mieć tendencję sporego przyrostu...

żeby tylko w poczekalniach było czysto, schludnie i jeszcze zaczęli sprzedaż piwa :-)

kousek
Na forum od: 24 lis 2014 10:35

Re: kolejka do sanatorium 2014 przesiada się do 2015...

Post autor: kousek »

jacky6 pisze:
kousek pisze: Ja na chwilę obecną mam numer 50226 też jestem z NFZ w Katowicach, myślicie że ile jeszcze będę musiała jeszcze czekać?

a kolejka 2015 zmierza do peronu nr 2016...
mój barometr zapowiada Ci realizację w 2016 ale bez gwarancji....
konkurencji przybywa jako, że do sztafety dołączył opóźniony portfel emerytalny i będzie on mieć tendencję sporego przyrostu...

żeby tylko w poczekalniach było czysto, schludnie i jeszcze zaczęli sprzedaż piwa :-)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
preferuję wino :)
czekać i czekać..
Zablokowany