Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: forumowicz »

A po co taki balast jak druga wątroba :?: :P sylimarol mniej miejsca zajmuje ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Re: Co zabrać do sanatorium,podróż do sanotorium.

Post autor: Suzen »

Jeśli wybieramy się w podróż do sanatorium ważne jest jakim środkiem transportu jedziemy do niego.Jeśli poruszamy się autem,możemy dużo wziąć i nie martwimy się :) .W transporcie publicznym pilnujmy swojego bagażu. :idea:
O różnych przypadkach słyszy się.Moim znajomym skradziono portfel w pociągu.Akurat podczas powrotu z kuracji. Wg mnie najlepsza na podróż jest jedna duża torba i mniejsza torebka dobrze zamknięta ,noszona przez ramię.Podczas pobytu pilnujmy swoich rzeczy.Dziwi mnie niekiedy niefrasobliwość innych kuracjuszy i zostawianie saszetek ,portfeli na stolikach np w kawiarni.
Ostrożności nigdy za wiele.Życzę miłych i spokojnych podróży oraz pobytów. :)
forumowicz

Dziewczyny, jak ogarniacie pakowanie butów na zimowe wyjazdy?
ja mam jeszcze kilka dni, ale jak myślę o obuwiu, to mnie już głowa boli :o
Po wstępnych przemyśleniach i odrzuceniu zbędnych par wyszło na to,że powinnam zabrać
- kozaki czarne
-kozaki brązowe ( nie do wszystkich ubrań czarne pasują)
- traperki do chodzenia po górach
-adidasy
- szpilki na tańce ( w sumie powinnam zabrać 2 kolory, ale poprzestanę na czarnych :roll: )
- lekkie buty do chodzenia po sanatorium
- klapki na basen
-kapcie
masakra, cała walizka butów :shock: :o :shock:
Jednak latem jest prościej, ostatnio miałam chyba 9 par, ale letnie zdecydowanie mniej miejsca zajmują....
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Co zabrać do sanatorium

Post autor: jacky6 »

AgaC pisze:Dziewczyny, jak ogarniacie pakowanie butów na zimowe wyjazdy?
chłopaki odpisują - brać wszystko - skorzystać z usług kurierskich ...
i nie ma problemu...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

Myslałam o tym :) Tyle,ze sporo moich paczek juz zabłądziło, a dwie zginęły :o Co bym zrobiła gdyby mi zginęły moje buty? Wolę pilnować ich osobiście :lol:
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

AgaC, zależy czym jedziesz. Jak swoim autkiem, to nie ma problemu. Bierz wszystkie, jakie będą potrzebne Twoim zdaniem. Gorzej, jak nie samochodem. Wtedy jedne kozaki musza wystarczyc......I chyba czarne bardziej praktyczniejsze :roll: :roll:
A adidasy? Na pewno potrzebne? Też zajmują dużo miejsca
forumowicz

Niestety, tym razem pociągiem.
Adidasy konieczne- bo w czym chodzić na gimnastykę? Poza tym mam zamiar dodatkowo zapisac się na zumbę
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

No chyba, że na zumbę. Ja ostatnio ciągnęłam adidasy i okazały się niepotrzebne- ćwiczyliśmy w skarpetkach :lol: :lol:
forumowicz

ja sporo ćwiczę, lubię np orbitreka i inne ćwiczenia na sali gimnastycznej. Bez butów nie odważyłabym się, łatwo o kontuzję
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Aga, w grudniu 2013 byłam w Ciechocinku, miałam podobny problem z butami, ale ...
- lekkie buty do chodzenia po sanatorium
- klapki na basen
- kapcie
sprowadziłam do jednego: plastikowych klapek, które służyły mi i na basen, i jako kapcie i jako lekkie buty po ośrodku.
Oczywiście nabrałam różnego obuwia cały asortyment, ale korzystałam tylko jeszcze ze szpilek (na dansy), wygodnych skórzanych półbutów do spacerów i wycieczek (na szczęście ten okres w Ciechocinku był bezśnieżny) i tzw. czeszek - tenisówki wsuwane z gumką - do gimnastyki, ćwiczeń, gry w ping-ponga itp. Pozostałe obuwie tylko zajmowały miejsce i w bagażu (PKS)
i w niewielkim pokoju.
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
ODPOWIEDZ