Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: jan19557 »

medi pisze:I potrafimy się ładnie spakować :twisted: Musiałam się przenieść pół godziny :twisted: po zakwaterowania do innego pokoju i ....trzy razy obracałam z gratami bo spakować się drugi raz tak samo nie potrafiłam :o
Najlepszy jest pierwszy raz a kolejne to już bajka ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

A moje przenosiny z dwójki do...trójki okazały się strzałem w dziesiątkę.Poznałam super dziewczyny. :D
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

Najlepiej zabrać ciepłe rzeczy, bo na dworze mróż. :oops:
starss
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2014 19:50
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: starss »

Witam:) Suzen - zawsze miałam 2-pokój i było ok, ale jak piszesz,że w 3 -ce też super, to się zastanawiam.
Napisz, proszę czy różnica wieku, między wami jest zbliżona?
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Starss,napisałam na pw.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

co zabrać do sanatorium?

okazało się że zapomniałam kombinerek, a to taka potrzebna rzecz !!!! :lol: , poza tym WSZYSTKO MIAŁAM !

Basia :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

medi pisze:I potrafimy się ładnie spakować :twisted: Musiałam się przenieść pół godziny :twisted: po zakwaterowania do innego pokoju i ....trzy razy obracałam z gratami bo spakować się drugi raz tak samo nie potrafiłam :o
Niwa słynie z przeprowadzek :lol: :lol: jak ja byłam, to takiej rotacji nie widziałam nigdzie :roll: nie omieszkam powiedzieć, że po tygodniu też przeprowadzałam się do jedynki z dwoma łóżkami :lol: i miałam ten sam problem z przenoszeniem bambetli ;) :lol: :lol:
Medi :kwiat: życzę Ci, żebyś wytrwała do końca bez niemiłych :o ;) Kuruj się, baw i wypoczywaj wyśmienicie. Pozdrawiam :serce:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dwójka czy trójka? Otóż podczas ostatniego pobytu byłam świadkiem sytuacji kiedy trzy panie zamieszkałe w jednym pokoiku wytrzymały w zgodzie DWA dni. Jedna z nich o bardzo silnej osobowości dotąd jątrzyła aż drugą nastawiła przeciwko trzeciej. Na korytarzu , na stołówce, na zabiegach osamotniona współlokatorka była ulubionym tematem plotek. Były to panie w wieku wczesno - emerytalnym i najwyraźniej sprawiało im przyjemność takie traktowanie trzeciej osoby. Osoby która po poznaniu okazała się bardzo kulturalną i spokojną kobietą, która nie potrafiła się "postawić" bądź nie chciała wdawać się w niepotrzebne konflikty. Wszystkim kuracjuszom życzę kulturalnych współlokatorów.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Jeszcze słówko o różnicy wieku (kurczę znowu nie na temat). Dwa razy mieszkałam w dwójkach z paniami o ...... dwadzieścia lat starszymi. Do dziś jesteśmy w kontakcie telefonicznym , z jedną nawet spotykamy się od czasu do czasu. Są to kochane, mądre życiowo Panie z którymi bardzo polubiłyśmy się i które do dziś wspierają mnie dobrymi radami w trudnych chwilach. Kompletnie nie odczuwam różnicy wieku, wręcz przeciwnie , są kobitkami tzw. "do tańca i do różańca", to drugie odrobinę mniej. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

barbara-g1 pisze:co zabrać do sanatorium?

okazało się że zapomniałam kombinerek, a to taka potrzebna rzecz !!!! :lol: , poza tym WSZYSTKO MIAŁAM !

Basia :kwiat:
Basiu zadziwiasz mnie. Po co dziewczynie kombinerki? Takie rzeczy jeśli są potrzebne to zawsze w sanatorium jest mechanik, taka złota rączka i u niego znajdziesz pomoc w razie potrzeby. Może jesteś koleżanką po fachu co jest raczej rzadkością wśród dziewczyn. Jedna na krótko była nawet moją przełożoną z czego byłem bardzo zadowolony bo była nieco młodsza i było na czym oko zawiesić i na dodatek mieszka w sąsiednim bloku.
ODPOWIEDZ