Coś smacznego i dobrego czyli...
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Coś smacznego i dobrego czyli...
Ja mam mnóstwo przepisów na śledzie,bo je lubimy.
Z sałatek tradycyjną najprostszą czyli ziemniak ,śledź,cebula,ogórek kiszony,lub pod pierzynką,tylko ja po każdej warstwie warzywnej kładę śledzie z cebulką.
A z takich innych to uwielbiamy śledzika na ostro z morelami
-4 cebule
-paczka moreli
-słoiczek przecieru
-1 łyżka miodu
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju,morele namoczone pokrojone w paski dodać do cebuli,do tego chili,pieprz,paprykę słodką,miód i przecier.Poddusić razem.Po wystygnięciu przekładamy śledzie.Najlepsze na 3 dzień.
Z sałatek tradycyjną najprostszą czyli ziemniak ,śledź,cebula,ogórek kiszony,lub pod pierzynką,tylko ja po każdej warstwie warzywnej kładę śledzie z cebulką.
A z takich innych to uwielbiamy śledzika na ostro z morelami
-4 cebule
-paczka moreli
-słoiczek przecieru
-1 łyżka miodu
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju,morele namoczone pokrojone w paski dodać do cebuli,do tego chili,pieprz,paprykę słodką,miód i przecier.Poddusić razem.Po wystygnięciu przekładamy śledzie.Najlepsze na 3 dzień.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
To taką bardzo poproszę
jeszcze nie miałam przyjemności nawet poczuć aromatu
, nie wspomnę o rozkoszy podniebienia

jeszcze nie miałam przyjemności nawet poczuć aromatu
-
forumowicz
Alice- jak duzy słoiczek? Używasz domowego przecieru czy takiego ze sklepu?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Jak mam to z domowego,a ten ze sklepu średniej wielkości.Polecam zrobienie...rewelacja.AgaC pisze:Alice- jak duzy słoiczek? Używasz domowego przecieru czy takiego ze sklepu?
Ma być w zdecydowanie pomidorowe,lekko słodkawe i dość pikantne.